Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pitäisi lisätä 6kk pojan ruokailuun liha, mutta miten sen antaminen aloitetaan? Mitä lihaa ja miten valmistetaan? Kuinka paljon sitä voi antaa ja miten edetä?Kiitos neuvoista!

Kommentit (4)

Juu, aluksi siis teelusikallinen on ihan riittävä määrä ateriaa kohti. Itse olen tyttärelle 9kk vasta aloittanut " kotiruuan" tekemisen. Syynä siis epävarmuus ruuanlaitossa. Aluksi syötiin purkkiruokia, mutta nyt teen lihasoseita pakkaseen. Eli kypsennän esim. broilerifilesuikaleita tai vähärasvaista jauhelihaa uunissa tai keittämällä. Sitten soseutan sauvasekoittimella ja lisäilen keitinlientä tai vettä tarpeen mukaan. Sitten sose jääpalarasiaan ja pakkaseen. Yksi jääpala on juuri sopiva määrä lihaa/ateria. Vihannespuolen teen sitten aina päivittäin tai otan meidän aikuisten ruuista.

täällä eli poika 6kk ja lihaa pitäisi lisätä. Mietin asiaa ja ostin tänään 3 purkkia valmiita kasviksia/kanaa, kasviksia/porsaanlihaa sekä riisiä/broileria. Annoin iltäpäivällä kasviksia/kanaa puoli purkkia eikä poitsu reagoinut mitenkään, söi aivan normaalisti. Jatkossa ajattelin keittää kanan ja lihan suuremmissa erissä ja pakastaa ja lisätä aina kasviksiin. Lueskelin just sitä äippäpakkauksessa tullutta vihkosta ja siinä ainakin oli että teelusikallinen riittää aluks. Vihkosessa oli myös ohje siihen et pakastaa kerralla isomman annoksen lihaa sotkettuna kasviksiin niin ei tarviis aina miettii paljo ottaa. Kannattaa lukasta se.

Pakastimessa on nyt kuutioina porsasta, nautaa, broileria ja seitiä. Elikkäs ostin kunnon palat porsasta ja nautaa (en nyt muista mitä osaa ne oli, mutta jotain sellasta kokolihaa) sekä maustamatonta broilerinrintaa ja pakasteseitiä. Sit kunkin noista erikseen keitin siinä vaihees kun oltiin kutakin lihaa kokeilemassa ja jauhoin sauvasekottimella, mukaan keitinlientä tarpeen mukaan ja sit pakastin jääpalarasioihin. Muutamia pienempiä totutteluannoksia ja loput sitten noin ruokalusikallisen verran. Siitä on sitten kätsy napata aina yksi kuutio kerran päivässä ja ottaa vihanneskuutiot/vihannekset minigrip-pusseissa pakastimesta erikseen, niin tulee aina oikea määrä lihaa. Kaikki on tosiaan sellasta hyvää lihaa, ei mitään epämäärästä joukossa.Muuta kalaa kuin seitiä saa sitten kun me miehenkin kanssa syödään. Kananmuna on nyt kans testattu. Kalkkunaa aattelin ostaa sitten joskus kunhan tuo broileri on loppumaisillaan. Muuta lihaa en itse syö niin ei oo tullu vauvallekaan laitettua poroa, hirveä, lammasta tms...Sellanen vinkki, että vauvalle annetaan lihaa kuiteski aika vähän, joten ei nyt ainakaan yli 400 grammaa kannata lihaa kerrallaan pakastaa, siis yhtä laatua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat