Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Milloin kolme vuotiaan uhma oikein helpottaa?

Vierailija

Se vain jatkuu ja jatkuu.. Ei ole asiaa josta raivaria ei tulisi. Armoton karjuminen, kun joku asia ei mene niinkuin pojan mielestä pitäisi. Päiväkodissakin alkanut uhittelemaan muille lapsille. Tuntuu ettei järkipuhe mene perille vaan samat temput toistetaan uudestaan ja uudestaan, vaikka tietää ettei niin saisi tehdä.

Kommentit (12)

Vierailija

Uhmasi todella paljon 2,5 lähtien. Nyt eletään hänen kanssaan seesteistä vaihetta, mutta esikoisen 5v uhma jatkuu vaikka pian tulee 6v täyteen... Murkkuikää odotellessa täälläkin :-)

Vierailija

5-vuotias jos suht seesteinen uhman suhteen, mutta ne pohtii sitten taas niin paljon suuria asioita, että saa olla koko ajan vastaamassa miksi, miten jne -kysymyksiin

Vierailija

Poika vasta täytti kolme joten eihän tässä ole kuin 362 päivää jäljellä itkua, huutoa ja raivoamista. Ja mitä ne seuraavat uhmaiät mahtavatkaan tuoda tullessaan..

T. Ap

Vierailija

meidän poika on ollut aina tosi omapäinen luonteeltaan ja aika pahoja uhmia on ollut jo tähänkin asti. Nyt poika on 3,5v, ja tosiaan: mieletöntä karjumista, yleensä ei usko yhtään mitä sanotaan ja pinna ei yleensä kestä pienintäkään odottamista tai epäonnistumista.

Yllättävää kyllä esim kaupassa tai kylässä hän kyllä kysyy aina luvan, saako tehdä sitä tai tätä, eikä hän ikinä raivostu kaupassa, jos ei saa jotain tavaraa. Kotona hän sitten raivoaa senkin edestä. Toinen erikoinen piirre on, että hän oppi nyt ajamaan ilman apupyöriä. Melkoista karjumistahan se välillä oli ja pyörä sai kovaa kyytiä, mutta kukaan ei saanut auttaa. Joten tässä kohtaa pinna kesti ihmeen hyvin.Mä oon joskus kuullut, että 3v uhma helpottaa nelivuotiaana ja sitten pitäisi olla muutama vuosi aika seesteistä. Meillä on nyt myös mieletön kyselykausi ja äidin harmaat aivosolut saavat todella kyytiä, kun miksi, missä, miten, koska kysymykset seuraavat toisiaan.

Vierailija

Silti kokeilee samoja rajoja uudestaan ja uudestaan. Taitaa mennä tovi ennenkuin tulee seuraava seesteisempi kausi ja sekin taitaa olla miksi- kyselyn kulta-aikaa.

Ap

Uusimmat

Suosituimmat