Pakanat, mitkä ovat " suosikkijumaluutenne" ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietiskelin tässä tällaista aloitusta, vaikka en olekaan aktiivisesti harjoittava pakana, enkä usko varsinaisiin persoonallisiin jumaliin. Uskon kutenkin jonkinlaisiin " energian tiivistymiin" , jumaluuksiin ja henkiolentoihin, joille voi antaa jonkinlaisia määreitä ja ominaisuuksia.Omia " suosikkejani" ovat aina olleet:Bast eli Bastet, egyptiläisten ilon ja viisauden jumalatar, naisten, lasten ja kotikissojen suojelijatar. Hän on myös aamunkoiton, musiikin, tanssin ja nautinnon jumalatar, mutta myös perheen, hedelmällisyyden ja syntymän. Erityisesti raskaana olevat naiset ovat Bastin suojeluksessa.Mielikki, metsän emäntä. (Olisin jopa halunnut tämän tyttärelle nimeksi, toinen tytär perheessä tuleekin tämän nimen saamaan :D.) Mielikki on metsän jumalatar, metsän, sadon, yrttien, kasvien, metsän pieneläinten suojelija, saaliin antaja ja parantaja.Kreikan pantheonista läheiseksi olen tuntenut Pallas Athenen eli roomalaisten/etruskien Minervan, taiteen, filosofian ja viisauden jumalattaren. Kore eli Persefone on myös hyvin kiehtova jumaluus ;DJa itsestäänselvästi joukkoon kuuluu Äiti Maa, Maaemo, Tellus.Toki on muitakin, mutta vaihtelevat ajoittain. Aika feminiiniseltä lista näyttää :DDDEntäpä muilla?Kommentit (3)

Etenkin Kreikan ja Egyptin jumaluudet ovat kiinnostaneet aina.

Mutta tässä siis muutamia suosikkeja.Hathor: Egyptin mytologiassa rakkauden " lehmäjumalatar" . Pieni romantikko minussa elää tälle. Alfrodite, Venus ym. ovat jo liian kuluneita minulle ;)Osiris: Egyptin mytologiassa manalan, mutta myös hedelmällisyyden jumala.Maat: Oikeuden, totuuden ja rehellisyyden jumalatar (Egyptin mytologia)Anubis: Egyptin mytologian suosikkijumalani ;) Kuoleman jumala.Pallas Athene: Sotataidon, viisauden ja tiedon jumalatar kreikkalaisessa mytologiassa. Vahva nainen, siksi viehättää.Haades: Manalan ja kuolleiden jumala kreikkalaisessa mytologiassa. Haades-" faneus" lienee syttynyt minussa Disneyn Herkules-piirretyn myötä :DDionysos: Viinin ja humaltumisen jumala ;)

:) Mainio kysymys, ja vastaan vaikka en pakana olekaan.Lähdetään vaikka kotoisista: Mielikki Metsän emäntä, Tapion vaimo.Afrodite :) Jokaisen turhamaisen naisen jumalatar. Huikentelevainen rakkauden jumalatar, joka koki kuumimman romanssinsa sodan jumala Areen kanssa, mutta teki lapsia vähän sinne tänne.Artemis, Apollon villikkokaksoissisko, joka vaelteli pitkin metsiä ja jonka tehtävänä oli valvoa mm. synnytyksiä.Demeter, hedelmällisyyden jumalatar.Hermes, kujeileva jumala. Horoskooppimerkkini jumala. :)Äiti Maa.Anatoliassa, nyk. Turkissa palvottiin Äiti Jumalatarta, Maaäitiä, joka myöhemmin liitettiin jumalatar Cybeleen. Tämä kiinnostaa tällä hetkellä eniten.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat