Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitä kaikkea teidän 2 v. lapset osaa tehdä ja kuinka liikkua? Meillä poika on oppinut esim. hyppimään tasajalkaa jo muutama kuukausi sitten, jalkapalloa pelataan ulkona, palloa hän on osannut heittää hyvin ja kovasti jo varmaan vuoden. Kilpaa juoksemme päivittäin kaikkine kyykkylähtöineen, käymme metsässä kävelyllä päivittäin (huom. epätasainen maasto). Asumme maalla joten leikkipuistoissa emme aikaa vietä vaan keksimme itse omat leikkimaastot. Pojalla onkin sit tuo puhe jäänyt jalan alle, tällä hetkellä ainoastaan yksi oikea sana.

Kommentit (7)

Esimerkiksi tasajalkahyppelyä ei osaa. Juosta osaa, mutta hiukan kömpelön näköistä se vielä on. Kovasti kyllä kiipeilee, osaa kävellä varpaillaan jne. Puhetta tulee reilusti.

2 v 1 kk ikäinen poika lähti kävelemään kymmenkuisena ja on siitä lähtien edennyt lähinnä juosten. Hyppii tasajalkaa, hyppää varsin korkealta korokkeelta, hyppää pituutta. Peruuttaa, pyörii, heittää kyljelleen kellahtavan kuperkeikan. Kävelee käsillään, kun jaloista pidetään kiinni. Kiipeää ketterästi melkein minne vain - mikä on usein aika hankalaa, kun kiipeilykohteet voivat olla vaarallisia. Ajaa kolmipyörällä. Palloa on kuljettanut potkimalla yksivuotiaasta. Tanssii, painii ja ajaa potkuautolla ketterästi ohjaten.Puhekin on kehittynyt hyvin, laulaa kokonaisia lauluja ulkomuistista ja käyttää lauseita puheessaan.Ai että, kerrankin pääsi kunnolla kehumaan! ;-D

... poikamme (2v3vkoa) on mielestäni liikunnallisesti hyvin kehittynyt :). Olemme kyllä saaneet samanlaista kommenttia myös muiden lasten vanhemmilta tuolla pihalla ja puistoissa. Meillä poika osaa hypätä tasajalkaa (oppi sen jo puolitoistavuotiaana), kävellä varpaillaan, peruuttaa pitkiä matkoja, hyppii esteiden yli ja hyppää pituutta. Kävelee myös portaat ylös vuoroaskelin ilman tukea.

Potkii jalkapalloa juostessaan ja juoksee muutenkin tosi lujaa vauhtia. Heittää myös palloa pitkälle.Meillä ei olla mitään näitä " treenattu" tai opetettu, ihan on poika itse kaikki keksinyt... pituushypynkin keksi MM-kisojen jälkeen telkkaria katseltuaan - muutenkin oikein vauhtiepeli. Sinänsä hauskaa, koska liikkeellelähtö ei pojalla tapahtunut mitenkään aikaisin, vaan meillä aloitettiin ensin puhumaan. Puhe sujuu vieläkin hyvin, nyt jo nelisanaisia lauseita päästelee :).

Hyvä kyllä, että on hieman edellä kehityksessä, koska on myös todella pitkä ja häntä aina luullaan vanhemmaksi :).Tulipas " oman kehuinen" viesti, mutta näin meillä.

Aurinkoisia syyspäiviä!

-Cityäippä-

Meidän poika on kanssa kova liikkumaan ja kiipeilemään. Pyörälläajo sujuu loivassa alamäessä, muuten tarvitsee vielä hiukan työntöapua. TAsajalkaa hypitään kovasti ja nyt on keksinyt yhdellä jalalla seisomisen. Onnistuu molemmilla jaloilla.Raput mennään ylös ja alas ihan pystyssä eli ei enää konttausasennossa. Ja uusin taito on keinua " isojen" keinussa seisoviltaan. Kesällä ei vielä pysynyt keinussa, mutta alkusyksystä oppi pääsemään isojen keinuun itse.Syönti sujuu myös itse vaihtelevalla menestyksellä.Puhetta tulee paljon ja aika hauskojakin juttuja, että tilannetajuakin jo selvästi on tullut.Taitaa tosiaan olla vähän " omakehuista" :) ja puolueellistakin, mutta näin kuitenkin sujuu.

ja hän osaa juosta,hyppiä tasajalkaa, kovasti kiipeillee ja myöskin käydään metsässä kävelyllä, varpaillaan kävelee ja peruuttaakkin osaa,palloa potkitaan ja heitetään yms.. Puhe tuli hissun kissun ja nyt puhutaan jo selvästi ainakin 3 sanan lauseita. Mekään ei mitenkään olla opetettu, itse on taitojansa kehitellyt:)R-P

- hyppii tasajalkaa

- heittää kuperkeikan

- potkii ja heittää palloa

- menee raput kaiteesta kiinnipitäen vuorotahtia

- kävelee silmät kiinni (siis leikkii)

- kävelee takaperinJa lisäksi puhuu erinomaisesti (pitkiä lauseita ja taivuttaa sanoja hyvin) suomea ja lisäksi ymmärtää toista kieltä ja puhuu sitä yksittäsisä sanoja.Aluksi motorinen kehitys oli todella hidasta. Oppi kääntymään vasta 10 kk iäassa ja liikkumaan vasta 11 kk vanhana. Mutta 1-2 ikävuoden välillä kehitys oli tosi nopeaa.

* juoksee (" lähtötelineestä" , matkii yleisurheilukisoja)

* kävelee varpaillaan

* hyppii tasajalkaa ja ilmaan asti

* hyppää eteenpäin

* kävelee takaperin

* keinuu isojen keinussa (menee itse)

* kävelee rappusia vuorotahtia (meillä 2-krs. asunto)

* matkii jumppaohjelmia telkkarista (viimeisin oli se kun alkoi punnertaa ihan " oikein" )

* roikkuu pitkiä aikoja jostain " rekkitangosta"

* laskee liukumäkeä

* kävellään myös metsässä paljon

* tasapainoilee hyvin yksinkin jo kapealla puulla (leikkikentät sellaisia kävelytelineitä + hiekkalaatikon reunoja)

* kiipeää köysitikkaita tai puolapuita pitkin myös yksin (pakko toki olla takana ettei tipahda)

* heittää ja potkaisee palloa ihan hyvin

* pelaa mailalla palloa (siis huitoo maassa olevaa palloa)Jaa-a, en muista oliko tässä äkkiseltään kaikki. Tällä hetkellä hokee, että " xxx hiihtää" - saa nähdä milloin sitten näin tehdään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat