Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten monta oppilasta on lapsenne (eka)luokalla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ihan mielenkiinnosta kyselen miten paljon ekaluokkalaisia on samalla luokalla muissa kunnissa, koska oman lapseni ekaluokalla on mielestäni aika paljon lapsia...Entä montako avustettavaa lasta, montako avustajaa? Onko opettaja pätevä?T. Utelias ankkamamma

Kommentit (15)

Jakotunteja neljä. Näillä kolmella ekaluokalla yhteinen avustaja. Opettaja pätevä ja todellinen " alkuopetusosaaja" .Itselläni on yhdysluokka 1-2, jossa yhteensä 17 oppilasta, joista 9 ekaluokkalaista. Itse olen pätevä ope, luokassa avustaja 5h/viikko. Itsellä myös 4 jakotuntia käytössä (jaettu tosin systeemillä kuljetusoppilaat/ei kuljetusoppilaat, eli näissä puolikkaissa ryhmissä sekä eka- että tokaluokkalaisia). Etelä-Savossa ollaan.

Poika nyt ekaluokalla ja oppilaita on 27 jakotunteja on 3 ja kouluavustaja on yleensä tässä luokassa. Opettaja on pätevä ja on homma hanskassa, mutta liika on liikaa.Varmaan tilannetta helpottaa kun ovat käyneet eskarin " hajautettuna" jolloin oppilaita oli 16 luokalla ja oppivat " koulunkäyntitaitoja" ja osaavat (suuri osa) jo istua paikoillaan ja kuunnella opettajaa.

on puolet luokasta läsnä. Saimme erittäin hyvän, ammattitaitoisen ja huumorintajuisen open (miesopettaja, mikä on poikamme mieleen:). Koulunkäyntiavustaja on lisäksi. Lisäksi on musiikinopettaja.

Poikani luokalla on 27 ekaluokkalaista, joista yhdellä on pidennetty oppivelvollisuus ja (ainakin) kahdella muullakin avustajalausunto. Opettaja on pätevä ja taitava, ja hänellä on apunaan yksi koulutettu ja kokenut luokka-avustaja. Mutta silti, tuo oppilasmäärä ja -laatu hirvittää!Jakotunteja, jolloin vain puolet luokasta olisi paikalla, ei ole yhtään, vaan kaikki 27 oppilasta on paikalla joka päivä klo 9-13. Ekaluokkien (2 kpl, 27 ja 26 oppilasta) käytössä on kuitenkin enimmän osan ajasta erityisopettaja joka voi joskus ottaa osan oppilaista erilliseen tilaan. Esimerkiksi lukemaan oppimisessa ekaluokkalaiset on jaettu kolmeen ryhmään: Ne, jotka eivät osaa lukea vielä ollenkaan (valtaosa), ovat erityisopettajan ja kahden avustajan ohjauksessa, ne jotka osaavat lukea vähäsen, ovat toisen luokanopettajan kanssa ja ne muutamat jotka osaavat lukea sujuvasti, ovat toisen luokanopettajan kanssa.Toivoisin enemmän vastauksia, jotta näkisin millaisessa ristiriidassa meidän koululaisen olosuhteet ovat muissa kunnissa asuviin koululaisiin nähden. Tähän mennessä vaikuttaa aika isolta tämä ero. Kertokaa!T. ankkamamma

jotka on jaettu aatuihin ja beetuihin. Tarkoittaa että puolet menee tunnin aiemmin kouluun(ja pääsee aiemmin koulusta) ja toinen puoli tulee tunnin myöhemmin(ja pääsee myöhemmin). Näin opettaja pystyy keskittymään jokaisen oppitarpeisiin.Koulu on pieni, vain kolmanteen luokkaan asti, sit siirrytään kouluun jossa 3vuosiluokkaa.

Meidän ekaluokkalaisen luokassa on 19 oppilasta. Kahdella vanhemmalla sisaruksella on ollut aikoinaan ekaluokalla 20-22 oppilasta (en enää muista tarkasti). Ekaluokkalaisella on viikossa 2 tai 3 jakotuntia, jolla vain puolet luokasta on paikalla. Avustajaa ei ole luokassa säännöllisesti, mutta saattaa olla, että avustajaa on mahdollisuus käyttää parilla tunnilla viikossa.Erityisopettajaresurssit eivät ole niin hyvät kuin lapsesi luokassa. Viikossa on yksi lukutunti, joka on järjestetty samaan tapaan kuin kuvasit. Lisäksi erityisopettaja ottaa joitakin oppilaita vastaan yksitellen, mutta todennäköisesti erityisopettajalla on käytettävissä tähän lapseni luokkaa varten 1-2 kokonaista tuntia viikossa (en ole ihan varma).Joten tavallaan jos teillä erityisopettaja on kahden ekaluokan käytössä melkein koko ajan, niin voisi hyvinkin ajatella tuon vastaavan tilannetta, jossa luokassa on vajaa 20 oppilasta (erityisopettaja huolehtii keskimäärin kolmasosasta oppilaista). Toisaalta oman lapseni luokassa ei ole tietääkseni erityisoppilaita tai muita erityistä tukea tarvitsevia.

Minulla on eka- ja tokaluokkalaiset ja molempien kanssa ikätovereita on kolme. Eka- ja tokaluokka muodostaa yhdysluokan joten oppilaita on yhteensä 8. Koko koulussa on oppilaita tällä hetkellä 15. Valitettavasti suuntauksen mukaisesti koulumme on lakkautusuhan alla. Emmekä edes ole missään pohjoisen perukoilla vaan n. 140 km Helsingistä.

eo-2lk 10 oppilasta, 3-6lk, 16oppilasta. Koulu lakkautusuhan alla ja mikäli lakkautus tapahtuu, ensi vuonna ekaluokkalaisia on 30...5 ekaluokan käytössä 1 kouluavustaja ja koko koululla (noin 700 oppilasta) 4pv/viikko erityisopettaja..ei paljon mieltä lämmitä tuo tulevaisuuden tilanne!

Meidän esikoinen toisella luokalla ja heitä on 4. Ensimmäisellä luokalla on 6 oppilasta. Muodostavat yhden opetusryhmän.

Toinen opetusryhmä kattaa luokat 3-6 ja heitä on yhteensä 14. Opettajia on koulussa kaksi ja avustajia ei laisinkaan.

Myöskin meidän kyläkoulu on lakkautusuhan alla, mutta taistelemme kovasti, jotta koulumme säilyy.

Meillä myös 9 kk:n ikäinen tuleva koululainen.

hattara4:

Lainaus:


eo-2lk 10 oppilasta, 3-6lk, 16oppilasta. Koulu lakkautusuhan alla ja mikäli lakkautus tapahtuu, ensi vuonna ekaluokkalaisia on 30...5 ekaluokan käytössä 1 kouluavustaja ja koko koululla (noin 700 oppilasta) 4pv/viikko erityisopettaja..ei paljon mieltä lämmitä tuo tulevaisuuden tilanne!
Toihan on ihan kuin meillä: luokat maksimissaan ja avustajista olla kuultukaan... No, pari erityisopea on, joista vain toinen on about täysiaikaisesti.Vanhemmilta tuo vaatii sikäli huolellista paneutumista, että on syytä seurata luokan ja koulun tapahtumia ja puida niitä lapsen kanssa. Samoin tarvittaessa auttaa lastaan hänen ongelmissaan.

Säälin vain niitä lapsia, jotka tarvitsisivat oikeasti sitä apua sillä rahkeita on vain pieniin pintaraapaisuihin ja luokanopettajien harteilla on tosi paljon myös erikoistilanteista ja -vaatimuksista.

Yksi ammattitaitoinen luokka-avustaja. Hirvittää jo, miten tämä sujuu. Toistaiseksi meillä ei ongelmia, kun uusia asioita ei ole juurikaan tullut meidän lapselle. Mutta entä sitten, kun alkaa tulemaan...???Kyllä 20 on musta ihan maksimi määrä ekaluokalle!

Koulun luokat ovat ns yhdistelmäluokkia (1-2, 3-4 ja 5-6). Poika käy tällä hetkellä ekaa luokkaa, jossa oppilaita ennätykselliset 14. Samassa luokkahuoneessa kakkoset, joita tällä hetkellä 8. Oppilaita koko koulussa 57.Koulussa yksi kouluavustaja, joka kiertää tarvittaessa eri luokissa. Koululla toimii myös erityisopettaja sekä englannin opettaja, jotka ovat paikalla vain tiettyinä aikoina.

on 24 oppilasta. Jakotunteja on 3 viikossa, lisäksi erityisopettaja ottaa muutaman oppilaan pari kertaa viikossa omiin tiloihinsa. Kouluavustaja on käytössä hyvin satunnaisesti eli suurimman osan aikaa opettaja on yksin 24 oppilaan kanssa. Luokalla on muutama villi tapaus, ja meno oli kyllä avoimien ovien päivänä aika levotonta kun olin sitä katsomassa.Ainoa hyvä puoli asiassa on, että luokka pysyy samankokoisena myös 3. luokan jälkeen, jolloin muuten olisi mahdollista kasvattaa luokkakokoa...

Toisen lapsen ekan luokan opettaja oli nuori ummikko, joka oli tosi mukava mutta meno yltyi välillä vähän villiksi. Vakiopettajat ovat olleet mainioita ja sopivat meidän (ja varmasti monen muunkin) lapsille.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat