Me muutetaan 1,5-vuotiaan kanssa 2-krs rivariin, hölmöä?

Vierailija

Saadaan yks huone lisää ja päästään ihan uuteen asuntoon.Mietin vaan tota kahta kerrosta, että mitenköhän käytännössä toimii?

Kommentit (7)

Esim. meillä lapset anoppilassa ravaa koko ajan portaissa kun itse asutaan yksikerroksisessa talossa. Kavereillamme on asunto 2 kerroksessa eikä heidän lapset siitä jaksa innostua kun se on heille niin jokapäiväistä.

Muutaman kerran löysin pojan kiipeämästä portaita ylös, vaikka hän ei vielä osannut edes kunnolla kontata. Sillon meille hommattiin portit molempiin päihin portaita. Noin 1½ vuotiaana poika keksi, että porttien yli olisi kiva kiivetä, siinä vaiheessa oli turvallisempaa ottaa ne pois käytöstä. Silloin portaat lakkasivat kiinnostamasta, kun niissä liikkumisessa ei ollut enää mitään uutta, ja ainoa haaste, poistettiin portaiden yläpäästä. Tietenkin kahteen vuoteen mahtui pieniä vahinkojakin, mutta niitä sattuu kotona muutenkin.

ei ne kauaa tuota meidän älypäätä pidättele, tiedän.aattelin, että opetellaan yhdessä rauhallista portaissakönyämistä, ehkä sillä vähän ehkäisisi havereita.ehkä.:)2

Ja portaat ovat vielä aika jyrkät, kun vanha talo kyseessä. Ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Keittiö ja oleskelutilat ovat ylhäällä, makuuhuoneet + kylppäri alakerrassa. Kun poika oppi konttaamaan 7 kk iässä, laitettiin portaiden yläpäähän portti. Oppi kävelemään 10-11 kk iässä, minkä jälkeen paineli portaisiin koko ajan. Oppi ihan ällistyttävän äkkiä konttaamaan portaat ylös ja alas, eikä oikeastaan minkäänlaista ongelmaa tullut. Portin olisi oikeastaan voinut ottaa kokonaan pois jo monta kuukautta sitten, mutta koiran takia ei ole otettu vielä, on kätevää että koiran ja lapsen saa " erotettua" esim. ruokailun ajaksi (koira kerjää ja lapsi rakastaa ruokkia sitä...) ;-)

käytännössä toimii niin, että roikutaan kaikki päivät kersoissa kiinni ja yritetään estää niiden pääsy portaisiin. meillä vielä avoportaat, joiden välistä tommonen luikku mahtuu mainiosti tippumaan.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat