Emme uskalla vaihtaa asuntoa, vaikka naapurissa olisi ihana, isompi asunto myynnissä!

Vierailija

Ongelma on tietysti se, että asumme nyt naapuritaloyhtiössä omistusasunnossa emmekä ole vielä myyneet omaa asuntoamme. Näin kesää vasten tuntuu, että emme todellakaan uskalla laittaa itseämme kahden asunnon loukkoon, vaikka ihanneasunto olisi juuri nyt myynnissä tosiaan naapurissa!Oletteko muut ottaneet asunnonvaihdon ajaksi tuplalainat päälle muutamaksi kuukaudeksi, kunnes vanha asunto saadaan myytyä pois vai miten olette tehneet, kun uusi ihana asunto sattunut silmään? Antaako pankki aivan tavallisille palkansaajille tavallaan kahden asunnon lainat muutamaksi kuukaudeksi tarvittaessa?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

...onkohan niitä asunnonkatsojia ollenkaan nyt kesällä? Luulisi, että juhannukselta viimeistään ihmiset vetäytyvät lomaa viettämään eivätkä ehkä jaksa ajatella asuntoasioita lomaillessaan.Ei meillä onneksi kovin paljoa lainaa ole jäljellä nykyisestä asunnosta, mutta tietenkin mahdollisen uuden asunnon kanssa lainasumma nousisi aika hurjaksi :(. Toisaalta, tällä laillahan sitä ennenkin on sijoitettu, yksi huone kerrallaan ostetaan lisää ja mikäs sen parempaa kuin ostaa uusi asunto sieltä mistä viihtyy!Hmmm... mmmjjjaaaa....täytyy vielä pureskella asiaa, mutta ei liian kauan, menee hyvää myyntiaikaa muuten mahdollisesti hukkaan!

Vierailija

Eli ostimme uuden asunnon ennenkuin vanha oli myyty. Ja myynnin aikana ei lyhennetty kumpaakaan, vaan maksoimme vain korkoja.Näin oli vähän pakko tehdä, kun tästä kaupunginosasta tulee tosi harvoin asuntoja myyntiin ja kun tulee kiva, niin on otettava se heti. Halutaan pysyä täällä, kun ollaan tosi ihastuneita tähän. Lapsillakin on aivan ihana pieni koulu ja halutaan koulumatkankin pysyvän lyhyenä.

Vierailija

Ehto meillä oli voimassa muistaakseni 2 kk, sen jälkeen tarjous ei enää olisi ollut voimassa. Kaksia lainoja en halunnut ottaa sillä en voinut olla varma että asunto menee kuukaudessa kaupaksi, ennustaja en sentään ole.

Missään vaiheessa ei velvoitettu myyjää odottamaan vuosikausia.

Tuon 2 kk:n aikana myyjällä oli oikeus kaupata asuntoaan kenelle tahansa kolmannelle osapuolelle, sitä tarjouksemme ei kieltänyt.Jos myyjä olisi ehtinyt löytää toisen ostajan olisimme jatkaneet uuden kodin etsimistä. Miksi pitäisi itsensä ehdoin tahdoin kahden asunnon loukkuun järjestää.

Vierailija

vastaan muita tarjouksia samaan aikaan. Meillä oli näin, ostajaehdokas halusi tuollaisen ehdon ja otimme tarjouksen vastaan. Meni viikko niin saimme toisen, ehdottoman, tarjouksen jonka hyväksyimme. Ensimmäinen jäi nuolemaan näppejään ;)

Vierailija

asiat on kunnossa. Toisesta - tai vaikka molemmista - voi maksaa vain korkoja sen aikaa, kun lainoja on kaksi.Unelmat kannattaa toteuttaa!!!

Vierailija

ja välittäjältä kannattaa kysellä arvioita myyntiajoista. Ja voihan olla, että uusi asunto vapautuu vasta kuukausien päästä, ei kauppojakaan silloin heti tehdä.

Vierailija

Voitte myös sopia että maksatte molemmista lainoista parin kk:n ajan vain korkoja. Jos teillä itsellänne on myös hyvkuntoinen perheasunto, tms niin kyllä sekin menee kaupaksi! Elämässä pitää uskaltaa!

Vierailija

ettei kannata vetää asuntoa myynnistä, että kiinnostusta on.Ja jos joku tekee alemman tarjouksen, ei tarvitse paniikissa myydä välttämättä kun joku on tarjonnut ehdollisesti enemmän..Lisäksi myyjähän saa hintaakin nostettua kun on tarjous jo sisällä!

Vierailija

tarjouksia korkeampi, että kukaan vaivautuu odottamaan paria vuotta epävarmaa ostajaa sen sijaan, että myy varmalle, vaikka pari tonnia halvemmalla.

Vierailija

Eikö ihmiset toimi aina näin? Ei kai kukaan myy ensin entistä pois ja vasta sitten ala etsimään uutta? Missä sitä sitten asutaan, vuokralla?

Vierailija

En mä ainakaan suostuisi odottamaan, jos joku tarjoisi saman kuin te, niin myisin. Minusta olisitte voineet jättää koko tarjouksen tekemättä, jos tuollaista ehtoa laitatte. Jos tuollainen tarjous olisi tullut, niin olisin sanonut myyjänä, että ei huolita sitä tarjousta, jollette poista ko. ehtoa. Näet pankista saa lainaa.En vaan tajua mitä ihmeen merkitystä sillä on uuden asuntonne myyjälle? Selitä ihmeessä!

Vierailija

meillä meni kuukausi että saatiin vanha asunto myytyä.

Tarjous uudesta kodista tehtiin siten, että laitettiin siihen ehto vanhan asunnon myymisestä. Myyjällä olisi ollut oikeus myydä asunto kolmannelle osapuolelle jos tämä pystyisi tekemään kaupat heti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat