Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Moi,Onko nyt liikkeellä todella pitkittynyttä flunssaa? 1v 5 kk poikamme sairastui syyskuun alussa ensin nuhaan ja kuumeeseen, sitten heti perään kurkunpääntulehdusta, yskää, välillä pelkkää nuhaa ja nyt viikko sitten korvatulehdus. Pari päivää sitten vaikutti jo melkein parantuneen, mutta nyt taas nenä vuotaa vihertävää paksua räkää, ja aivastelee ja heräilee yöllä useita kertoja. Lääkärissä olemme käyneet näiden viikkojen aikana 3 kertaa ja vikalla kerralla korvatulehduksen yhteydessä määrättiin 5 pvän antibioottikuuri, joka toivottavasti paransi korvan. Kahta yskänlääkettä on kokeiltu, kumpikaan ei ole tuonut apua.

Kommentit (5)

että jos sulla ei ole kotona nenätippoja eli ihan keittosuolaliuosta, jota saa apteekista, niin hommaa. Saimme sen avulla lastemme korvatulehdukset kuriin; heti kun alkoi nenä vuotaa, niin useampana kertana päivässä pari tippaa molempiin sieraimiin - pitää käytävät auki.Toinen neuvo on hommata nestemäistä panadolia; auttaa lasta nukkumaan paremmin ja lievittää mahdollista kipuilua nopeammin kuin supot. Lääkärien mukaan panadol on siitä hyvä, että sitä voi ottaa useasti päivässä, jotkut lapset voi reagoida siihen vähän löysemmällä vatsalla.Josko näistä ois apuja.

Onko nyt liikkeellä todella pitkittynyttä flunssaa?Tuntuu olevan ja joskus se jää perheessä kiertämään jäseneltä toiselle. Käsien pesua ahkerasti ja nenänniistämistä ja pitkää pinnaa se vaatii.Pari päivää sitten vaikutti jo melkein parantuneen, mutta nyt taas nenä vuotaa vihertävää paksua räkää, ja aivastelee ja heräilee yöllä useita kertoja.En ole lääkäri, mutta voisin arvella, että saamanne antibiootti ei ole välttämättä purrut tuohon köhään, vaikka korvat olisivatkin kunnossa. Vihreä limaräkä viitaisi siihen. Usein köhäisyys jatkuu pitkään, kun lääkitys on alkanut vaikuttaa ja saanut limaa irtoamaan. Varsinkin kun ollaan nukkumassa, silloin irtoava lima ärsyttää nielua ja vaikeuttaa olemista.En osaa muuta neuvoa, kuin välillä ihan kunnon höyryhengitystä eli laske suihkussa hetki kuumaa vettä ja vie lapsi sitten sinne hengittelemään. Juokaa paljon; vettä tai mehua ja nuo hedelmäsoseet on hyviä syötäviä...maistuvat usein ja niissä on nesteitä.Voimia; kyllä se pieni siitä paranee.

Ei ne antibiootit näköjään tepsi pidemmän päälle kuin harvassa tapauksessa. Pidän peukkuja, että ette tarvitse putkitusta!

:) Doloriinuska

Kerronpa meidän " flunssasta" . Olen kyllä kirjottanut siitä jo toiseenkin ketjuun =) Tiedä vaikka oot huomannutkin.Meidän tyttö joka on nyt 8kk sairastui flunssaan heinäkuun lopulla.

Suurinpiirtein lokakuun alkuun asti oli kipeenä.

Aina välillä tietysti ollut parempi ja sitten taas flunssa jatkunut jollain tavalla.

Nuha kun loppui niin yskä jatkui ja kun yskiminen vihdoin loppui niin parin päivän päästä alkoikin taas nuha...

Kuumetta ollut myös pari kertaa illalla yli 39 ja aamulla ei taas mitään.Terkkarilla ollaan käyty useasti ja kerran saatiin kiireellinen lähete sairaalaan kun epäili keuhkokuumetta mutta onneksi ei ollut.

Sairaalan lääkäri sanoi että voi olla että yskii vielä viikon tai vaikka kolme. Ei siis saatu mitään lääkettä.

Kun tauti ei mennyt ohi mentiin taas terkkarille ja saatiin antibioottikuuri keuhkojen krohinaan ja punoittavaan korvaan.

Jälkitarkastus oli kuukauden päästä ja siellä todettiin että molemmat korvat olivat tosi tulehtuneet ja saatiin antibioottikuuri jälleen.

Viikon päästä tyttömme haroi korviaan ja menin taas terkkarille näyttämään ja tulehdus oli ja pysyi joten saatiin toinen tai siis kolmas antibioottikuuri!

Lääkäri laittoi meille lähetteen korvapolille koska tauti oli kestänyt jo niin pitkään ja aikakin saatiin tosi nopsaan.

Korvapolilla oli vaihtoehtoja kaksi joko korvan märän imeminen pois tai ajanvaraus putkitukseen. Valitsimme tärykalvopiston ja imemisen, toisesta korvasta tuli todella paljon märkää.Nyt ollaan terveitä (toivottavasti pysytäänkin) paitsi toista korvaa välillä taas on harottu eipä auta muu kuin toivoa hartaasti ettei märkä taas kerry sinne niin säästyisi putkitukselta.Koko aikana ei olla käytetty nuhaan ja yskään muuta kuin keittosuolaliuosta ja välillä nasolinia sekä tietysti niistäjää.

Lääkäri sanoi meille että yskänlääkettä ei kannata ottaa kun lapsen täytyy saada yskiä se lima pois keuhkoista, ainakin meillä kun kuuli oikein että lima menee keuhkoputkissa edestakaisin.

Että tälläinen tarina..Toivottavasti tekin tervehdytte mahd. pian!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat