Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Natusan Baby Oilista vauvalle yliherkkyysreaktio!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Rasvasin vauvani (3,5 kk) Natusan Baby Oililla ja hänen ihonsa sai siitä yliherkkyysreaktion. Keskivartaloon tuli näppyjä ja raajojen taipeet rupesivat punoittamaan tosi pahasti.Tuote on hajusteeton ja pullossa lukee vielä " Tutkitusti mieto" . Onko muiden vauvoille tullut vastaavaa?

Kommentit (9)

lailla kävi meillekin, oli tuo näytepullo mukana mummolassa ja vetäisin siitä öljyä pikkuneidin jalkoihin, jolloin ne samantien " rävähtivät " punaisiksi ja näpyille. Tytöllä oli tosin tuolloin (n 2viikon iässä) se hormoninäppyvaihe menossa, joten öljy varmaan ärsyttiihoa entistä enemmän. En kuitenkaan ole enää käyttänyt -enkä kyllä muutenkaan rasvaile, laitan vain kylpyveteen natusanin kylpyöljyä.

Meillä ei onneksi vauvalle tullut näppyjä, mutta jouduimme

baby oilin käytön lopettamaan koska minulle itselle nousi

vauvan öljyttyäni punaista kutiavaa näppylää käsivarsiin.

Rupes vauvan iho punoittamaan oikein kunnolla...Kokeilin baby lotionia myös itselleni, kuivaan ihoon ja rupes kirvelemään todella paljon... Samoin myös oma äitini kokeili sitä laittamalla nenän pieliinsä josta iho oli niistämisestä mennyt rikki... Ja sanoin samaa että kirvelee ja paljon...

Naureskelimme vaan että jopa on " tutkitusti mietoa" ! =)

Jotenka päätin olla käyttämättä tuota Natusanin Baby Lotionia...

Joskus luin artikkelin ruotsalaisesta tutkimuksesta, jossa testattiin Natusanin tuotteita. Tämän tutkimuksen mukaan ainoastaan Natusanin sinkkivoide olisi lapsen iholle sopivaa, muut sisälsivät arveluttavia kemikaaleja. Artikkeli on luultavasti vieläkin luettavissa netissä, mutta linkkiä en valitettavasti ole säilyttänyt.Meillä Natusanin hoitoöljyä käytän minä, normaalisti apuna karvojen ajelussa sekä raskausaikana masun öljyämisessä. En ole saanut mitään oireita, vaikka herkkäihoinen olenkin. Lapsilla käytetään Ceridal lipolotionia ja lipogeliä.

toki mahdollisia. Lue tuoteseloste epäillymmän raaka-aineen selvittämiseksi ja käänny tarvittaessa lääkärin puoleen.

Useiden valmisteiden sisältämät palmuperäiset aineet ovat tätä nykyä niin puhtaita, että niitä voi palmuperäisille aineilel allergisoitunutkin käyttää. Vanhemmissa erissä saatta kuitenkin vielä olla ongelmia.Termiä yliherkkyys käytettiin aiemmin yleisesti tarkoittaen allergiaoireilulta näyttävää reaktiota, jota ei kuitenkaan vielä oltu saatu todistettua allergiseksi eli näytetty toteen elimistön puolusmekanismien käynnistymistä tämän aineen läsnäollessa.Kuvaat reaktiota seuraavasti:Keskivartaloon tuli näppyjä ja raajojen taipeet rupesivat punoittamaan tosi pahasti.-kuvaus kuulostaa ruoka-aineallergian aiheuttamalta reaktiolta etenkin näppyjen osalta. Reaktion on saattanut aiheuttaa jokin noin puoli tuntia-tunnin ennen voitelua syöty ruoka-aine, joka mahalaukusta ja suolistosta imeytyessään on aiheuttanut oireita vartalolle ja alaraajoihin. Reaktio on saattanut ilmaantua esim. kylvyn jälkeen, ruokaperäisten allergeenien jouduttua vauvan iholle hikoilun myötä.Kosketusallergeenin kuten voiteen aiheuttama reaktio ilmaantuu aina kosketuskohtaan.Tällöin reaktio olisi ilmaantunut kaikkialle mihin voidetta on sivelty.

Eli meillä myös on huomattu, että ko. aineesta tulee noita näppyjä yms.

Tosin vauvalle en sitä " uskaltanut" edes käyttää, kun käytin sitä hieroessani ihmisiä ja moni sanoi saaneensa siitä noita näppyjä iholleen (ja itselläni kädet punoittivat ja jopa hilseilivät käytön jälkeen)!

Ja vielä ostin tuon Natusanin sen takia, että on varmaan " hellävarainen" , kun kerran on vauvojen tuote...!

Kerran käytin kasvojen ja kaulan puhdistukseen ja pian kaula oli punaisen näppylän peitossa. Muutaman päivän kuluttua näppylä hävisi. Sitä ennen ja sen jälkeen on meillä ollut Ceridal öljy käytössä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat