Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tyttö 9,5 kk on syönyt jo kuukauden verran hapanmaitotuotteita; raejuustoa, jogurttia, juustoa ja ilman vatsaoireita. Siitä rohkaistuneena tein viikko sitten aamupuuron tavalliseen maitoon ja sitä syötiin vajaan desin verran. Heti iltapäivällä vatsa meni löysäksi ja kakkoja alkoi tulla joka vaippaan. Muutaman päivän kuluttua kakka muuttui vihreäksi ja limaiseksi ja on sitä jossain määrin edelleen. Ilmaa ei ole vatsassa ja tyttö on normaali aurinkoinen itsensä.Voiko tuo viikon takainen puuro vieläkin vaikuttaa vatsaan? Minkälaisia oireita teidän vauvoillanne on ollut, jos lehmänmaito ei ole sopinut vielä vatsalle? Kannattaisiko antaa maitohappobakteereita tasapainottamaan vatsan toimintaa?Kiitos jos jaksaisitte jakaa kokemuksianne!Kommentit (3)

että kyllä tästä asiasta oli ihan keskusteltu neuvolatädin kanssa, joka kannusti aloittamaan maitotuotteiden annon. Että ei tämä nyt niin surullista ja vastuutonta ole. Toki puuron olisi pitänyt tehdä kuten edellinen kirjoittaja fiksusti opastikin. Kiitos siitä!Hyvää viikon jatkoa sinullekin.Ohjehan on että 10kk ikäiselle aloitettaisiin hapanmaitotuotteet, silloin elimistö kykenee niitä käsittelemään. Ei suositukset mistään vitsikirjasta ole tempaistu. Kamalasti ihmetyttää miksei joku toimi niinkuin omalle lapselleen on parasta. Surullista.

10,5 kk ei suostunut syömään hapanmaitotuotteita, kokeilin sit maitopuuroa (keitetty maito, kolmannes nesteestä maitoa) ja heti lensi kurakakkaa kunnolla.. en sit antanut enempää ja odotin kunnes hapanmaito alkoi maistua eli noin kaksi viikkoa meni siihen, sit parin viikon kuluttua aloitin taas puuroon vähän oikeaa maitoa ja sitä lisäsin vähitellen. Kun kakka pysyi normaalina, aloin laittaa tavallista maitoa myös tuttelin sekaan - ekaksi 20ml ja ihan vähitellen lisäten. Nyt on lisätty pari viikkoa niin, että nyt annan puolet ja puolet: pierua tulee paljon, mutta kakka pysynyt hyvänä.Luulisi, että yli viikon ei maito enää vaikuta, mutta pointtini on, että tosi vähän kannattaa aluksi laittaa, ensin keittää ja sit vasta kokomaitoa ' raakkana' . Luomumaito on vatsaystävällisempää kuin tavalliset maidot,joten niitäkin voi kokeilla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat