Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kertoilkaapa hyviä vinkkejä/kokemuksia kuinka selvitä 1v 9kk kera lentokoneessa. Edessä yli 13 tunnin lento. Olenkohan kahjo kun moiseen lähden?

Kommentit (5)

Emme ottaneet tytölle omaa paikkaa, koska ajattelimme, ettei 1v. (tasan) siinä kuitenkaan istu aloillaan ja siinä on huono nukkuakin.Minullekin " bakteerikammoisena ja turvallisuusfriikkinä" kuulostaa oudolta laittaa lapsi nukkumaan lattialle, mutta baby basketkin on jo liian lyhyt.

Vielä kysyisin kuinka lapsenne ovat reagoineet aikaeroon?

Tässä muutamia juttuja omista kokemuksista. Viime kesänä lensimme Bostoniin kun poikamme oli reilu 11kk. Lento kesti 10h ja sekä meno että paluu olivat yölentoja. Lähtö täältä oli illalla kuuden aikaan (mikä oli hyvä aika) ja koko meno meni todella hyvin. Suosittelen oman paikan ostamista vaikka onkin pieni lapsi. Meillä ainakin poika touhusi meidän välissä innoissaan kaikkea mahdollsita siinä penkillä. Raskasta olisi ollut roikottaa sylissä koko aika. Kun sai tutustua koneeseen ja paikkaan ennen uniaikaa niin nukahti hyvin siihen penkille ja nukkui ensin tunnin ja sitten vielä 3h koko matkan aikana. Syötiin välillä ja taas leikittiin. Hyvin jaksoi.Paluumatkalla poika sairastui ja matka oli yhtä itkua ja hammasten kiristelyä. Yksi asia meille selvisi paluulennon aikana. Samassa koneessa oli nimittäin saman kokoinen vauva joka nukkui koko matkan baby basketissa. ELI VAIKKA NIIDEN KOOKSI ILMOITETAAN 70CM NIIN SIIHEN MAHTUU ISOMPIKIN LAPSI!!! Joku mainitsi tämän netissä ennen meidän reissua mut en luottanut tietoon kun finnairilta sanottiin et ei sovi - no sopiipahan kuitenkin. Poikamme oli matkan aikaan noin 75cm pitkä ja olisi vielä sopinut koriin.Aikaeroon tottumisesta vielä, sehän on varmaan aika yksilöllistä, mutta meillä meni näin. Menomatka Bostoniin sujui hyvin - aikaero tasoittui parissa päivässä ilman mitään ongelmia. Paluumatka oli vaikeampi. Valvoimme pari viikkoa yöllä aina 24-03 ja syötiin ja leikittiin. Kokonaisuudessaan toipumiseen meni noin 4 viikkoa.Raskastahan se lapsen kanssa matkustaminen voi olla mutta kyllä siitä silti iloa saa - jos lapsi itkee koneessa niin huumoria vaan vaikka kanssamatkustajat mulkoilevatkin vilttien alla ;-)Bostonissa 3 viikkoa

yölennot lasten kanssa helpompia kuin päivälennot.Ja tosiaan mukaan paljon syötävää ja puuhailtavaa.

Meidän suosikkinaposteltavia ovat viinirypäleet ja valmiiksi kuoritut ja pilkotut hedelmät. (Kannattaa kuitenkin tarkistaa kohdemaan tullisäädökset, joihinkin maihin ei saa viedä tuoreita hedelmiä, jolloin pitää muistaa syödä eväät lennon aikana.)

Kirjoja tottakai, ja muutama muu " viihdyke" tulee mieleen:

" MagnaDoodle" tai jokin muu piirustusvehje, joka ei aiheuta sotkua (ja jossa " kynä" pysyy kiinni, ettei sitä tarvitse etsiä penkkien alta..).

Jotkut ottavat kannettavan DVD-soittimen ja lapsen lempiohjelmat mukaan.

Reilusti vaihtovaatteita lapselle ja itselle ainakin vaihtopaita.

Vuotamaton nokkamuki, vaikka lapsi joisikin jo lasista. Ei lentele juomat niin helposti minne sattuu.Jos lentomatkailu ei ole lapselle ennestään tuttua, kannattaa mielestäni hyvissä ajoin kertoa lapselle tulevasta matkasta ja minkälaista lentokoneessa on. Mitä siellä voi/saa tehdä ja mitä ei.. Tietysti lapsen iästä riippuu miten paljon ymmärtää.Toinen asia mitä suosittelen, on oma paikka lapselle. Vaikka alle 2-vuotias saakin matkustaa vanhemman sylissä, on matkustusmukavuus pitkillä lennoilla ihan eri luokkaa, jos lapsella on oma paikka. Varsinkin jos matkustaa " yksin" lapsen/lasten kanssa, ilman toisen aikuisen apua. Turvallisuussyistäkin oma paikka on paras, turvallisinta pienen lapsen on matkustaa lentokoneessa omalla paikalla omassa turvaistuimessa. Edellisestä kirjoittajasta poiketen en antaisi lapseni nukkua lattialla (ei turvavöitä...), enhän annan hänen matkustaa autossakaan ilman turvavöitä. Vaikka lento-onnettomuudet ovatkin harvinaisia, niin ihmisiä loukkaantuu jatkuvasti turbulenssin takia.

Jos ei halua maksaa lapselle omaa paikkaa, kannattaa tiedustella miten täysi lento on, ja mainita mukana matkustavasta " levottomasta" pikkulapsesta - todennäköisesti yrittävät järjestää tyhjän paikan viereen jos koneessa vain on tilaa.Ja kuten edellisessä kirjoituksessa jo sanottiinkin, oikealla asenteella matkailusta selviää.Mukavaa matkaa!NN

... itse preferoin pitkillä lennoilla yölentoja aina kuin mahdollista. Yli 1 vuotiaan kanssa yölennot ovat menneet loistavasti.Olemme aina pyytäneet/vaatineen paikkaa mihin saa babybasketin. Baskettia emme ole käyttäneet, mutta ko paikoilla on enemmän tilaa, joten poikamme on nukkunut tyytyväisenä lattialla. Kerran meillä oli oma makuupussi mukana poitsulle, muuten ollaan pyydetty koneesta vilttejä yms. joiden päällä hän on nukkunut. Pitkät päivälennot ovat olleet vähän hankalampia, poitsu kun meinaa tylsistyä, kun ei pääse juoksentelemaan. Päivälennoille kannattaa ottaa paljon syötävää, luettavaa ja oikea asenne mukaan. Matka ei ole mikään rentouttava lepohetki, vaan lapsen viihdyttämistä alusta loppuun... meillä ainakin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat