Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hollannin BB.stä ilmaisia klippejä:synnytys, odottava äiti tupakoi, jne jne

Kommentit (18)

Hollannissa on länsimaiden suurin synnytyskuolleisuus johtuen varmasti juuri tuosta kotisynnytysten suuresta määrästä.Ei se kuolleisuus kovin suuri ole muistaakseni 9/1000 lasta kohti, mutta Suomessa tuo taitaa olla 1-3/1000 lasta kohti niin on se luku Hollannissa kuitenkin monta kertaa suurempi.

mutta sitä ihmettelen, että mistä ihmeestä tulee tämä tieto, että synnytyksessä olisi ainoana ulkopuolisena ollut mukana synnyttäjän äiti (mm. näin radio novalla sanottiin). Kuitenkin videoklippien mukaan synnytyksessä avustivat ammattilaiset, jotka tulivat talon ulkopuolelta.

Tuo puhelinkeskustelu koski lähinnä sitä, että synnytys on käynnistynyt.Ja kulttuurierona sekin (jotka asiaa kauhistelevat), että hollanissa kotisynnytys huomattavasti yleisempi kuin meillä suomessa. Siellä se arkipäivää, eli sinänsä tuossa ei ihmeellistä. Muuta kuin se, että synnyttää tv:ssä.Harvinaisen kaunis synnytys - jos katsoo kaikki klipit ja ymmärtää puhetta.

miltei kaikilla lyhyt matka sairaalaan, mikä osaltaan edesauttaa kotisynnytyksiä. Suomessa eri asia, ei oikein kannata synnyttää kotona, jos lähimpään sairaalaan muutama sata kilometriä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat