Täysimetyksellä olevan vauvan vatsavaivat...ikuisuusaihe, toivottavasti joku jaksaa vastata!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei kaikki. Meidän 2kk vanhalle pojalle on alkanut ilmaantua vatsavaivoja. Kakkaustahti on harventunut niin, että edellisestä kakasta on taas vierähtänyt viikko. Vauva on jo aika itkuinen iltaisin, mahaan sattuu selvästi. Edellinenkin väli oli viikko ja pari viimeistä päivää vauvalle tosi tuskaisat.Lisäksi vauvan pierut olvat alkaneet haista tosi pahalle. Ovat sellasia " kananmunapierun" hajuisia. Onko normaalia että äm-vauvan pierut haisevat pahalle, vai onko kyse kenties allergiasta?Miten suosittelisitte kokeneemmat tästä eteenpäin toimimaan? Pitäisikö mun kokeilla maidoton&munaton dieettiä esim. 2 viikkoa, jos kyse olisi niistä?JA vielä viimeisenä, onko enää lääkkeiden lisäksi muita keinoja vauvan kakan tulon helpottamiseen kuin vyöhyketerapia (ollaan oltu, ja osaan itse hieroa ja hieronkin iltaisin vauvaa), kuumemittari (kokeilin, tosin en tiedä onko siihen joku tekniikka?).

Olen tosi kiitollinen kaikista vastauksista!T: Rekkis ja pieni kemmertäjä

Kommentit (8)

Meillä ei vauva suostu ollenkaan " pierujumpalle" , heittäytyy heti ihan puikoksi ja alkaa rähjätä : ) Siis tosi harvoin antaa niitä jalkoja pumppailla, esikoinen taas aikanaan tykkäsi siitä.Ajattelin sitten huomenna mennä hakemaan mallasuutetta ja kokeilla sitä. Saikos sitä muuten apteekista vai mistä?Nytkin pientä itkettää tuossa isänsä sylissä, sääliksi käy reppana, kun masusta niin ottaa. Ja aika mälsää jos meillä alkaa viikot menemään näin, että viikonloput on yhtä itkua, kun kakkalasti alkaa painaa vauvan masussa.Vatsaongelmissa en oikein osaa auttaa, mutta meillä ainakin ilman kummempia vatsavaivoja, pierut välillä haisevat. =) Välillä oikein luulee, että nyt on löysät housuissa mutta eihän sieltä muuta löydy kun hajut!

meillä on nyt nelikuinen tytteli, jonka kakkaustahti on harventunut noin kerran viikkoon ellei harvemmaksikin. Meillä oli jo ennen tahdin harventumista varsinkin iltaitkuisuutta, joka helpotti, kun kantelin lasta käsivarsillani, lapsen ollessa mahallaan. Mahakipuja siis. Mutta nyt minusta ei erityisemmin kipuja tai nutinaa, tosin joskus olen miettinyt, että onko itkuisempi kun se kakka vihdoin viimein tulee :) Se on löysää ja koostumukseltaan hieman erilaista kuin usein tulevat kakat. En osaa selittää, mutta jos kakka tulee kerran päivässä parissa, se on mielestäni vetisempää. Pierut haisee kuin ehtä tavara housussa ja haju on tosiaan kamala. Olenkin miettinyt, että josko osa muuntuu suoraan vain hajuksi ;) Lääkärineuvolassa lääkäri erehtyi luulemaan hajua kakaksi ja meinasi kurkkia varovasti napaa sun muuta vaippaa avaamatta. Onneksi avasi ja tutki lapsen kunnolla, kun ei siellä vaipassa mitään ollut :)

Eli ainakin unuita voi huoletta käyttää ihan pikkusellekin. Se, miten ne saa rintaruokinnassa olevalle annettua onkin oma tarinansa. Ainakin meillä Duphalacit oli monesti ihan muualla kuin suussa. Hörppyyttin siis äidinmaitoon sekoitettuna pienestä kupista. tai sitten antaa lusikalla, mutta melkein yhtä sotkuista sekin on.Tuota kuumemittarikikkaa ei oikein suositella, kun se voi vaurioittaa jotain siellä peräaukon suulla. Sulkijalihas, limakalvo?Meillä tytöllä oli myös ilmavaivoja ja paukutteli tosi pahanhajuisia. Parhaiten siihen auttoi, kun aloin syöttämään 2-3 kertaa samasta rinnasta, jolloin maitoa ei enää suihkunnut, vaan tuli tasaisemmin. (imetystuki sivuilta voi lukea lisää aiheesta suihkutissit, jos sinulla sama tilanne) Lisäksi tein jokapäivä kakkajumppaa, kuten edellä neuvottiin.Pikkuhiljaa myös opin tunnistamaan ruokia mitkä aiheutti enemmän ilmavaivoja, kuten herneet. Omatoimista maito-muna diettiä ei kai suositella, vaan kannattaa varmaan jutella asiasta myös neuvolassa.Minnis

oletko kokeillut " kakkajumppaa" . eli vauvan vaippaa löysälle ja sitten vuorotellen jalkoja koukistetaan masun päälle, välillä voi jumpata jalkoja yhtäaikaa. pidä jalkoja koukussa hetken aikaa mahan päällä, silloin vauva uveimmiten poinnistaa ja ilmat ja kakat tulee helpommin....

meillä auttaa myös se että jumppa liikkeiden välissä hieron vauvan masua navan ympäriltä...

kokeilkaa antaa pienellä ruutalla. Itse sekoitan mallasuutteen ensin lusikassa tai pienessä kipossa tilkaan lypsettyä maitoa ja sitten annan sen vauvalle ruutalla pienempinä annoksina...mallasuute sekoitettuna maitoon maistuu ainakin tosi hyvältä vauvan mielestä ja hymyillen sitä ottaa... =)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat