Kumpi sulle on asunnossa tärkeämpää - sijainti palvelujen vieressä vai tilavuus?

Vierailija

HS:ssä oli tällä viikolla juttua siitä, että Hgin kantakaupungissa asuvien ostoskapasiteetti on sama kuin kauempana asuvien. Jutussa haastateltiin mm. naista, joka ehdottomasti halusi asua kaupungin keskustassa pienen asunnon uhalla.Meiltä on Hkiin 30 km ja asumme maalla 200 neliöisessä talossa isolla tontilla. En voisi kuvitellakaan, että laittaisin etusijalle sen, että lähikauppa on muutaman metrin päässä ja ravintolat, teatteri yms. samoin. Autollahan pääsee! Omaan elämänlaatuuni vaikuttaa todella paljon millainen koti on, ja minä haluan tilaa. Olenhan koti-ihminen. Kukin tavallaan, mutta olisi mielenkiintoista tietää, mitä muut ajattelette?

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Ja asiointireissujen lisäksi autolla voi myös viedä lapset kouluun! Eikä meiltä sijainnista huolimatta ole niin pitkä matka kouluun, etteikö lapsi jaksaisi sitä isompana esim. pyöräillä. 2

Vierailija

kylällämme toimii elinvoimainen kyläkoulu, johon meiltä vain 1 km. Ruokakaupat, Kela, mäkkäri ja hese, kampaamo jne. löytyvät viiden kilometrin päästä kunnan keskustasta. En siis minäkään ihan korvessa asu, omasta mielestäni. Mutta silti täällä on peltoa, metsää - luontoa ja rauhaa! :D ap

Vierailija

Näin asummekin ja vieläpä tilavasti. Vaihtoehtona olisi kyllä vielä isompi asunto jopa järven rannalta samalla hinnalla, mutta arvostan suunnattomasti 10min. työmatkaa ja saman verran lasten harrastuksiin. Kauppaan menee 2min. jne. Mulla ei riittäisi aikaakaan juuri pidempiin matkoihin tässä elämän vaiheessa.Asuimme aikaisemmin 10km kaupungin keskustasta ja muutimme pois juuri tuon " kaukaisuuden" tähden. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä jo kohta 7v. Myös lapset ovat tyytyväisiä ja harrastavat paljon, kun heitä on helppo kuljettaa tai pääsevät nopeasti bussilla.

Vierailija

Ja tämä on ehdottomasti se, miten haluamme asua. Kävellen kauppatorille ja kahviloihin lorvailemaan! Autolla pääsee tarvittaessa maalle ja veneellä merelle. Lapsen tarhoissa ja tulevaisuudessa kouluissa on täällä paljon vaihtoehtoja. Jos esim. haluamme laittaa hänet kielikylpy tarhaan tai johonkin muuhun vastaavaan.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


riidan provosoiden. Tehden selväksi, että heillä ainut oikea ratkaisu.
Tässä ketjussahan jokainen on esittänyt _oman_ mielipiteensä -sitähän tässä kysyttiin. Taidat olla vaan herkästi provosoituva ;)

Vierailija

Pitää olla hyvät bussiyhteydet ja suhtkoht lähellä palvelut ja asunto nyt tietty vähintään 85 neliötä 4 henkisellä perheellä. Siitä on lähdetty. Pienempään en muuttaisi tällä perhekoolla enkä kauemmaksi palveluista. Autoihin en tahdo rahojani tuhlata. Yksi riittää ja sekin on sen käytössä, joka tarttee sen työmatkoihin. Parempi olisi, jos molemmat päästäisiin bussilla töihin ilman turhia bussin vaihtoja.

Vierailija

Itse tykkään asua maalla ja haluan että ympärillä ona rauhaa.

Onneksi kaikki eivät halua samaa, olisi tämäkin rauha mennyttä ;)

Että pysykää vaan kaupungeissa ne jotka haluatte, niin riittää meille tilaa haluaville sitten sitä tilaa.

Vierailija

Toisaalta tykkäämme kyllä muutenkin enmmän asua haja-asutusalueella, jossa on tilaa lastenkin peuhata pihalla ja itse voi juoksennella vaikka alushoususilleen ulkona :) Niin, siksipä talomme valmistuukin juuri kuvatunlaiselle asuinalueelle ensi vuodeksi, ja pääsemme täältä suuren kaupungin keskustasta pois!! Kaksi autoa tulee olemaan, vanhoja toki molemmat. Julkisilla emme muutenkaan tykää kulkea, mieluummin menemme nyt pyörällä tai kävellen tai autolla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat