Miksi leikkokukat ei kesta? Sain hienoja (&kalliita) kimppuja vauvan syntyman johdosta, mutta lahes kaikki kukat nuupahtavat n. viikossa, n...

Vierailija

Olen leikannut uudet imupinnat ja vaihtanut vettäkin, mutta mikään ei auta. Harmittaa hienot kimput ja toivoisin niiden säilyvän!Kiitos kaikista neuvoista, jos niistä olisi hyötyä vaikka vastaisuuden varalle! Mietin tässä juuri puranko viimeisimmän oksaruusukimpun (muutama pieni oksaruusu, harsokukkaa & saniaista) ja upotan ruusut kylmään veteen - sellaisen vinkin joskus kuulin. Osa ruusuista on jo kyllä niin kuivunut, ettei varmaankaan enää mikään auta:-(

Kommentit (3)

Kun kukka on täysin auennut, niin suihkuta siihen kevyesti hiuslakkaa. Näin se pysyy pitempään kauniina.Valitettavasti leikkokukat eivät kestä ainakaan meillä kovin pitkään. Kaksi viikkoa korkeintaan, mutta kuivattamalla niistä on iloa vielä pitempään.

Eihän leikkokukat yleensä kestä kuin viikon. Voit itse kesällä poimia leikkokukkia ulkoa ja katsoa miten kauan ne kestää. Ostakaa muovikukkia, jos haluatte niiden ikuisuuden kestävän.

Yks hyvä keino on, jos kukat meinaa nuukahtaa, niin uusi vino imupinta veitsellä, lämmin vesi ja kukkiin paperikääre (että pysyvät pystyssä), sitten kylmiöön (jääkaappiin) tunniksi, luultavasti virkoavat.

Kukkiin ei kannata laittaa ihan kuumaa vettä, koska silloin ne aukeavat nopeammin, lämmin vesi riittää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat