Perinteiset patterit vai lattialämmitys?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ihana lämmin lattia houkuttelisi, mutta hirvittää jos putket jostain syystä alkavat vuotamaan vesikiertoisessa lattialämmityksessä. Jostain lehdestä luin, ettei putkien kestosta ole vielä tarpeeksi kokemusta jotta lattialämmitystä voisi ehdoitta suositella.

Jos on ns. rossipohja, niin meneekö lämpöä hukkaan?

Edellä mainitut ovat naisen logiikalla ajateltua. Onko täällä kenelläkään asiantuntemusta lattialämmityksestä?

Kommentit (9)

rossipohjaisessa talossa lämpöä joka tapauksessa pääsee karkuun lattian läpi vähän enemmän kuin betonilaattallisessa talossa. Tästä syystä rossipohjatalojen lattiat ovatkin peristeisesti viileät. Vesikiertoisella lattialämmityksellä rossipohjatalossa lisätään asumisviihtyvyyttä. Vesimittariinhan saa sellaisia laitteita jotka mittaavat veden kulkua ja ilmoittavat vuodoista. Vuotokohta on myös mahdollista paikallistaa ammattilaisten apparaateilla lattiasta päältä päin. Se mikä on rossipohja merkittävä etu esim betonilaattaan on se että vuodot ja vahingot on mahdollista korjata ja kuivata myös alakautta eli ei synny niin helposti piileviä kosteusongelmia jos ottaa tavakseen välilä käydä rossipohjassa tarkistamassa näkyykö vuotokohtia,

Siis olen kuullut, että lattialämmitteisessä talossa lämmön virtaus lattiatasosta ylöspäin pitää pölyn jatkuvassa liikkeessä (ja fysikaan lakien mukaan väite on tuntunut aika todenperäiseltä), joten siinä mielessä se lattialämmitys ei välttämättä sovi ainakaan allergiaperheeseen. Pattereilla toteutettu lämmitys taas ei kuulemma nostata samaa määrää pölyä jatkuvaan kiertoliikkeeseen, koska lattiat ovat viileämpiä. Jos vesikiertoista haluaa, niin luultavasti sekä lattialämmityksen että patterilämmityksen kosteusvahinkojen estämiseksi on jo toimivat tekniikat olemassa.

konffaaja:

Lainaus:
2. laita sähkökaapelilämmitys, ei huolta vesivuodoista.


vaikka sähkön hinta nousisi. Vettä pystyy lämmittämään tulevaisuudessa vaikka aurinkoenergialla, jos ne kehittyy tai vaikka puulla jne

Lämmin lattia, ihana vaihtoehto! Pattereista voi olla sisustukseen pientä haittaa, meillä ainakin termostaatin koko on estänyt kaapin ja pianon sijoittamisen patterin eteen. Jos olisin tuollaisessa valintatilanteessa, en miettisi punaista sekuntiakaan - lattialämmityksen ottaisin, ehdottomasti!

Vesikiertoisiin lattialämmitysjärjestelmiin on tietääkseni saatavana antureita, jotka ilmaisevat mahdollisen vesivuodon ennen kuin suurempaa katastrofia pääsee syntymään. Jos teillä on rossipohja, rakenteiden avaaminen on sitäpaitsi helpompaa jos jotain vahinkoa tulee, kun ei tarvitse piikata auki betonilaattaa.Suosittelen ehdottomasti lattialämmitystä, on paljon helpompaa miettiä kalustusta ja vaikka lattiasta lähteviä ikkunoita, kun ei ole pattereita tiellä. Toisarvoisiin tiloihin voi tietysti niitä pattereitakin laittaa, se on varmaan halvempaa - kaikki toimivat kuitenkin samassa järjestelmässä.

Meillä on vesikiertoinen, tasainen lämpö ja suht edullinen näyttäisi olevan.

Putket on ainakin tuolla Upolla ns tuplaputkena että tarvitsee aika paukun mennäkseen puhki. Minäkin näes natkutin siitä että jos se menee puhki... Sitäpaitsi, ed talossa meni sähkökaapeli lattiassa poikki ja siinähän se olikin mielenkiintoinen korjaushomma.Rossipohjassa lämpö voi karata, toki, jos ei ole eristetty. Ja mikä rossipohja, puu, betonilaatta...? Puu eristää eli paras lämmönjakoa ajatellen on kivi tai betonipohja. Vesilämmityksessä lämpötila pidetään alhaisena joten paras lattian pintamateriaalikin on kivi tai ohut puu, lämpö tulee hitaammin paksun lankkulattian läpi. Putkien alle saa myös asennuslevyt jotka ohjaavat lämmön oikeaan suuntaan jos on kyseessä vaikka se puurossipohja tai toisen kerroksen lattia.Toivottavasti en puhunut ihan höpöjä mutta näin meille on kerrottu ja huh pakkohan se on uskoa, siellä ovat...

Hei!Vettä niissä perinteisissäkin pattereissa usein kiertää.

Vanhemmillani juuri uusittiin putket pintavetona kun

vesikiertoisen patterilämmityksen epäiltiin vuotavan alapohjaan.Meillä on lattialämmitys ja siinä muoviset putket.1. vesikiertolattialämmitys ja -patterit toimii kyllä samassa järjestelmässä mutta ei ihan yksinkertaisesti eikä kaikilla laitteilla; vaatii eri lämpöisen kiertoveden pattereille ja lattioille.2. laita sähkökaapelilämmitys, ei huolta vesivuodoista.SamiLahti

Patterin johdot menevät pinnassa ja jos vuoto tulee, ei niistä vuotaisi, kuin muutama litra. Eli ei pelkoa 50-100 vuoteen, jos vain putket ovat kuivana ulkoa.
En ymmärrä mikä sisustus vaiva pattereissa on? Nehän ovat talon lämpösydän.
Joka huone on helppo säätää sopiva lämpö tai kokonaan pois.
Nyt hallitus alkoi ajamaan sähköautoja vähäsaastuttavina, mutta, kun tosissaan ajattelee, sähkö saastuttaa monella lailla, valtava siirtohävikki, siirron voitot menee Australiaan, tuulimyllyjen moninaiset ja kalliit haitat, atomi, mitä se maksaa? Ym ym.
Huvilalla sähkö on ainut vaihtoehto, käyt siellä pari kertaa talvessa ja 3x kesällä.
Sähkö sen kun nousee, jos kaikkea aletaan lämmittämään sähköllä, Anttonen ottaa osansa ja valtio lisää veroja kymmeniä prosentteja. Täytyyhän bensa ja diesel verot jostain kerätä 2000000000€/vuodessa. Ne siirtyy sähkön maksettavaksi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat