vauva 8vk saa iltaisin kauheita itkuraivareita

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

eli meidän 8vk vauva on ruvennut iltaisin iltaruuan aikoihin saamaan kauheita itkuraivareita jotka saattavat kestää tunninkin. rauhoittuu vain sylissä ja silloinkin ainoastaan tiukassa otteessa.. mistä mahtaisi johtua? onko kenelläkään kokemuksia? mikä voisi auttaa? muuten vauva on todella iloinen mutta ne illat ovat nykyään kamalia...

Kommentit (2)

Meillä poika kohta 4kk. jo 2vk ikäisestä alkoi nämä iltaitkut, jotka kylläkin liittyivät siihen kun pistin hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Poika nukahti tai ainakin oli nukkuvinaan rinnalla ja aina kun pistin omaan sänkyyn alkoi kauhea huuto. Huutoa kesti monia viikkoja ja ihmettelin miten jaksaa aina huuta-onko yliväsymystä.

Olimme sitten ulkomaan matkalla ja meillä on sellainen pieni vauva matkasänky (0-9kk), joka on sellainen suojaisa koppi. Nukahti viisen viikon jokaisena päivänä itkemättä. Kotiin tultaessa alkoi taas itkemään omassa sängyssä, joten totesin että oma sänky on liian iso ja pelottava-otin leluhärvelin roikkumasta sängyn yläpuolelta ja laitoin matkasängyn oman sängyn sisälle. Näin jatkamme kunnes oppii nukahtamaan isommassa sängyssä. Meilläkin usein kiukutellaan ja itketään iltaisin ja ennen päiväunia-oikein kunnon raivareita. silloin tiedän että alan pukemaan ja sitten vasta syötän koska jos syötän ensin ja sitten puen, tuppaa maito nousta vatsasta.

Välillä iltaisin itkettää ilmavaivat: siihen Disfatyl-tippoja, jotka auttavat mielestäni tunnin sisällä. Pienentävät vatsassa olevia ilmamolekyylejä. Joskus aivan pienenä kun nukahtaminen saattoi kestää kaksikin tuntia huutojen kanssa ainoa keino oli ottaa syliin kantohuivin sisälle, mihin poika sitten nukahti.

Koita kestää. Nyt muistelen vain noita aikoja, josta ei edes ole niin kauaa, mutta myös ne tietyt rutiinit auttavat ja itsekin oppii ymmärtämään vauvan tarpeita paremmin. se on myös tärkeää että laittaa lapsen tarpeeksi ajoissa nukkumaan, ettei ole yliväsynyt.

Useimmiten myös hyvät päiväunet takaavat helpomman nukahtamisen illalla...

HeiMeilläkin oli noita itkuraivareita, kun pojalla oli mahavaivoja ennen 3 kk ikää. Jostain syystä raivarit ajoittuivat aina iltaan, ja kestivät juuri tuon tunnin verran. Syytä en tiedä.Raivareita meillä on iltaisin ennen nukkumaanmenoa vieläkin, mutta lyhyempiä (ehkä 10 min). Laitamme nykyisin pojan nukkumaan entistä aikaisemmin. Ennen pidimme hereillä 20.30 saakka, nyt menee useimmiten nukkumaan 19.30. Auttoi selvästi.Itse olen tullut siihen tulokseen, että nykyään ainakin itku on osa pojan iltarutiinia, samalla tavalla kuin esimerkiksi iltavelli. Hänen vaan täytyy saada huutaa ylimääräinen energia pois ennen nukkumaan menoa. Huudon jälkeen velli maittaa, ja nukahtaminen on helppoa.Voimia sinulle. Meillä meinasi mennä pahimpaan aikaan hermot molemmilta, mutta sitten onneksi itkut lyhenivät. Myös sen tajuaminen, ettei sille voi tehdä yhtään mitään ja silti se menee ohi, auttoi jotenkin kestämään asiaa. Vaikea selittää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat