Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kerro kokemuksesi vauvauinnista. Milloin aloititte, missä, hinta ? Miten vauva suhtautui, miten pärjäsitte uimahallissa ? Varusteet ? Muita vinkkejä ?Kiitos !

Kommentit (7)

Olin jo joku päivä laittamassa kysymystä asiasta, mutten sitten laittanutkaan, kun en tiennyt miten laittaisin. Nyt sain itsekin vähän vastausta samalla mielessäni pyörineisiin juttuihin. Ja kiva lukea kun joku muu oli myös miettinyt samoja asioita.Meillä tyttö nyt 2,5kk ja ajattelin aloittaa vauvauinnin kun 3kk tulee täyteen. Kylvyssä tyttö tykkää innoissaan potkia ja touhuta. Eilenkin meinasin itse kastua kun neiti niin tohkeissaan ja innoissaan potki vedessä. Amme kun on vaan niin mahdottoman pieni tila.

aloitettiin, kun tyttö oli 4kk. Aluksi jännitti, miten sujuu, sillä tyttö ei ollut innokas kylpemään. Kylvyt olikin jätetty ja siirrytty suihkutteluun. Uiminen osottautuikin tytön mielestä kivaksi puuhaksi ja on ollut ensimmäisestä kerrasta asti kova polskuttelija.On hirmuisen yleistä, että ensimmäiset kerrat menee vähän miten sattuu, sillä uimahallissa on kuitenkin kova meteli ja on muutenkin vieras ympäristö. Aika harvat vauvat kuitenkin ei ajan myötä " lämpene" uimiselle...Ennen ekaa uintikertaa oli info, missä kerrottiin miten menetellään (miten kannattaa riisua, peseytyä, miten lapsi kuljetetaan altaalle, milloin lapsi syötetään ennen uintia...) ja näillä ohjeilla on ihan hienosti pärjätty.Varusteina on ollut vauvan uikkari (lahkeellinen, painiasutyyppinen) ja turvakaukalo jossa lasta kannetaan altaalle ja jossa on sen aikaa,että itse voi peseytyä ja pukea)Meillä uinti maksaa n. 50 ¿/kk. Ei siis mikään halpisharrastus. Jos on mahdollisuutta valita uintipaikka, niin ite oon kokenu kivana, että uinti on ns terapia-altaassa. Eli se on sen verran syvä, ettei tarvii kykkiä jossain lastenaltaassa. Omalla paikkakunnallamme uinti on just lastenaltaassa ja siksi käydäänkin naapurikunnan puolella...T: MrsH

Meillä poika tykkää uimisesta kovasti. Hän polskii ja räpiköi tohkeissaan ja nauttii ohjatuista jutuista. Meille vanhemmille uinti on tietysti elämys, kun seuraamme lapsen iloa. Ohjaajat korostavat lapsentahtisuutta ja se tuntuu itsestäkin tärkeältä. Kuulemma tavoite on totuttaa lapsi veteen (tietysti sen kaiken riemun lisäksi). Varsinaisen uimataidon saattaa saavuttaa lapsi, joka on uinut 3-vuotiaaksi saakka.Me maksamme vauva-uinnista n. 50¿ kuukaudessa. Kallista on, mutta toisaalta koko perhe harrastaa yhdessä. Mitään ihmeellisiä varusteita ei tarvitse hankkia, puntillinen vauvan uima-asu ei kamalasti maksa.Uinti on 32 asteisessa vedessä terapia-altaassa muusta hallista erillään ja tunnelma mukavan rauhallinen. Ohjaajia on ryhmässä kaksi ja perheitä 12.

Meillä esikoinen aloitti uinnit kolmikuisena ja käymme edelleen kun ikää nyt 13,5kk. Normaalisti vissiin lopetellaan viim. vuoden iässä (kun voi aloittaa hyvin jo uinnit ihan perheen parissa). Meillä isosisko on kuitenkin pitänyt paikkaa nyt 2,5kk pikkusiskolleen joka aloittaa parin viikon kuluttua myös uinnin.Ollaan tykätty oikeen kovasti ja isompi onkin jo kova vesipeto, ei pelkää vettä ollenkaan. Sukeltaa reunalta ja laskee pienestä vauvojen liukumäestä kun joku vaan on ottamassa ylös uppeluksista (uida ei siis vielä osaa,heh =)). Meillä hinta 7,5¿ kerta eli 30¿ kuussa ja maksetaan kuukausittain, vanha halli ja kohtuuhinta. Hintaan sisältyy kaksi vanhempaa ja isosisarukset 1-2.jekkuli ja tytöt 13,5kk ja 2,5kk

kun poika oli tasan 3kk. Poika oli ollut kaamea polskuttaja kotona kylvyssä, mutta isossa altaassa aamutuimaan oltiin sitten aluksi ihan hissukseen. Kaikki muu tuntui kiinnostavan enemmän kuin uiminen. Nyt ollaan kuukausi käyty uimassa ja vasta viime kerralla poitsu alkoi osoittaa kiinnostumisen merkkejä itse asiasta. Eli ei kannata heti lopettaa vauvauintia, jos vauva ei heti ole kiinnostunut, tottuminen voi viedä aikansa.Meillä uinti on terapia-altaassa ja maksaa 13,75 euroa kerta. Maksetaan kuukausittain. Ohjeet uimiseen sai infotilaisuudessa ja vielä kotiin sähköpostilla.

Poika oli 4,5kk kun aloitettiin. Tykkäsi ihan hirveesti vedestä ja kun oma amme kävi pieneksi oli vauvauinti todella hyvä päätös. Soittelin läpi eri paikat missä järjestetään vauvauintia ja hinnat oli kaikissa lähes samat n.13e/kerta, maksetaan lukukausittain. Ensiksi oli infotilaisuus, että sai käydä katsomassa minkälainen paikka on.

Nyt poika 6kk ja käydään uimassa viikoittain, harjoitellaan juuri sukeltamista. Poika vain kiljuu onnesta altaassa =)

Tehdään aina niin, että isä laittaa itsensä uinti kuntoon ja sillä aikaa minä puen pojalle uikkarit, täytyy muuten olla vaippamallia. Sitten vien pojan isälle ja saan vaihdettua itselleni uikkarit.

Vauvauinnista saa kyllä vielä hyvät ohjeet ennen kuin uinti alkaa. Ja kannattaa vaikka soittaa ja kysyä ohjeita ja toimintatapoja, niin minä tein.

Voin kyllä ihan suositella, oikein mukava koko perheen yhteinen harrastus.

hintaa en muista enää, mutta siinä oli lukukausi maksu ja sitten piti uimahalliin maksaa aina yhdestä aikuisesta " kertamaksu" . Alkuun oli kamalaa ne aikaiset heräämiset ja oli vielä talvi, eli pimeää ja kylmääkin. Mutta sitkeästi käytiin ja kyllä siitä on ollu iloa lapsille ja vanhemmillekin, se on meillä sellanen koko perheen yhteinen harrastus ollut. Ja varusteina sillon vauvana oli lahkeellinen uimapuku ja sellanen missä tiukat lahkeet, eli jos tulee " vahinko" niin se pysyy siellä uikkarin sisällä! Ja sitten esim. turvakaukalo tai sitteri mukaan niin onnistuu suihkuttelut, vauva voi olla siinä pyyhkeen sisällä sen aikaa kun äiti pesee itsensä. Ja kannattaa varata aikaa, vauvan kanssa ei kiireellä yleensä onnistu mikään :) Ihan kivaa meillä on ollut kaikki reilu 3 vuotta mitä lapsi on käynyt uimassa ja tarkoitus olis kuopuksen kanssakin alottaa, kun se on ajankohtaista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat