Mitä yhteisiä harrastuksia teillä on lastenne kanssa?

Vierailija

Minä olen vuoden verran käynyt kerran viikossa 8 -vuotiaani kanssa ratsastustunneilla ja samalla hoitaneet hevoset yhdessä. Se on meidän kahden keskinen äiti-lapsi harrastus.4-vuotiaani (hevos ja kissa-allergikko)kanssa kävin vanhempi-lapsi jumpassa, mutta se lopetettiin vähäisen kävijämäärän kanssa. Uinti ei sopinut pojan iholle (atoopikko).Koko perheen voimin teemme pitkiä (10-20 km)pyörälenkkejä, niin että me mieheni kans juostaan ja pojat ajaa filtsuilla.Mieheni kans käymme Body Pumpissa, jolloin pojat leikkiivät salin lastenhuoneessa. Toivoisimme kyllä, että lapsillekin olis siellä jotain ohjattua toimintaa sen pleikkarin lisäksi. Tulee jotenkin morkkis siitä, kun itse jumppaa, mut lapset vaan pelaa....Mitä te muut av;läiset teette yhdessä?

Kommentit (14)

Mies käy molempien lasten kanssa vanhempi-lapsi sählyssä talvisin ja mä silloin kun se ei pääse. Kesäisin mies valmentaa lasten jalkkisjoukkueita ja mä toimin huoltajana. Lisäks käydään lenkillä niin että muksut pyöräilee ja me kävellään. Talvisin luistellaan ja hiihdetään yhdessä.

tai sitten vain kirjoitit katkeraan sävyyn.Mekin käydään uimassa nelistään, meil on kaksi lasta. Se on koko perheen juttu. Muita: leipominen yhdessä, pihassa puutarhatyöt.Lasten omia on muskari ja pianotunti.

Miehen kanssa kahdestaan kokkaillaan viikonloppuisin iltamyöhällä gourmet-aterioita, kun tytöt nukkuu tai ovat yökylässä mummilla. Tai tehdään makkarista jokin erikoinen paikka. Siis tehdään sinne vaikka kiinalainen sisustus ja sit syödään ensin jotain kiinalaista ja sit makkariin lempinään thai-hieronnan merkeissä :)

Toisinaan taas tehdään koko perhe perhepeti olkkarin lattialle, luetaan pino satuja ja mässäillään jotain hyvää tai katotaan jokin lasten leffa. Se on lapsista tosi nastaa...:)Mutta tosi paljon puuhaillaan yhdessä; tehdään puutarhatöitä, viljellään peltotilkkua, hoidetaan kasvihuoneviljelmää ja kotieläimiä (mm. kaneja, 2 koiraa, vuohia). Lapset osallistuu kykyjensä mukaan kaikkiin kotitöihin, tykkäävät kovasti leipomisesta ja kokkaamisesta. Tehdään marjastus- ja sienestysreissuja, pieniä retkiä ja muutenkin liikutaan paljon luonnossa. Joskus käydään uimassa ja kirjastossa usein. Iskän kanssa lapset tekevät rakennushommia. Joskus pidetään elokuvailta, pienin ei vaan oikein vielä katsella pitkiä elokuvia ja on vaikea löytää filmi, joka olis sopiva kaikenikäisille. Isompien kanssa hiihdetään, luistellaan, pelataan. Paljon myös luetaan ja askarrellaan. Omia harrastuksia on jonkin verran.

ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että 1v on meillä liian pieni uimahalliin ja 15-ja 16-vuotiaita tyttöjä uimahalliin nyt ei saa mitenkään, ainakaan vanhempiensa kanssa. Ihan samat sävelet pätee kaikkeen muuhunkin: 1-vuotiasta ja 16-vuotiasta ei vaan kiinnosta samat asiat, ja joihinkin paikkoihin ei 1-vuotiasta voi viedä, ja joihinkin paikkoihin teinit taas eivät lähde. Ja onhan meillä muitakin lapsia tästä väliltä.

mihin väliin muutenkaan mitään säännöllistä harrastusta enää tungettaisiin, lapsilla on yhteensä 9 harrastusta, joihin heitä kuljetetaan ja aikuisilla molemmilla yksi. Lisäksi toisen on oltava AINA kotona, lapsia ei voi yksin jättää. tehdään sitten jotain pieniä reissuja jonkun lapsen kanssa vuorotellen tms. Mitään kahdenkeskistä harrastusta miehen kanssa ei teitenkään ole, ei ole yhtään kahdenkeskistä minuuttikaan edes kerran vuodessa muutenkaan.

Eipä meillä muita harrastuksia ole. Arjen jaamme, siivoamme

huushollin yhdessä. Molemmilla sen verran vaativat työt, ettei

vapaa-ajasta jaksa tehdä suoritusta.

Lapsi on vasta 2v8kk, joten vähiin käy vaihtoehdot. Perhekerhossa käydään joskus harvoin. Ratsastuksesta toivon yhteistä harrastusta. On lapsi käynyt jo ponilla ratsastamassakin ja tykkäsi kovasti, joten toivoa on ainakin vähän ;)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat