Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän pojalla havaittiin 5-kk neuvolassa karsastusta oikeassa silmässä. Lääkäri määräsi lisätutkimuksiin silmälääkäriasemalle. Sanoi, että normaalisti odotetaan 6 kk saakka, mutta koska meidän poika karsasti koko ajan, niin siksi hän tekee lähetteen jo nyt. Sanoi tämän olevan yleistä ja suurimmassa osassa parantuvan itsestään tai viimeistään lappuhoidolla.Onko kohtalotovereita ja hoito-/paranemiskokemuksia? Itse emme tätä karsastusta edes huomaa, vaikka nyt olemme yrittäneet kovasti tarkkailla. Pienempänä kyllä huomasi, kun molemmat silmät välillä karsastivat, mutta nykyisellään ei pystytä havaitsemaan mitään.Muuten pojalla oli kaikki hyvin. Kasvaa kovaa vauhtia, sillä pituutta oli jo 75 cm (syntymäpituus myös huima 58 cm). Onkohan tällä asian kanssa jotakin tekemistä?T: KirsikkaX + poika 5 kk

Kommentit (4)

Olen seuraillut tiiviisti oman poikani silmiä. Mielestäni hän on karsastanut koko pienen ikänsä. Otin asian kerran neuvolassa puheeksi, mutta poika katsoi juuri silloin suoraan. Joten se siitä. Pojan isällä on aina ollut karsastusongelmaa ja hän käyttää edelleen vahvoja + laseja. Oma äitini sanoi neljän lapsen kokemuksella, että kaikki olemme vauvana katsoneet kieroon, mutta se on mennyt iän myötä ohi. Älä turhaan stressaa!

...ja karsastaa toisella silmällä varsinkin väsyneenä. Sain neuvolasta lähetteen silmälääkäriin, vielä ei ole ehditty käydä. Neuvolassa tutkittaessa on kyllä joka kerran katsonut ihan suoraan, mutta karsastus on ihan selvä, kun vähän väsyttää. Meillä karsastaa vain toinen silmä. Sekä minulla että isällään on silmälasit, en tiedä, voisiko siis olla jotain periytyvää ja ennakoida sitten huonompaa näköä. Neuvolassa sanottiin, että suurin osa karsastuksista menee iän myötä ohi ja ovat ihan vaarattomia, joten en ole jaksanut olla kovin huolissani. Todennäköisesti lääkärissä sanovat, että katsotaan uudelleen puolen vuoden päästä... Mutta käydään nyt siis kuitenkin katsomassa.Kohtalotovereita siis on...TEL ja tyttö 7 kk

molemmissa silmissä, joka ilmeni lähinnä kun poika katsoi lähelle, esim. kädessä olevaa lelua. Käytiin silmälääkärillä, joka tutki silmät ja totesi pojan ollessa 10 kk ikäinen, että lievää karsastusta on molemmissa silmissä mutta että tapaus on niin lievä että odotetaan puoli vuotta ja katsotaan tilannetta. Puolen vuoden jälkeen karsatus oli häipynyt lähes kokonaan, ja uusi kontrolli 2,5 vuotiaana. Lääkäri sanoi, että tilanne on parempi jos molemmat silmät karsastavat eikä vain toinen. Jos vain toinen karsastaa, voi kehittyä helpommn ns. laiska silmä, jonka näköntarkkuus jää huonoksi.

Silmälääkärillä käynti oli aika hankala, koska poika vastusti päättäväisesti kaikkia tutkimuksia, mutta onneksi asiaan saatiin kuitenkin selvyyttä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat