Mikä näistä koiraroduista sopisi paremmin meidän perheeseen? Ov

Vierailija

Pitkän harkinnan tuloksena ollaan päätetty hankkia karvaturri meidän perheeseen. Itselläni on kokemuksia koirista (meillä oli mun lapsuudessa pystykorva/bordercollie mix + bordercollie ja koulutin itse tuon pystiksen, kun olin 12v). Miehen lapsuudenkodissa oli beagleja ja muistaakseni saksanseisojia tms. Eli kumpikaan ei ole mikään keltanokka koirien kanssa.

Asutaan kerrostalossa (isossa asunnossa), lähellä on hyvät lenkkeilymaastot, vaikka asutaankin kaupungissa. Ollaan kiinnostuttu harrastamaan koiran kanssa tokoa, agilityä tms. Myös paimennuskokeet ym. onnistuu (tutuilla on lampaita) tai esim. metsästyskäyttö onnistuu (mies käy isänsä ja parin muun tuttava perheen miesten kanssa metsällä). Eli koira ei joutuisi olemaan mikään sohvaperuna.

Meillä on kaksi lasta (1v ja 3v).

Ollaan luettu ja etsitty tietoa eri roduista ja ollaan päädytty näihin rotuihin:

-Basset hound

-Amerikankettukoira

-Amerikanvesispanieli

-Australianpaimenkoira

-Basenji

-Beagle

-Berninpaimenkoira

-Bordercollie

-Borderterrieri

-Englanninbuldoggi

-Chesapeakenlahdennoutaja

-Pyreneittenkoira

-Clumberinspanieli

-Kiharakarvainennoutaja

-Mäyris

-Dalmis

-Saksanmetsästysterrieri

-Pointteri

-Englanninsetteri

-Fieldspanieli

-Sileäkarvainen noutaja

-Englanninkettukoira

-Sileäkarvainen kettuterrieri

-Kultainennoutaja

-Irlanninsetteri

-Jackrussell

-Nöffi

-Tolleri

-Husky

-Suomenajokoira

Kommentit (6)

Vierailija

Jos kerta olette perehtyneet rotuihin, niin itsehän sit tiedätte mikä teille sopiii.Kaikki muut on varmaan teille ihan ok. Mutta itse jättäisin selkeät metsästys/käyttökoirat listasta pois. siis ainakin Husky, ajokoira, beagle, pointteri....

Vierailija

että teidän ehkä kannattaisi valita ensin se, mitä aiotte koiralla eniten harrastaa. Listassa oli paljon erilaisia rotuja eri käyttötarkoitukseen. Näin listasta karsiutuisivat helposti ne rodut, jotka eivät soveltuisi eniten haluamaanne koiraharrastukseen. En itse tunne kaikkia rotuja niin paljon, että lähtisin niitä jokaista ruotimaan, mutta tällaiset asiat tulivat spontaanisti mieleen: Kaikki tuntemani jackrusselit ovat äänekkäitä koiria, ja niiden haukkumisen kanssa on tullut sanomista kerrostalossa. Nöffiä en osaa ajatella aktiivisena harrastuskoirana, mutta ehkäpä tunnen vain sohvaperunoita ;-).Onnea rodun valintaan, helppoa se ei ole!

Vierailija

Ei kerrostaloon:

Amerikankettukoira

Amerikanvesispanieli

Australianpaimenkoira

Basset Hound

Beagle

Berninpaimenkoira

Bordercollie

Chesapeakenlahdennoutaja

Pyreneittenkoira

Pointteri

Englanninsetteri

Englannin kettukoira

Nöffi

Husky

AjokoiraRusselit ja mäyrikset ovat kovaäänisiä, jos on haukkumiseen taipuva yksilö...Clumberin- ja Fieldsspanielin pentuja voi olla todella vaikea saada kuten myös Chesapeakenlahdennoutajia.Jäljelle taisivat jäädä...Tolleri, irlanninsetteri, Kultainen- sileäkarvainen ja kiharakarvainen noutaja, Borderterrieri, Basenji ja englanninbuldoggi...Aika ihme rotuja olette kyllä ajatelleet. Suosittelisin pysymistä pienissä/keskikokoisissa seurakoiraroduissa....

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat