VINKKI:jos vauva herää heti kun hänet laittaa sänkyyn

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän kolmiviikkoinen neitokainen valvotti meitä vanhempia öisin kun imetyksen jälkeen nukahti syliin ja heräsi sitten heti kun nostettiin omaan sänkyyn. Sitten taas takaisin syliin ja pikku uni-imetys ja taas kun neiti nukahti ja kuvittelimme, että on tarpeeksi sikeässä unessa, heräsi heti kun laitoimme hänet omaan sänkyyn. Tätä rumbaa jatkui joskus jopa tunnin ajan. Mieluusti olisimme käyttäneet sen tunnin nukkumiseen :-)Kokeilimme viime yönä temppua, että lämmitimme mikrossa sellaisen " jyväpussin" (jolla voi lämmittää esim. hartioita) ja laitoimme sen vauvan sänkyyn peiton alle siksi aikaa kun imetin neitokaistamme. Kun hän nukahti rinnalle, nostin hänet lämpimään sänkyyn ja IHME: vauva ei heränyt vaan jatkoi unia tyytyväisenä ja me vanhemmat saimme hiukan pidemmät yöunet. Ilmeisesti sänky tuntui aikaisemmin vauvasta tympeän kylmältä lämpimän sylin jälkeen ja hän heräsi siksi.Kommentit (12)

Meillä poika on jo 8kk, mutta pienenä meinasi myös herätä sänkyyn siirrettäessä. Me ratkaisimme asian silloin niin, että sänkyyn laitettiin tosi, tosi varovasti ja sitten kun poika oli sängyssä, niin pidettiin vielä hetki omia käsivarsia vauvan ympärillä ikäänkuin ympyränä, jotta olisi pehmeä lasku unille. Tämä toimikin aina eikä mitään ongelmia ollut, mutta erittäin hyvä idea tuo sängyn lämmittäminen!Ja, kun joku sitä epäili: ei meidän poika oppinut " huonoille tavoille" syliin nukahtaessaan. Nyt on jo neljä kuukautta nukahtanut itsekseen sänkyyn. =)Nalle


Eli mikä ongelma se on, jos vauva herää sänkyyn laitettaessa? Heti kohtahan se nukahtaa uudestaan. Eikö olisi järkevämpää opettaa se lapsi nukahtamaan sänkyyn kuin syliin? Myöhemmin voi vielä tulla ongelmia, kun lapsi on oppinut aina nukahtamaan syliin!

Mimimu:

Lainaus:
Eli mikä ongelma se on, jos vauva herää sänkyyn laitettaessa? Heti kohtahan se nukahtaa uudestaan. Eikö olisi järkevämpää opettaa se lapsi nukahtamaan sänkyyn kuin syliin? Myöhemmin voi vielä tulla ongelmia, kun lapsi on oppinut aina nukahtamaan syliin!
Vauvat ovat erilaisia, toiset nukahtavat itsekseen opettamattakin, toiset eivät, vaikka kuinka yrittäisi totuttaa. Meillä ei esikoista olisi voinut kuvitellakaan edes nukuttavansa pinnasängyssä, sillä hän ei kerta kaikkiaan nukahtanut kuin rinnalle ja jatkoi uniaan vain kainalossani. Kuopuksemme nukkuisi missä vain, säpsähtää kyllä jos lasketaan kylmän tyynyn päälle sohvalle mutta jatkaa heti uniaan. Eikä ole tarvinnut opettaa, päin vastoin: yöllä nukutan silti vieressä kun olen sen tavan hyväksi kokenut. Eikä vieressä nukuttaminen ole mitenkään vaikuttanut kuopuksen kykyyn nukahtaa itsekin.Mikä sen ihanampaa kuin vauvan laittaminen lämpimään sänkyyn! Itsekin kokisin hirveänä sen, että ihanan raukeasta olotilasta joutuisin jonnekin kylmään.

Poikamme ollessa jotakuinkin samanikäinen kokeilin samaa temppua. Mutta lisävinkkinä, jos ei ole jyväpussia kuten meillä ei ollut, iso limupullo täyteen kuumaa vettä ja se vauvan sänkyyn peiton alle lämmittämään ennen vauvan sänkyyn laittoa.

ettei se ole huonoille tavoille opettamista, jos syliin nukuttaa. Mikäs sen ihanampi ja luonnollisempi tapa, kun syöttää sylissä ja vauva nukahtaa siinä. Dr Searsin mukaan (jonka " opeista" pidän, sillä ovat niin järkeenkäypiä ja luonnollisia) vauvan ei tarvitsekaan osata itse heti nukahtaa (olla self soother), vaan on luonnollista, että vauva tarvitsee vanhempiensa apua siihenkin ensin, se on yksi kehitysvaihe, ja vanhempien " tehtävä" on osoittaa vauvalle, että nukahtaminen ja nukkuminen ovat mukavia olotiloja. Sitten kun se vaihe on käyty läpi, vauva voi siirtyä itse nukahtamiseen. Tarkoitus ei siis ole opettaa vauvaa nukahtamaan yksin mahdollisimman aikaisin.Tuo siis nimenomaan pieniä vauvoja koskien ja tuohon liittyen, että olisi huono tapa nukuttaa syliin. Kun taitaa mennä aiheen vierestä :)Meillä kanssa tehdään tuota tyynyllä siirtoa ja sitten jos herää siirrossa, niin pidetään käsiä vauvan päällä lämmittämässä ja sitten sormi sormelta hiiiiiiiitaasti kädet pois :)

toimii.Me nukutettiin vauva pikkuisena usein " tyynylle" ,kun oli niin pikkuinen,että koko kroppa tyynylle mahtui.Kun sitten tyynyn nosti omaan sänkyyn,ei vauva siihen herännyt,kun olo pysyi " tasaisena" .Tyynyn paksuudella ei kai niin hirveesti ole väliä,kunhan nyt ei mikään kovin pöyhkeä ole.

Tuo jyväpussivinkki olikin hyvä! Harmi vaan, että meidän sälli on nyt jo melkein 1vee joten nukahtaa itsekseen sänkyynsä. heh, tai eihän se harmi ole että nukahtaa itsekseen mut se, etten tullut tuota ajatelleeksi silloin kun oli ihan vastasyntynyt.

Mut silloin pikkuvauvavaiheessa kiedoin lämpimään vilttiin kun imetin ja siinä samassa laskin sänkyyn. Huomasin tosiaan, että jos laitoin hänet suoraan patjalle heräs joka kerta kun se tuntui kylmältä!Kyllähän sen itsein tietää taas näin talvisaikaan varsinkin kun sänky tuntuu niin peevelin kylmältä kun sinne menee, ettei se ainakaan vauvast voi mukavalta tuntua!Sitten taas muiden lasten kohdalla olen yöllä tehnyt sen, etten ottanut heitä sängystä pois kun syötin. Söivät siis pulloa vauvasta alkaen. Eli omassa sängyssään söivät (makuuasento ei ehkä ole se suositeltavin, tiedän) ja näin nukahtivat siihen heti!

Kun imetin vauvaa pinempänä yöunille meidän sängyn päällä, kietaisin usein vauvan jo omaan peittoon ja nyytin nakkasin sitten omaan sänkyyn jatkamaan uniaan.

Myös se, että painaa kädellä kevyesti vauvaa, kun on siirtänyt hänet omaan sänkyynsä (siis sen verran kuin olisi vielä sylissä). Tämä on toiminut meillä tosi hyvin.

Itse saatan vauvan omaan sänkyynsä niin että viivyttelen molemmat käsivarret vauvan ja patjan välissä kunnes patja tuntuu lämmenneen ja sitten liu´utan käsivarret sivuille... Käytän omaa jyvätyynyäni vauvan syöttöalusena eikä se jouda... Yöllä laitan jotain vähän lisäpainoksi vauvan peiton päälle ja hyvin rauhoittaa, esim. paitani tai muuta mitä käsillä on. Unipussi on seuraavaksi kyllä ommeltava koska yöt on kylmiä ja peitto ei kohta enää pärjää vauvan jaloille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat