Mitä eroa kookosmaidolla,-kermalla ja kookoksen sisusmehulla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kookosmaitoa löytyi ihan tölkissä kaupasta yhteen reseptiin, mutta toisessa sapuskassa lukikin kookoskermaa? Ja miehestä nämä ovat eri asioita kuin se mehu, jonka saa kun rikkoo kookospähkinän.

Kommentit (4)

Vierailija

Kookospalmun hedelmää kutsutaan kookospähkinäksi.



Kookospähkinän sisällä on valkoista hedelmälihaa eli maltoa ja kirkasta nestettä, jota kasvitietelijät kutsuvat kookosmaidoksi. Yleisesti elintarvikkeena tunnettu [b]kookosmaito[/b] on kuitenkin hedelmän lihasta jauhamalla, puristamalla ja uuttamalla saatua valkoista nestettä.



Tuotteen viskositeetti voi vaihdella hyvin maitomaisesta lähes jähmeään, jota myydäänkin jo nimellä [b]kookoskerma[/b]. Kookoskermaa valmistettaessa kookosmalto on puristettu vain kerran erona tavalliseen kookosmaitoon, jonka kookosmalto puristetaan useampaan kertaan. Valmistustapa antaa voimakkaamman ja täyteläisemmän kookoksen maun ja sakeamman rakenteen.



Hedelmän lihaa voidaan myös raastaa, jolloin siitä saadaan [b]kookoshiutaleita[/b]. Sen sijaan kookoksen sisällä olevaa [b]kirkasta nestettä[/b] käytetään usein sellaisenaan janojuomana.



Valkoinen pähkinäinen kookoksen malto sisältää n. 35 % kookosöljyä, joksi se voidaan myös jalostaa eri menetelmillä. Vaikka kookosöljy on kasviperäinen öljy se poikkeaa olennaisesti useimmista muista kasvisöljyistä siksi, että se sisältää noin 90 % tyydyttyneitä, lyhytketjuisia rasvahappoja.



Kookospähkinä on tuore, kun ravistettaessa neste hölskyy hedelmän sisällä. Kun hedelmä vanheenee, niin neste imeytyy hedelmälihaan.



Toivottavasti selvensi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat