Hei sinä, jonka mies kuoli sydänkohtaukseen!

Vierailija

Oliko miehelläsi mitään oireita ennen sydänkohtausta? Minkä ikäinen hän oli kuollessaan? Minua pelottaa mieheni puolesta, sillä hänellä on nykyään päivittäin ikäviä rytmihäiriöitä =o(. Sydän pomppii ihmeelliseen tahtiin, ja välillä pitää pitkähköjä taukoja. Lääkärin mielestä asia on kiusallinen, mutta ei hengenvaarallinen. Silti mieheni väsyy hurjasti kohtausten aikana, ja joskus häneltä meinaa lähteä taju... Lääkäri ei vastaa soittopyyntöihin, vaikka mieheeni luvattiin ottaa yhteyttä jatkotutkimuksia varten jo ajat sitten. Henkivakuutustakaan miehelleni ei enää myönnetä, mutta ihmettelen miksi, jos vaiva on vaaraton. Olemme melko nuoria.

Kommentit (6)

Miehelläni tuli pari-kolme vuotta sitten toistuvia rytmihäiriökohtauksia, kolme kertaa sydän jouduttiin tahdistamaan sähköisesti kun kestivät yli 12 h.Seuraavia asioita tehtiin rytmihäiriöiden jälkeen:

-verenpaineseuranta

-veren rasva-arvojen kontrollit

-veren sokerin kontrollit

-tehtiin myös rasitus ekg sekä holter-seuranta (seurataan sykettä vuorokausi kannettavalla laitteella).Verenpaineet ja kolestrolit olivat koholla merkittävästi, vaikka ukko harrasti säännöllistä liikuntaa. Muuten veriarvot ok. Holterissa todettiin pari-kolmesataa häiriötä vuorokauden aikana. Sukurasitteet kovia: isä oli kuollut sydänkohtaukseen neljävitosena.Tämä pysäytti kuitenkin ja pohdimme elämämme perusteita aika syvällisestikin. Pistimme aika paljon oireista kiireisen elämänrytmin ja työn piikkiin.Mieheni jäi työstään vuodeksi hoitovapaalle hoitamaan lapsia, eikä sitten enää edes samaan työpaikkaan palannut. Ruokailun suhteen teimme perusteellisen remontin ja jätimme kovat rasvat pois.Nyt tilanne on kaikinpuolin kunnossa ja voimme kaikki paremmin kuin ennen. Hoidamme molemmat terveyttämme (sekä fyysistä että henkistä) emmekä sairautta. Miehen työ ja juoksu rahan perässä ei ollut tuonut meille sitä onnea joka meillä nykyisin on. Luxus-omakotitalo vaihtui karvalakkimalliin, mutta sitä emme ole kertaakaan harmitelleet.

Kaikenlaisia kokeita otetaan ja rintakehä sekä röntgataan että ultrataan, laajat verenkuvat, ekg-rasitus jne jne ja kaikki tämä viikossa. Ei kannata paljon enää luottaa edes hoitotakuuseen, julkinen puoli tökkii.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat