Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mua rasittaa jo ajatus lapsen synttäreiden järjestämisestä :/

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (33)

Laitan yleensä kutsun ja pyydän ilmoittamaan käykö kyseinen päivä. Esim "Tervetuloa x:n synttäreille la klo 13. Ilmoitathan jos et pääse tulemaan."Joku kyselee että eikö voitais tulla perjantaina tai ensi viikonloppuna jne. Nyt kun lapset ovat jo 10 kieppeillä on tilanne hieman rauhoitunut. Nykyisin ehdotan sunnuntaita, kuitenkin samaa viikonloppua ja kerron että seuraavasta viikonlopusta en ole varma, kun saattaa olla muuta menoa. Noille kahdelle päivälle yritän sitten saada kaikki sukulaiset/tuttavat mahtumaan. Jos ei onnistu, niin pistän leivonnaisia pakkaseen. Joskus jopa osa kakkua, jos sitä jää. Kun sitten vieraat tulevat seuraavana viikonloppuna kaivan tarjottavat pakastimesta. Jos kakkua ei jäänyt, niin tarjoan jäätelöä. EIkä kukaan ole ainakaan suoraan valittanut tarjottavista,Ikavintä on kutsutut, jotka eivät ilmoita pääsevätkö tulemaan tai ilmoittavat yhdeksän aikaan illalla.Joskus olen saanut kaveritkin mahtumaan samaan viikonloppuun. Kaverit la 13-15. Sukulaiset sunnuntaina. Ne joille ei sunnuntai käynyt tulevat lauantaina klo 16 alkaen. Kaverisynttäreiden jälkeen olen melko puhki, mutta yleensä kovin montaa perhettä ei lauantaina tule, joten sen jaksaa.

ja vieraat järjestävät muut menonsa siten, että tulevat synttäreille tuolloin. Lapsen synttäreille osallistuvat "vain" läheisimmät, eli mummit, ukit sekä vanhempien sisarukset, eli ne, jotka luonnostaan priorisoivat lapsen synttärit menoista ensimmäiseksi. Toki joskus voi ylitsepääsemätön este ilmaantua, mutta aika harvoin. Kauempana asuva veljeni muistaa siskonsa lapsia kortilla, ja se riittää. Kaverisynttärit olemme järjestäneet eskari-iästä alkaen erikseen.

päätätte juhlapäivän vain teidän omien aikataulujen mukaan. Kyllä jokainen voi järjestää töistään ja menoistaan vapaata, jos vain haluaa!Ihan mahdotonta saada kaikkia tulemaan samaan aikaan. Meillä lähisuvussa lähes kaikki ovat vuorotyöläisiä (myös oma mieheni), joten kaikki eivät välttämättä pääse. Tämän takia päätämme juhlapäivät vain omien aikataulujen mukaan.Lainaus:

Lähetä kutsut pari viikkoa aiemmin ja ilmoita kutsussa, että juhlimaan voi tulla sunnuntaina klo 10-18. Jos joku soittaa, ettei tämä käy, ilmoita, että voi tulla muulloinkin, mutta kakkua saa vain silloin sunnuntaina!

Ne tulee ketkä pääsee, ja jos joku haluaa tulla muuna ajankohtana niin ok, mutta silloin ei enää ole synttäreitä. Tietysti keitetään kahvit ja tarjotaan jotain kahvin kanssa mutta synttärikakkua ei enää erikseen tehdä. Jos tulee aika pian synttäreiden jälkeen (samana iltana/seur päivänä) niin synttärikakkua saatetaan vartavasten säästää tälle, mutta ei sen pidempään.

Mutta en myöskään vaadi itseltäni liikoja: tarjoitujen ei tarvitse olla kovin runsaita ja monilajisia eikä edes välttämättä kaiken itse tehtyä. Meidän tuttavat ovat aivan tyytyväisiä, jos tarjolla on jotain yksinkertaista ja vaikka "vain" kaupasta ostettua, toisiammehan me pääasiassa olemme tulleet tapaamaan ja nauttimaan yhdessäolosta, ruoka ja muu on vain lisuketta. Sen määrä ja laatu määräytyy aina sen hetkisten voimavarojen mukaan - välillä tarjolla on parempaa, välillä keskinkertaisempaa.Kuinkahan moni äiti uupuu omien ylimitoitettujen vaatimustensa vuoksi?

Vaaditteko itse ylenpalttisia tarjoiluja kun menette kyläilemään?

Mistä suorituspaineenne oikein johtuvat - miksi olette niin ankaria itsellenne?

Ettkö tunne olevanne hyviä ja arvokkaita ihmisiä ilman täydellistä suoritusta?

Pikku hiljaa alkaa ottaa päähän kun joka toinen sanoo, ettei se päivä käy, mutta tultais silloin ja silloin. Tykkään kyllä nähdä ihmisiä,mutta en millään jaksas olla leipomassa ja järkkäämässä jatkuvasti jotain.

Enkä edes oleta, että esimerkiksi lasteni kummit priorisoisivat lasteni synttärit työnsä ja monien muiden menojen edelle. Etenkin kesällä ihmisillä tuppaa olemaan viikonloppuisin kiirettä, enkä todellakaan odota, että lapseni 5-vuotissynttärit menisivät esimerkiksi kummien sukulaisten tai ystävien häiden tai polttarien edelle, ulkomaanmatkojen edelle tai edes sen tärkeimmän kesätapahtuman edelle. En myöskään näe asiaa niin, että lasteni synttärit olisivat joku suuri palkkio, jonka suosiollisesti tarjoan lasteni läheisille haluamanani kellonlyömänä ja jota ilman "tuhmat" kummit ja sukulaiset jäävät. Eikö tuo synttärikutsuilla pelaaminen ole vähän päiväkoti-ikäisten puuhaa?Meillä homma menee siten, että hieman kyselemme kummeilta, koska he pääsisivät ja valitsemme varsinaiseksi synttärijuhla-ajaksi sen, joka useimmalle sopii, loput kestitetään sitten heille sopivina aikoina. Ja kauniisti kiitetään, että yleensä tulivat.Lainaus:

päätätte juhlapäivän vain teidän omien aikataulujen mukaan. Kyllä jokainen voi järjestää töistään ja menoistaan vapaata, jos vain haluaa!

Nyt sitten soittelee ja solvaa ympäri sukua ja kiukuttelee tekstiviesteillä. Yritin saada järjestymään juhlat yhden viikonlopun aikana, mutta ei. Hänet kutsuttiin väärään rakoon ja paikkaan ja kakkukin oli vääränlainen. Minulla on sisaruksia isän kahdesta liitosta ja välillä on vaikea muistaa, kuka vihoittelee kulloinkin kellekin.

Ei ne lapset, mutta kun ois taas kestitettävä puoli sukua ja kaikki tutut aikuisetkin... Miten ihmeessä te jotkut selviätte vain yhden päivän tai viikonlopun synttäreillä? Meillä juhlinta venyyyyy ja venyyyyy ja vieraita ramppaa joka viikonloppu molempina päivinä. Kun ei sovi kaikille yhtäaikaa mitenkään. Arrrgghh!

Leivot kerralla enemmän ja pakastat tuotteita muita vierailukertoja varten. Ilmoitat että synttärikakkua on tarjolla vain tiettynä päivinä ei muina vierailupäivinä.En usko kenenkään odottavan juhlatarjoiluja useana eri ajankohtana vaan ainoastaan merkkipäivänä tai päivänä jolloin juhlitte synttäreitä.Työkiireiset voi huoletta turvautua kaupan pakastealtaiden tarjontaan jos ei jaksa leipoa. Paistovalmiita pullia ja pakastekakkuja on olemassa.Kondiittori

Meillä on kaksoset, joten kummejakin on yhteensä aika paljon. Ärsyttää ihan sikana kun kaikille käy eri päivät ja synttäreiden järkkäämiseen menee monta päivää ja viikonloppua...

Järjestämme lapsen synttärit yhtenä päivänä. Jos sattuu vieraille esteitä niin saavat toki tulla toisenakin päivänä mutta vain oikeana päivänä on synttäritarjoilu. Kyllä vieraille kelpaa se jäätelökin... Parempihan sekin on, että vanhemmat ovat iloisella tuulella jäätelöpakettinsa kanssa kuin puolikuolleita ja ärtyneitä hirveästä kestitsemisestä...

Et ole velvollinen järjestämään juhlia vieraiden aikataulujen mukaan.

Jos joku aikuinen ihminen suuttuu siitä että häntä ei kestitä sitten jonain muuna päivänä niin voi voi.. Itsekkyydellä ei tietty aina ole rajaa.

on yleensä se synttärisankari. Minä en teistä muista tiedä, mutta meillä lasten synttärit vähän niin kuin pidetäänkin lasta ilahduttaaksemme ja he vähän niinkuin odottavat synttäreitään ja synttärivieraitaan. En oikein usko, että te muutkaan vieraat kieltämällä niitä vieraita kiusaatte vaan ihan sitä omaa lastanne. Eivät ne lasten synttärit nyt niin ratkiriemukkaita bileitä ole, että aikuiset syvästi pettyisivät, jos heille ei moista kokemusta tarjottaisikaan.Me tosin olemme valinneet lastemme kummeiksi siinä määrin miellyttäviä ihmisiä, että itsekin ilahdumme aina heidän vierailuistaan. Ja ei aikuisille tosiaan tarvitse pitää teemasynttäreitä viitenä eri päivänä ja kakkukaan ei ole välttämätön, mutta kahvia ja jotain tarjottavaa tietysti pitää olla, kuten nyt aina muutenkin, kun vieraita tulee.Lainaus:


On muuten ihan jokaisen oikeus pitää synttärit vaikka vain perheen kesken jos huvittaa. Jos joku siitä loukkaantuu, niin eiköhän se ole ihmisen ihan oma ongelma.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat