Oliko se niin, että kirpparikenkiä ei vauvalle missään nimessä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tuli mieleen kun anoppi kerto nähneensä kirppiksellä jotain kenkiä muutamalla eurolla ja oli sitä mieltä että kannattais ostaa sieltä. Mut mua jotenkin epäilyttää, osaisko joku sanoo selvästi mikä syynä ettei niitä kannata ostaa (jos siis ei kannata)?Meillä on aiemminkin ollu anopin kanssa vähän vääntöä vastaavista asioista, niin haluaisin osata selittää asian kunnolla ettei turhaan rahtaisi tänne vanhoja kenkiä.

Kommentit (4)

- jäykkä kantakappi (sormet eivät uppoa läpi)

- kiertojäykkä pohja (taipuu vähän, ei kokonaan)

- pohja taipuu vain päkiän kohdalta (ei esim. keskeltä)

Kengässä on myös hyvä olla nauhat, joilla sen saa tukevasti jalkaan. Mitä kuluneempi kenkä on, sen useammalla se varmasti on ollut myös käytössä.

Eli: ei mitään estettä käytetylle kengälle, kunhan se on lähes uutta vastaavassa kunnossa ja täyttää yllä mainitut kriteerit. Usein ns. laatukengät kestävät hyvin useammalla lapsella, esim. Kavat, Tepsut, Davisit jne.

mm. lasten kengistä ja siellä esitettiin kysymys että voiko lasten kenkiä kierrättää toiselle lapselle. En muista kuka asiantuntija oli vastamassa mutta hän sanoi että mitään estettä kenkien kierrätykselle ei ole.

Jalka on muotouttanut ne kengät entisen käyttäjänsä mukaan, mikä ei oo hyvä juttu kehittyvälle jalalle, tosin uudetkin on aina uudet, ja nekin sitten pitää muotoutua aluksi... Tällä ei tietenkään ole väliä, jos vauva ei vielä osaa kävellä, ja haluaa vaan näön vuoksi pitää kenkiä tällä.Pienellä ei vielä varmaan mitään jalkapöpöjä ole, mutta ei koskaan voi olla varma. Voihan se olla tarttunut suihkun lattialta, jossa vanhemmat ovat kävelleet pöpöineen ja lasta seisotettu ja kävelytetty siinä myös.Siinä syyt... Meillä on sujuvasti käytetty kyllä saatujakin kenkiä ihan kävelevällä lapsella, eikä olla ajateltukaan asiaa. Uutena kuitenkin paremmat ja pidempää kävelyä varten kengät on ostettu. Ne kestää juuri sen aikaa (maksimissaan) mitä mahtuu jalkaankin, oli sitten kuinka kalliit tahansa. Yhdet ihan vauvakengät (ensikengät) jolloin ei vielä kovasti kävelty, eli vaan stailailtiin kontaten kenties, on säästyneet lähes uudenveroisina, ja annetaan ne toiselle lapsellemme myös.

Meillä oli juuri pari viikkoa sitten vauvaryhmässä, puhetta kengistä ja paikalla oli myös fysioterapeutti. Hän sanoi että käytettyjä kenkiä voi kyllä käyttää jos kenkä ei ole kovin kulunut ja tukee nilkkaa pienellä hyvin. Että kyllä kai sitä näkee jos kenkä niin kulunut että ei voi käyttää. Meillä ainakin aiotaan käyttää myös käytettyjä kenkiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat