Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Moi,Onko nyt liikkeellä todella pitkittynyttä flunssaa? 1v 5 kk poikamme sairastui syyskuun alussa ensin nuhaan ja kuumeeseen, sitten heti perään kurkunpääntulehdusta, yskää, välillä pelkkää nuhaa ja nyt viikko sitten korvatulehdus. Pari päivää sitten vaikutti jo melkein parantuneen, mutta nyt taas nenä vuotaa vihertävää paksua räkää, ja aivastelee ja heräilee yöllä useita kertoja. Lääkärissä olemme käyneet näiden viikkojen aikana 3 kertaa ja vikalla kerralla korvatulehduksen yhteydessä määrättiin 5 pvän antibioottikuuri, joka toivottavasti paransi korvan. Kahta yskänlääkettä on kokeiltu, kumpikaan ei ole tuonut apua.

Kommentit (6)


Tytöllä 1v1kk oli ensin reilu 2viikkoa nuhaa ja yskää.Vajaan vikon helpotti ja sitten yskä alko pahana,viikko seurattiin ja sit sai lääkkeen korvatulehukseen.Nyt vko syöty kuuria ja yskä on helpottanu ja yöt nukutaan,mutta rohina jatkuu...Helpottava tosiaan kuulla että ei olla ainoita.Nyt pähkäilen että pitääkö huomenna mennä taas lääkäriin.

Helpottaa oloa kuulla, että täällä on joku kohtalotoveri, vaikka sääliksi tietysti käy teidänkin pikkuistanne. Pikaista paranemista! t. Doloriinuska ja poika :)

uusi flunssavirus voi iskeä heti edellisen perään viikon tai kahden välein, jolloin flunssa voi jatkua viikkotolkulla, mutta virus vain välillä vaihtuu. Oman lusikkansa soppaan tietenkin iskee jälkitaudit, jotka ovat bakteerien aiheuttamia (kuten korvatulehdus).Ei siis ole olemassa sitkeitä flunssaviruksia, jotka aiheuttavat 7 viikon sairastamisen. Eipä tuo tieto tosin mitään helpota, kun lapsen flunssa vain jatkuu ja jatkuu...

Meillä on 1-vuotiaalla takana 5 viikon flunssarumba korvatulehduksineen, joka oli ihan selvästi kahden eri flunssaviruksen aiheuttama, koska 3,5-vuotiaani sairasti samat flunssat, mutta hän ehti olla kahden eri viruksen välillä viikon oireettomana, kun taas pienemmällä ei alkua tai loppua pystynyt havaitsemaan.

Eli 7.s viikko flunssassa ja nyt antibioottikuuri korvatulehdukseen puolessa välissä ja näyttää tehoavan myös räkätautiin jonkin verran. Edessä korvien putkitus. Eiköhän tämä ole aika tavallista näillä 1,5vuotiailla.

Niin se tosiaan taitaa olla, että kyseessä on monta erillistä tautia, jotka vaan tuntuvat yhdeltä ja samalta virukselta.

Jaksamista kaikille ja pikaista paranemista toivoo Doloriinuska joka kokeilee taas pitkästä aikaa tuota höyryhengitystä


... nuhaköhään ja alkoi kova yskiminen. Lääkärissä ollaan käyty kahdesti ja kerran olen soittanut hänen lääkärilleen.Nyt 2,5 kuukauden aikana hän on yskinyt melko tasaiseen mutta noin viikko sitten yskä alkoi selvästi jäädä pois. Tänä aikana on ollut kaksi kuumeista nuhajaksoa kestoiltaan noin 3-4 päivää. Antibioottia ei lääkäri määrännyt nyt mutta saimme keuhkoputkia laajentavaa yskistä. Sitkeää pistkäkestoista yskää on näköjään ollut muuallakin, kuumeen kanss ja ilman.Nyt elo ja syyskuun aikana ja kerran kaksi lokakuussa olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota lapsen höyryttämiseen pesuhuoneessa. Laita ison vesipaljun ja siihen suihkuamaan kuumaa vettä sitten touhutaan tytön kanssa jotain vesijuttuja siinä vieressä veden joukkoon tiputan menthol tai eucalyptystippoja (saunatuoksuja). Autaa kummasti hengittämään yön hyvin mutta sisältää tietty oman vaivansa...Nyt on lisäksi haussa Vaporizer kuivahöyrystin, josta olen kuullut monelta hyviä kokemuksia. Sen kanssa lapsi nukkuu yönsä paremmin (luovuttaa mentolhöyryä huoneeseen). Tällä höyrystysasialla olen ajatellut olevan vaikutusta siihen, ettei lapsi liian tukkoisuuden vuoksi saa turhia korvatulehdusongelmia. Koska sinnehän se infektio lopulta menee kun ' röörit' on pitkään tukossa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat