Pelottaa, että repeän synnytyksessä, eikä mua saada korjattua tarpeeksi hyvin. :(

Vierailija

Ekan lapsen synnytyksessä tehtiin episiotomia ja tuli 2.(?) asteen repeämät. Niistä kuitenkin palauduin, mutta pelottaa, että jos tämä toinen on isompi ja repeän pahemmin... Eka lapsi oli 4-kiloinen (painoarvion mukaan 3,5 kiloa).Suostuiskohan ne tekemään tarkemman painoarvion mulle ja mitä jos lapsi on yli 4-kiloinen? Tehdäänkö sillä perusteella sektioita vai pitääkö lapsen olla tosi iso ennen kuin sektioon suostutaan?

Sivut

Kommentit (24)

Lainaus:

kun oikea syy on vain että värkki säilyy lähiöäijälle sopivan tiukkana. enkä nyt tarkoita ap:ta.

Pelkopolille vaan, kyllä sinä sektion saat kun sanot pelkääväsi repeämistä
Eikö provo oikein ottanut tulta alleen? No, parempi onni seuraavalla kerralla.

Minullakin oli toinen lapsi isompi. Turha stressi pois, luonnollinen synnytys aina parempi kuin sektio, äidille sekä vauvalle, kaikki menee varmasti hyvin, ajattele positiivisesti jos vain suinkin voit, ikinähän sitä ei voi tietää miten synnytys menee eikä siihen voi paljoa itse vaikuttaa, joten turha huolehtia, oikeasti.

terveisin yli nelikiloisen vauvan synnyttänyt, jolla ulosteen ja suolistokaasujen karkaaminen on riesana elämänlaatua alentamassa koko loppu elämän

Epi tehtiin ekassa, toisessa pahat repeämät, kolmannessa vähemmän pahat, neljännessä kätilö sanoi synnytyksen jälkeen, että värkki näyttää siltä, kun en olisi synnyttänyt lainkaan.Ja synnytysten takia kussut tai paskonut housuihini en ole kertaakaan =).

ekassa tehtiin mullekin episotomia ja toisen kohdalla repesin ihan minimaalisesti (3890g) mutta saattoi johtua siitä että vauva tuli maailmaan todella vauhdilla!

Mutta tämä kolmas tuli sektiolla ja ei ollut ihan helppo juttu.. Siis 4kk on nyt synnytyksestä ja vieläkin juilii haavaa.. Mutta ollaanpa kumpikin hengissä.

sektioonkaan mielellään menisi, mutta eikö vois sitten vaikka käynnistää synnytystä? Pääseekö painoarvioon jos vaan sanoo pelon syyksi? Viimeksi kun se tehtiin vasta synnytyslaitoksella ja käsikopelolla... Ja meni 500g mönkään.Sanooko sf-mitta mitään vauvan koosta? Sf-mitat olleet suurin piirtein samoja kuin esikoisen kohdalla, välillä hieman isompia. Ja sama mittaaja.Ap

Enemmän kuin "vähän", mutta ei varsinaisesti vakavasti. Toiminnallisesti alapää on siis nyt taas kunnossa, mutta kyllä se arpikudos on ihan näkyvää.Olen ollut vähän huolissani repeämisestä tämän toisen kohdalla, mutta lääkärit ovat ainakin väittäneet että toisen pitäisi sujua vähintään yhtä hyvin vaikka olisi vielä isompikin.

kun oikea syy on vain että värkki säilyy lähiöäijälle sopivan tiukkana. enkä nyt tarkoita ap:ta.

Pelkopolille vaan, kyllä sinä sektion saat kun sanot pelkääväsi repeämistä

haluaisin käynnistetyn synnytyksen, ettei vauva kasva liian isoksi. Niinkuin joku sanoi, niin en haluaisi "kusta ja paskoa" housuuni koko loppuelämääni.Ap

painoarvio, arvio tarjonnasta ja merkintä papereihin, että sektioon lähdetään melko helposti.

Mielestäni kuitenkin kannattaa kokeilla alakautta. Toinen yleensä on helpompi. Mutta tosiaan, jos vauva on iso ja varsinkin jos on tulossa jossain ihme asennossa ei huolesi ole turha.

Lainaus:

Sanooko sf-mitta mitään vauvan koosta? Sf-mitat olleet suurin piirtein samoja kuin esikoisen kohdalla, välillä hieman isompia. Ja sama mittaaja.Ap
Sf-mitan "arvio" meni esikoisen kohdalla pieleen noin kilon, toisen kohdalla vähän vähemmän...Siihen en siis luottaisi vauvan syntymäpainon arvioimisessa juurikaan. Sen sijaan kokenut kätilö osasi käsikopelolla tehdä paljon tarkemmat arviot.Mä en kyllä ymmärrä, miksi ajattelet käynnistetyn synnytyksen olevan jotenkin parempi vaihtoehto sun tapauksessa kuin spontaanin alatiesynnytyksen? Vai ajatteletko, että se olisi jotenkin paremmin hallittavissa?Ja sitä ikuisuuskysymystä mä en ymmärrä yhtään, että sektion ajatellaan olevan alatiesynnytystä parempi vaihtoehto. Suuri leikkaus on aina isompi riski kuin alatiesynnytys.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat