Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaista on asua Helsingissä kantakaupungissa?

Vierailija

Mitä teette esim. viikonloppuisin? Missä ulkoilette? Syöttekö usein ulkona? Haetteko arkisin koskaan ruokaa läheisestä kiinalaisesta? Mikä on parasta kantakaupungissa asumisessa? Entä mikä huonointa/vaikeinta? Asutteko tilavasti vai ahtaasti?Käyttekö paljon ostoksilla kun kaupat ovat niin lähellä? Entä hyödynnättekö lähellä olevia kulttuuripalveluja? Asuuko tuttujanne lähellä? Kyläilettekö usein? Onko työpaikkanne lähellä? Onko teillä omaa autoa vai kuljetteko aina julkisilla? Haittaako liikenne teitä?Kävin eilen taas Helsingissä ja ihailin kantakaupungin taloja. Kuvittelen millaista olisi asua esim. Mechelininkadulla, Töölön torin lähettyvillä tai esim. Munkkiniemessä. En ole koskaan asunut keskustassa, mutta olen kiinnostunut elämästä keskustassa.

Sivut

Kommentit (66)

Vierailija

Esim.- meillä ei ole omaa autopaikkaa yhtiön pihalla, joten kun tulen lasten kanssa kotiin, on aika show saada 2 lasta, kauppakassit ym. tavarat kotiin ja sitten vielä löytää autolle paikka, mikä iltasella on aika hankalaa- lapsia ei voi päästää yksin ulos leikkimään, niin kuin kaverit tekevät muualla. tämä on iso miinus...

Vierailija

npäin tuntuu, että olisi voinut kyllä ainakin välillä maksaakin kallista autoparkkitalomaksua. vaivasi myös joskus se, että luontoon ei päässyt heti kotinurkalta, tai kyllä hautausmaalle pääsi, asuttiin kampissa. eräretkelle piti lähteä autolle...mutta monta ihanaa puoltakin oli! kauppojen ja kahviloiden läheisyys tarkoitti kyllä myös rahanmenoa eri lailla kuin muualla.

Vierailija

että meillä on kuitenkin suuri parveke ja oma piha johon voi mennä ottamaan aurinkoa vaikka bikineissä. Lapsella on myös ihanasti tilaa leikkiä pihallamme, vaikka Sepän puisto onkin parin sadan metrin päässä. Siis, Eirassa asutaan. Enkä pois muuttaisi.

Vierailija

ap,vastaus tulee Punavuoresta. Vähän ahtaasti asutaan, mutta kivaa on. Ei me mitenkään tavattoman paljon kaupungin mahdollisuuksia hyödynnetä, mutta on mukavaa kun käytännössä joka paikkaan pääsee kävellen eikä tarvitse rundata viikonloppuisin markettihelveteissä.

Vierailija

Olen aina ajatellut, että kantakaupungissa ei tarvitse käydä autolla kaupassa, mutta eipä kai niitä ruokakauppoja ole kuitenkaan kovin paljoa lähellä.

Vierailija

kaikki lähellä, käydään paljon kahvoiloissa ja ravintoloissa, puistoissa lasten kanssa, meren ääressä piknikillä, fillaroimassa, shoppialemassa... kaverit kauempana.Mihinkään en täältä muuta.

Vierailija

Kuule, en sanonut asuvani UllanlinnanMÄELLÄ, vaan Ullanlinnassa. Yksi pitsapaikka on tosiaan aivan vieressä ja tästä kaupunginosasta löytyy useampia peräti.Että se siitä!terveisin kymppi

Vierailija

Ap on lukenut vastaukset ja tullut siihen tulokseen, että kantakaupunkielämä sopisi myös meidän perheelle. Tosin asuntojen hinnat ovat todella kovat.

Vierailija

Asumme lähellä Meilahtea.

Kesällä kävelemme uimaan Seurasaareen, tai ratikalla Uimastadikalle, Hietsuun tai Suomenlinnaan rannalle. Kun lapset olivat pieniä, oli monia leikkipuistoja joista valita, vaikka ratikalla hieman kauemmaskin puistoon, joka oli kaikista kivoin:). Lasten harrastukset, urheiluhallit yms. periaatteessa kävelymatkan päässä.Syömme ulkona, ohimennen poiketen joskus mutta yleensä nappaan

sen kiinalaisen tai kebabin kotiin mukaan (takeaway)kaikille.Viikonloppuisin käydään elokuvissa, kirppiksellä, näyttelyissä, tai muuten vaan kaupungilla luuhaamassa (Stocka, Alekstanterinkadun liikkeet) tai divareissa Kalliossa tai Töölössä. Kuljemme ratikalla, ja jos ystäviä tavataan, joku poikkeaa ohikulkiessaan tai sovitaan baari/kahvilatreffit. Tyyliin " Ootko kotona, me oltais teillä 15 minuutin kuluttua" . Jos kaveri ei ex-tempore käynnillä ole kotona, ei harmita, vaan voi käyttää ajan hengailemalla kaupungilla.Rahaa ei ole hirveästi shoppailla, mutta toki mukaan tarttuu kaikenalaista kun keskustan läpi kulkee, voi esim. hetken mielijohteesta hypätä ulos ratikasta ja käydä katsomassa, mitä jossain liikkeessä on (kuten UFF).Parasta on kadut, valot, talot, ihmiset, meri, liikenteen äänet sekä se, että kaikki on lähellä. En osaa kuvitella, että pitäisi erikseen lähtemällä lähteä jonnekin, ja matka olisi pitkä. Voimme kulkea hetken mielijohteesta minne tahansa 20 minuutissa. On tylsää, ja keksitään lähteä elokuviin, joka alkaa puolen tunnin päästä.Viihdyn toki parhaiten kotona, mutta sielläkin on tärkeää, että näen alapuolellani kadun ja ihmiset, kaupunkimaiseman, tiedän että olen kaiken keskellä.

Asumme melko ahtaasti jonkun toisen mittapuun mukaan, vaihdoimme kolmiosta kaksioon vuokran takia ja koska asunto on meren rannalla ja kauniilla kadulla. Maksan laadusta, en määrästä;), kotona pyörimme suht pienessä tilassa, meille riittävässä, mutta pihana onkin sitten koko kaupunki. 2 aikuista ja 2 koululaista ja lemmikkieläimet.Mitään huonoa en keksi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat