Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

ja montako kuuria per ihminen

Kommentit (16)

ja näin ruotsissa

Dagensnyheter

FågelvirusEnligt en japansk-amerikansk studie hittades virusvarianten i samband med ett fall i Vietnam. En 14-årig flicka där misstänks ha smittats direkt av sin bror - inte direkt av sjuka fåglar.De nya rönen " väcker möjligheten att det kan vara bra att hamstra zanamivir likväl som oseltamivir ifall en pandemi av H5N1-influensa utbryter" , skriver forskarna.Uppgifterna publiceras mer detaljerat i nästa nummer av den vetenskapliga tidskriften Nature, som kommer ut på torsdag.

En ole hamstrannut, en hamstraa, enkä kirjoita reseptejä hamstraajille. Joku tässä jo aiemmin totesikin, että Tamiflu ei välttämättä pure lintuinfluenssaan. Tavallista influenssaakaan se ei paranna, vaan vain lievittää / lyhentää oireita hieman. Olen tainnut pari kertaa kirjoittaa ko. lääkettä, kun perheessä on jo ollut jollakin influenssa.Lääkäriäiti

Jokaisen oma asia mitä tekee, siksi ei sen enempää siitä...Tätä lääkärihommaa haluan kyllä sen verran korjata että lääkäri ei todellakaan kirjoita niitä reseptejä aina täysin vakuuttuneena lääkkeen tarkotuksenmukaisuudesta.Tamiflun kohdalla voin hyvinkin kuvitella tilanteen jossa ns. hankalasta potilaasta (joka yleensä on vielä se jokapaikan alatisairas ja muutenkin ramppaa jatkuvasti vastaanotolla vieden niiden ajat jotka todella aikoja tarvitsisivat) on yksinkertaisinta päästä eroon vain kirjoittamalla tuo resepti. Ja jos ei kyseinen lääkäri reseptiä suostu kirjoittamaan niin tuo alatisairas kyllä kiertää lääkäriltä toiselle kunnes saa haluamansa.Kas kun eivät ihmiset rokotuta itseään HIV;iä vastaan (jos mahdollista olisi), niitä tartunnan saaneita ihmisiä kun kävelee katuvilinässä taatusti joka päivä vastaan...eihän sitä koskaan tiedä milloin HIV;ikin ryhtyy hengitysilman kautta tarttumaan.

Tamiflun tehosta ei ole mitään todellista näyttöä. Se SAATTAA lievittää oireita mutta ei missään tapauksessa paranna itse tautia. Tämä on nyt vain tätä joukkohysteriaa, jota esiintyy ihmisissä silloin tällöin.

" Lääkkeiden hankkimiseen varalle liittyy seuraavia ongelmia:* kansalaiset saattavat käyttää lääkkeitä väärin perustein ja väärissä tilanteissa, ja muiden infektioiden hoito voi viivästyä

* se voi johtaa tilapäiseen lääkepulaan ja potilaat jotka välittömästi tarvitsisivat lääkkeitä eivät välttämättä saa niitä

* epätarkoituksenmukainen käyttö lisää lääkeresistenssin kehittymisen riskiä"Ei siis ole mitään syytä hamstrata lääkettä. Vähän ihmettelen lääkäreitä, jotka kirjottavat reseptin ilman syytä!

niinkuin kaikki mielipiteet ovat, sinänsä kaikki negatiivisia.

Olisi hauska kuulla lääkkeen ostajien fiilikset.Toinen asia on, että lääkärit näitä reseptejä kirjoittavat ja ne ovat sentään ammatti-ihmisiä perehtyneitä tilanteeseen.Ei kai siitä mitään harmia ole vaikka riskiryhmiin kuuluvat sitä ostavat. Omasta pussistahan se on pois. Jokainen kuitenkin on yhteydessä lääkäriinsä ennenkuin lääkkeen ottaa (esim. käy verikokeessa).Sitäpaitsi nyt myytävät tamiflukapselit voidaan käyttää vuoteen 2011 mennessä. Eli jos ei tänä talvena/keväänä tarvetta ole niin ovatpahan sitten valmiina.Ja jos lääkettä ei halua ostaa suomesta ainahan niitä voi käydä hakemassa Virosta (esim. yliopiston apteekki 390 ekr eli n. 25 eur)

tai vaikka tilata nettiapteekista. Ettei vaan ole pois heiltä suomalaisilta jotka nyt sitä tarvitsevat.

Mutta voin hyvin kuvitella että apteekeissa käy vilinä ja vilske kun tietyt ihmisryhmät sitä hamstraavat jo nyt.Sitäpaitsi voi olla aivan mahdollista että pandemian puhjetessa Tamiflu ei edes auta. Virukset kun ovat muuntautumiskykyisiä ja elävät siinä suhteessa jatkuvasti.Lääkäreilläkin pitäisi olla sen verran järkeä päässä että eivät reseptejä kirjoittelisi avokätisesti.Heh, ovatkohan musta pörssin kauppiaat jo tähän rahareikään heränneet ;).mutta jotkut ovat ja olisin ollut kiinnostunut monellako kuurilla olette meinanneet pärjätä?jotkut lääkärit väittävät että kannattisi olla enemmän kuin yksi per ihminen.

Sitäpaitsi Tamiflu on influessalääke ei influessalääke. Ehkä se lievittää niitä oireita mutta tuskin parantaa? Olen käsittänyt että ei se vielä ole levinnyt ihmisestä ihmiseen. Nämä ihmiset jotka ovat siihen kuolleet ovat mm. syöneet lintua jolla on tämä sairaus.

niin paljon kuin on ihmisiä.

Mutta faktaa on se että se on jo levinnyt ihmisistä toiseen.Paras tapa edetä asiassa on varmasti puhua oman lääkärin kanssa.

Apteekkarit ovat sitä mieltä että lääke ei tule riittämään silloin kun sitä tarvitaan.

En nyt oikein osaa panikoida asian suhteen, kun koko pandemiasta ei vielä pysty mitään varmuudella tietämään. Ja jostain olin lukevinani että tuo Tamiflu todennäköisesti ei edes tehoa lintuinfluensaan..?Kirjoittelevatko muuten lääkärit todella reseptejä ihan surutta ilman että ihminen on vielä edes kipeä? Siis reseptilääkehän tuo Tamiflukin käsittääkseni on? Saako lääkäri kirjoittaa pinon reseptejä koko perheelle noin vain..? Kyllä kai sitten...

JMS:n Lainaus KTL:n nettisivuilta kertookin kaiken oleellisen. Ja lintuinfluenssa ei siis ole tarttunut kertaakaan ihmisestä toiseen. Kannattaisi miettiä vähän asioiden mittasuhteita ja todennäköisyyksiä... Se, että joku täällä sairastuu ja varsinkin kuolee lintuinfluenssaan on aivan varmasti aivan promillemahdollisuus verrattuna esim. siihen, että menettää henkensä tuolla liikenteessä...

Järki käteen hyvät ihmiset!

Kuvitelkaa, että lääketehtaiden edustajat nostattaisivat hysteriaa, kirjoittelemalla lehtiin, " vuotamalla" liioiteltuja viestejä lehdistölle, kirjoittelemalla foorumeille, jne.. heillä on kyllä varaa ja syytä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat