Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tulipahan käytettyä Big Brotheria kasvatusmateriaalina

Vierailija

Näytin juuri 10-vuotiaalle pojalleni Hollannin Big Brotherin synnytysvideopätkän! Eihän siinä ihan kaikkea näytetty, mutta nyt hän ainakin tietää, minkälainen lapsen syntymän hetki tapahtumana on ja minkänäköinen aivan vastasyntynyt vauva on. Selitin tietysti samalla, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu.

Kommentit (31)

Saako ne mitään puudutuksia? Henk. koht. en tosiaan haluaisi synnyttää kotona! Kaksi synnytystä takana ja molemmilla kerroilla sanoin suunnilleen kun menin ovesta sisään että haluan kaikki mahdolliset puudutteet.

Vierailija:

Lainaus:


eli jos hätä tulee, ei tehohoito ole kaukana, kuten useasti Suomessa taas on.
Eli ei se tehohoito kaukana ole jos synnyttää sitä lähellä. Ja näin kotisynnytyksen hoidetaan.

Vahingossa mökillä synnyttäminen ei ole varsinainen kotisynnytys.

Olikohan sillä oikeat kätilöt vai oliko avustajat talon omaa porukkaa? Aika riskaabelia, mitä jos jotain olis sattunut synnytyksessä. Saikohan se edes puudutusta. Miten se muka voi olla vastasyntyneen kanssa BB talossa?

Hollantihan on hyvä esimerkki siitä (isolla otoksella pitkältä ajalta) että kotisynnytys oikein hoidettuna ei ole vaarallisempi eikä siis lisää lapsi- ja äitikuolleisuutta tai vammautumista. Vaikeat riskisynnytykset tietenkin hoidetaan automaattisesti sairaalassa. Ja lääkäri on tietenkin on paikalla ja sairaala lähietäisyydellä hätätilassa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat