Vierailija

isä voisi nukuttaa aina. Tai sitten teet niin kuin lapsi tahtoo. Ota se vaikka syliin ja laita sänkyyn vasta puoliunessa.

Kommentit (6)

nyt mut nirhataan.. mutta meillä oli unikoulu..

Kummankin 1vuotiaamme kohdalla ollut ja tepsinyt. Eka ilta huutoa mutta jo viikon kuluttua oppivat nukahtamaan yksikseen. Meillä kuvio ollut tämä:

Iltarutiinit, lapsi sänkyyn, "hyvää yötä" ja ehkä selitys että nyt nukahdat yksinäsi ja äiti on viereisessä huoneessa..ja keittiöön (viereiseen huoneeseen).. lapsi alkaa huutaa. Ja huutaa. Kun on hetken huutanut (ehkä puoli minuuttia) menen takaisin, otan syliin ja toistan että "ei mitään hätää, äiti viereisessä huoneessa, nyt on X.n nukkumaan menoaika, hyvää yötä".. Ja lapsi huutaa. Nyt pidän ehkä minuutin tauon. Taas menen huoneeseen. Nyt lyhennän litaniaa.. "ei mitään hätää, hyvää yötä" .. ja taas esim puolitoista minuuttia..

Jos lapsi pääsee itse pois sängystä vien vain aktiivisesti takaisin kunnes ei enää tule..

Aika rankkaa se on alussa, mutta oikeasti, meillä meni 2 iltaa kummankin kanssa. Sun pitää vain päättää. Tai sitten isä nukuttaa.

Isän kanssa nukuttaminen menee hienosti: iltarutiinit, lapsi sänkyyn, isä pois ja muutaman kerran ehkä joutuu tuttia käydä laittamassa, mutta nukahtaa periaatteesa itsekseen.Äitin kanssa menee huonosti: iltarutiinit, lapsi sänkyyn ja JÄRKYTTÄVÄ HUUTO. Mikään ei auta, paitsi se, että äiti on vieressä. Ja tällöinkään lapsi ei suostu makaamaan, vaan istuu. Makuulle kun laittaa, alkaa taas huuto.Näin mennyt 3 kk, kun isä on ollut hoitovapaalla. Sitä ennen nukuttamiseen kelpasi vain äiti, mutta silloinkin rumba oli aika rasittava... Isä on siis nukutellut pääasiallisesti viime kuukaudet, mutta nyt ei ole enää mahdollista.Apuja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna vain lapsen huutaa ja käy välillä kokeilemassa, jos ottaa tuttia, meillä tosin jos kävi huoneessa alkoi vain kauheampi huuto ja kesti pidempään, niin annoin nukahtaa huutoon. meillä käytössä tuttipullo ja nyt siirtymässä vesimukiin. nukahtaa yleensä siihen.

ei siinä montaa iltaa mne huudattaessa lasta.

jos otat lapsen pois sängystä kun huutaa hän tekee sen aina eli anna vain huutaa, ei se siihen kuole, eikä jää traumoja!

...eli ensin kuuntelin ½ minuuttia, sitten yhden, kahden, kolmen ja kolmesti neljä minuuttia. Välillä kyllä sanoin toisesta huoneesta, että koittaa rauhoittua ja että äiti on täällä olohuoneessa kyllä... Sillä ei ollut mitään vaikutusta suuntaan eikä toiseen.Rauhottuu siis siksi aikaa, kun olen vieressä ja kosketan, mutta sillä hetkellä kun käännyn menemään pois/yritän laittaa makuulle, jatkuu huuto. Lopulta luovutin niin, että jäin huoneeseen silittelemään, mutta en nostanut syliin/viereeni. (Siinä lapsi rauhottuu kyllä hetkeksi, mutta alkaa sitten temppuilemaan niin, ettei uni tule piiiitkään aikaan.)Lopulta lapsi siis "pilkki" istualtaan noin 20 min ja istuin vieressä pitäen kättä jalalla/selällä. Välillä oli ihan unessa ja nojasi käsiini, mutta kun yritin laittaa makuulle, havahtui huutamaan.Jospa tää tästä. En vaan raaskisi huudattaa yksin...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat