Seuraa 

Hei vaan kaikki Hollannin äidit ja perheet. Olemme muuttamassa miehen työkomennuksen puitteissa ainakin puoleksitoista vuodeksi Amsterdamiin, ehkä pidemmäksikin. Muuttoajankohta on alkuvuosi 2006. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi 4,5 kk:n ikäiset kaksostytöt. Kaikenlaista tietoa otettaisiin vastaan. Eli millainen kulttuuri ja millaisia tapoja hollantilaisilla on, erityispiirteitä? onko lastenruokia saatavilla hyvin, siis valmisruokia? Entäs äidinmaidonkorvikkeita, minkä merkkisiä ne siellä ovat? Mitä kannattaisi varata Suomesta mukaan? Millainen hintataso siellä on, Suomeen verrattuna? Onko Suomi-leikkikoulua tai muuta vastaavaa Amsterdamissa tai lähistöllä? En edes älyä nyt kysellä kaikkea mitä varmaankin pitäisi, mutta kaikenlaista tietoa otan enemmänkin kuin mielellään vastaan. Kiitos suuresti jo etukäteen!terv. Marjainka ja likat 4,5 kk

Kommentit (10)

Heissan.Enpä ota enää kantaa tuohon millaista hollannissa on keskusteluun :) vaikka hyvin siellä viihdyttiinkin..Vaikka itse en enää asu hollannissa (hollantilaisen) mieheni kanssa, niin tunnen erittäin hyvin erään suomalaismamman joka asuu amstelveenissa ja jolla on 8kk lapsi ja 3v lapsi. Laita s-posti osoitteesi tänne niin voin välittää sen hänelle, jos hän haluaa ottaa yhteyttä. Kyllä siellä amsterin ympäristöstä tosiaan löytyy muitakin suomalaisäitejä ja erittäin mukavia sellaisia ;)suomalaistunut hollantilais suomalaisen ipanan äiti,

joka vietti muuten sinterklaasia ihan sinterklaasin ja zwarte pieten kanssa täällá suomessa!

Olemme asuneet Arnhemissä kolmisen kuukautta. Miehen komennuksella täälläkin ollaan ties kuinka pitkään. Kokemukseni kulttuurista on siis kovin vähäinen, mutta muuhun osaan jotenkin vastailla.Valmisruokia, korvikkeita jne. on hyvin saatavilla. Hinnat ovat suunnilleen samantasoisia kuin Suomessa. Korvikkeet ovat jauheena, mutta 2 ja 5 dl Nutrilon tetroja on myös myynnissä. Ne ovat hinnoiltaan 0,35 ja 1,15 e. Tuo onkin ollut itselleni suurin muutos Tutteli-kulttuuriin tottuneena, tuo jauheesta korvikkeen tekeminen...Kiintoisaa tämän maan ruokakulttuurissa on keksien ja leivän syönti. Musta tuntuu, että hollantilaiset syövät leipää koko ajan, vauvasta vaariin. Puurohiutaleet siis rajoittuvat kaurahiutaleisiin, ja lämmintä lounasta täkäläiset lapset eivät syö. En tosin tiedä, miten muualla Euroopassa on tuon lämpimän lounaan laita. Toimimmeko me Suomessa hassusti?Itse kaipaan Suomesta eniten valmisvellejä. Täällä valmiiden vellien maut kun ovat keksi ja banaani. Muutoin en ole ehtinyt mitään kaivata. Mammankin tuomat hernekeitto ja ruisleipä eivät maistuneet. Kaupoissa on niin paljon kaikkea kokeiltavaa, valmiiksi pilkottua. ;DVaipat ja peppupyyhkeet ovat mun mielestä samanhintaisia. Täällä on muutamia viikkoja sitten käyty hintavertailuja näistä lasten tarpeista, joten kannattaa selata sivuja taaksepäin.Kaikenkaikkiaan Hollanti on mun mielestä aika samanlainen maa kuin Suomi. Olen asunut Helsingin keskustassa aiemmin, joten väkimäärä tuntuu mukavalta. Ihmisiä on kuitenkin Helsinkiin verrattuna PALJON enemmän. Ihmiset ovat ystävällisiä, ja sadekkaan ei ole vielä lannistanut. Tervetuloa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mina olen tuleva aiti lahelta eindhovenia. olis kiva tosiaan tutustua muihinkin mailin merkeissa nyt aluksi.Laskettu aika minulla on maaliskuussa. Hollantilaiseen tapaan kotona pitaisi synnyttaa.

Minz

Hei!Oletkin saanut aika paljon hyviä vinkkejä, mutta tässä vielä pari kommenttia.Älkää yrittäkökään etsiä asuntoa Amsterdamin kaupungista. Pienemmissä lähikunnissa asunnon saanti on helpompaa ja halvempaa, on vähemmän ruuhkia, huumeita ja murhia.

Asumisen taso ei myöskään aina ole yhtä ylellinen kuin Suomessa. Kannattaa varautua siihen, että kaappitilaa ei ole, keittiö on pieni, kestää minuutin ennen kuin hanasta tulee lämmintä vettä... Avoimin mielin matkaan, ettei tule kulttuurishokkia heti kättelyssä!Suomesta kannattaa ottaa lapsille mukaan toppapuvut - Hollannissa on kylmä, mutta lapset puetaan talvellakin tosi hepposesti ja muodikkaasti.Lastenruoat ovat eri merkkisiä kuin Suomessa, joten makuun pitää varmaan vauvojen ensin totutella. Äidinmaidonkorvikkeita on monta laatua, koostumus muuttuu hieman ikäsuositusten mukaan: on korviketta 0-6 kk ikäisille, " jatkomaitoa" 6-12 kk ja sitten " kasvumaitoa" yli 1-vuotiaille. Ne kannattaa tehdä jauheesta, muuten käy kalliiksi. Purkkiruokia on monta makua, mutta mustikka- ja muita marjapilttejä tuon aina Suomesta niin paljon kuin jaksan kantaa. Riisivellijauhetta on 4 kk alkaen, ja sitten muita puurojauheita vähän isommille, mutta tosiaan ei kovin paljon makuvaihtoehtoja. Leipähän on täällä peruselintarvike, ja heti kun lapset alkavat jotain mutustaa, aletaan antaa leipää. On myös erityisesti vauvoille suunniteltuja keksejä.Eipä tässä nyt muuta tule mieleen - kyllä täällä elellä voi. Meidän 4,5 v ja 3,5 kk tytöt ovat täällä syntyneet ja voivat hyvin.Lisätietoja ja linkkejä esim. leikkipiireistä löytyy seuraavilta saiteilta:

www.suomi-koulu.nl

www.finsekerk.com

Olemme asuneet Amsterdamissa keväästä.

Mieheni on töissä Amstellveenissä, joten tuttua seutua. Siistiä!

Tyttömme, Kaisa 5v, on menossa kansainväliseen kouluun tammikuussa.

Jos haluat seuraa olen mielellään käytettävissä.Tietokonetta minulla ei ole, joten sähköpostissa käynti on aika harvinaista.Nyt olemme Suomessa lomalla. 28.12 asti

p.040 -768 2022

Hollannissa numeroni on -31 6 465 475 30Olisi mukava saada Suomi seuraa myös koko perheelle.

Odotan muidenkin yhteyden ottoja innolla!Mukavaa Joulun odotusta ja pakkailua!

Anneanne.sa@luukku.com

Itse en asu Hollannissa mutta minulla on hollantilainen mies ja asumme Suomessa. Meillä on pian kaksi vuotta täyttävä tytär.

Olemme luonnollisesti viettäneet paljon lomia Hollannissa ja ainakin lastenruoat ja vaipat ovat samankaltáisia kuin Suomessa. Korvikkeista en osaa sanoa. Hintataso on melko samanlainen kuin Suomessa.

Hollantilaiset on mukavaa ja rentoa kansaa. Maassa pärjää todella hyvin englannin kielellä jos ette vielä hollantia puhu.

Kannattaa käydä katsomassa seuraavat sivut, sieltä voisi löytyä asiaa http://finlandsite.nl/foorumi/Ehkäpä mekin vielä jonakin päivänä muutamme sinne perässä.Olisi muuten kiva vaihtaa kuulumisia hollannissa asuvien / hollantilaisen puolison omaavien kanssa. Osoitteeni on minnanykanen2@hotmail.com

Kiitos kommenteista! Oli paljonb apua teistä kaikista! Nyt meidän tytöt on 6 kk ja kuukauden kuluttua muutetaan. Laitetaan muuttokuormaan mahdollisimman paljon nuita lastenruokia täältä, kun sama niitä on kuormaan täältä laittaa. Ja asuntokin meillä jo on eli se ei nyt ihan Amsterdamista ole vaan siitä läheltä eli Amstelveenistä, rivitalo, jossa huoneet kolmessa tasossa, pitäisi olla aikas hyvä, oma pihakin on. Ja varustelu hyvä ja kaappejakin on ja -96 rakennettu taloyhtiö. Mutta olis se sauna kyllä ihana! Me tullaan sitten Eleonoora teille saunaan ; )

Näillä näkymin me ollaan 3,5 vuotta siellä ja ehken sitten takaisin Suomeen. En ole innosta hihkuen lähdössä, mutta kait sinne sopeutuu... Toivoisin vielä löytäväni suomalaisia ystäviä, joilla voisi vaikka olla lapsia niin saisi seuraa meidänkin pimut!Marjainka ja pimut huomenna 6 kk

Varmistui viime viikolla, että muutamme Utrechtiin helmikuussa! Meillä on ensi viikolla 7 kk täyttävä tyttö, ja olisipa mukavaa, jos olisi samanikäistä ja samaa kieltä puhuvia (sitten joskus) kavereita!

Ainakin 3 vuotta ollaan Hollannissa, ehkä pidempäänkin.Meillä ei ole vielä hajuakaan asunnosta Utrechtissä, niin että jos jollakulla olisi vinkkejä niin kelpaisi kyllä!

t lennartti, muuttokuumeessa

Jos on kylma niin toppatakilla parjaa hyvin. Ja meilla tulee hanasta lamminta ja kylmaa vetta ihan kuin missa tahansa muussakin maassa. Ehka se riippuu vahan asunnon tasosta tuo veden tulo. Mutta onhan taalla kylla taloja missa yksinkertaiset lasit, vinot lattiat ja vain kylmavesi, meilla ei kuitenkaan niin ole ja on jopa SAUNAKIN ;-).Toi murhat, ja ryostot kommetti oli kanssa varmasti maalla asuvan kirjoittman juttu. Niihan ne Suomessakin maalaiset ajattelee, etta Helsingissa asuu jotain karmeeta porukkaa. Ilman muuta Amserdamiin ja niin keskelle kuin paasette jos kerran vain puolen vuoden kokemus, muuten " saat kylla kirppuja" jossain lahiossa tai pikkukylassa.Puistotoimintaa tai kerhoja pienille lapsille ei ole niinkuin Suomessa, mutta varmaan niita Amsterdamista jotain loytyy. Kysele heti lahimalla leikkikentalla muilta aideilta.Valmis puuroja (muksu tms) tai velleja ei ole ja marjapurkkkeja tuodaan mekin aina mukan Suomesta.Avoimin mielin niin parjaatte ja saatte kivan kokemuksen taalla olosta.Vielakin naurattaa toi murha kirjoitus!elenoora rv17 ja tytto 2v

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat