Vierailija

Tuossa kirje laiskoille: Tuon yökuiskeen sivut on tukossa arvattavasta syystä.

Hyvä Tarja,Olemme tulleet sen tien päähän, jossa meidät on pakotettu valitsemaan loppuuko Nightwishin tarina loppuvuoteen 2005 vai jatkuuko se vielä määräämättömän ajan. Minä en ole vielä valmis tätä luomusta kuoppaamaan, niin paljon olemme sen eteen tehneet töitä viimeisen 9 vuoden aikana. Nightwish on elämäntapa, henkireikä, josta emme pysty luopumaan.

Yhtälailla varmaa on ettemme pysty jatkamaan bändiä sinun tai Marcelon kanssa. Viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtui jotain surullista, jota olen pohtinut joka ikinen päivä, aamu ja yö. Sinun asenteesi ja käytöksesi ei enää sovi Nightwishin piiriin. Sinusta on tullut esiin sellaisia piirteitä, joita en olisi uskonut vanhassa rakkaassa ystävässäni näkeväni.

Ihmiset jotka eivät puhu toisilleen vuoteen, eivät kuulu samaan bändiin.Olemme mukana alalla jossa bisnespuoli on välttämätön paha ja jatkuva huolenaihe. Olemme myös bändi, joka on aina tehnyt musiikin sydämellä, musiikin itsensä ja ystävyyden takia. Henkisen korvauksen pitäisi aina olla maallista korvausta arvokkaampi! Nightwish on bändi, se on tunnetila.

Sinulle business, raha ja ulkomusiikilliset tekijät merkitsevät valitettavasti nykyään niin paljon enemmän kuin nuo tunteet. Koet uhranneesi itseäsi ja omaa laulu-uraasi Nightwishin hyväksi, sen sijaan että katsoisit taaksepäin sekä nykyisyyteen, mitä se on sinulle antanut.

Tästä asenteesta on osoituksena kaksi lausetta jotka minulle sanoit lentokoneessa Torontossa:

¿Minä en tarvitse enää Nightwishia.¿ sekä ¿Muista Tuomas, että voin jättää tämän bändin milloin vaan, päivän varoitusajalla.¿

Minä en pysty enää yksinkertaisesti tekemään biisejä laulettavaksesi.Olet itsekin sanonut olevasi Nightwishissa vain vierailija. Nyt tuo vierailu päättyy, ja me jatkamme Nightwishia uudella naisvokalistilla. Tämä on varmasti yhtä suuri helpotus sinulle kuin meillekin. Olemme kaikki nielleet pahaa oloa ihan tarpeeksi.Olet sanonut seuraavaan levyn olevan joka tapauksessa viimeisesi. Me haluamme kuitenkin jatkaa niin kauan kuin paloa riittää.

On siis aivan turhaa enää kituuttaa sitä yhtäkään levyä yhdessä.

Me neljä olemme pohtineet asiaa jatkuvasti ja ymmärtäneet, että muuta emme halua elämässä tällä hetkellä tehdä, emmekä muuta osaakaan. Joulukuun 2004 lopussa Saksassa sanoit lopettavasi seuraavaan levyyn. Sanoit myös ettet koskaan lähtisi enää kiertueelle, joka kestäisi pidempään kuin 2 viikkoa. Ilmoitit senkin, että USA:n ja Australian voimme tulevaisuudessa käytännössä unohtaa, koska keikkapaikat ja liksat ovat liian pieniä.Olen haastatteluissa sanonut että Tarjan lähtö olisi Nightwishin loppu. Tulen ymmärtämään ihmisten reaktion että asia olisi näin. Tämä on kuitenkin minun sielunkuvani enkä ole valmis päästämään siitä irti yhden ihmisen takia. Ihmisen, joka haluaa keskittää luovuutensa muualle, jonka arvomaailma ei kohtaa omaani.Meitä ei koskaan haitannut se, että et koskaan osallistunut sävellys/sovitustyöhön, ettet koskaan ennen levynauhoituksia käynyt laulamassa treeneissä kertaakaan. Ei se, että halusit matkustaa keikkamatkat lentokoneilla meistä erossa, aviomiehesi kanssa. Ei se, että olet bändin ehdoton keulakuva.

Kaiken paitsi ahneuden, fanien aliarvostamisen, ja lupausten rikkomisen hyväksyimme hyvillä mielin. Sovimme että Nightwish on kaikille prioriteetti vuoden 2005 loppuun asti. Silti moni asia meni sen edelle. Huippuesimerkkinä Oslon jo loppuunmyyty keikka, joka olisi pitänyt peruuttaa sen takia että sinun pitäisi treenata joulukonsertteihin, tavata ystäviä ja mennä elokuviin. Tähän sananmuotoon Marcelo peruutuksen syyn sähköpostissa laittoi. Ja tämä vain yhtenä esimerkkinä monista. Itse en suurempaa itsekkyyttä ja fanien laiminlyöntiä voi kuvitella.

Nightwish on elämäntapa ja työpaikka, johon sisältyy myös paljon velvollisuuksia. Niin toisiamme kuin fanejakin kohtaan. Kanssasi noiden velvollisuuksien täyttäminen ei enää onnistu.

Syvällä sisimmässämme emme edelleenkään tiedä kumpi teistä meidät tähän ajoi. Jotenkin Marcelo on saanut sinut muutettua siitä herttaisesta maalaistytöstä diivaksi, joka ei ajattele eikä käyttäydy enää kuten ennen. Tuntuu että olet liian varma omasta korvaamattomuudestasi ja statuksestasi.Syytät selvästi meitä neljää pahasta olostasi ja siitä että emme kunnioita tai kuuntele sinua. Usko, että olemme aina kunnioittaneet sinua, upeana vokalistina ja ystävänä. Pitkälti sinun ehdoillasi tässä on viime vuodet menty. Sinä olit aina ainoa joka asetti keikoille lähtemisen ehdoksi suuremman keikkaliksan. Tämä ¿kaikesta korvaus ja lisää rahaa¿ ¿ asenne on se mihin kaikkein eniten petyimme!Toivomme että jatkossa ajattelet enemmän oman sydämesi ehdoilla etkä kuuntelisi Marceloa. Kulttuurierot yhdistettynä ahneuteen, opportunismiin ja rakkauteen on vaarallinen yhdistelmä. Älä kuihduta itseäsi.Tämä ei ole asia mistä olemme erityisen ylpeitä, mutta et antanut meille vaihtoehtoa. Kuilu on liian leveä. Ja päätös yksimielisesti meidän neljän. Olemme kulkeneet sen hetken ohi jossa asiat voidaan selvittää puhumalla.Kaikkea hyvää urallesi ja elämääsi,TuomasEmppu Jukka MarcoPs. Tämä kirje on täysin avoin kaikille.

Sivut

Kommentit (134)

Selväähän oli ettei ole henkeen ja vereen mikään heavymimmi, mutta on hoitanut oman osansa bändissä näin ulkopuolisesta ihan hyvin (laulaa hyvin).En varmaan itsekään matkustaisi pitkiä matkoja vieraiden miesten kanssa bussissa jos vaihtoehtona on päästä oman miehen kanssa lentokoneessa. Ihan totta, kuinka moni teistä muka näin tekisi jos oikeasti ei edes olla kavereita vaan pelkkä työsuhde?En ymmärrä miksi tästä tehtiin näin julkinen show. Kenelle kuuluu miten asiat oikeasti ovat? Eihän tähän astikaan ole tätä bändiä myyty reality tuotteena joten miksi näin nyt tehdään? Olisivat riidelleet keskenään ja sitten antaneet julkisuuteen tiedotteen " päätettiin jatkaa eri poluilla" tms. neutraalia.

Ei tässä kyllä kukaan ole mitään selitellyt. Samalla tavalla spekuloitu syitä kuin Tarjan puolestakin. Selityksen makuun päästään varmasti siinä vaiheessa kun Tarja suunsa avaa. Tuskin se kuitenkaan saa mustaa valkoiseksi luritettua vaikka helvetin hyvä laulaja onkin. Ja kuten jo ennenkin mainittu, kyllä Tarja on sen verran monta haastattelua antanut jotka puhuvat näiden kirjeessä esitettyjen asioiden puolesta, että pitää varmasti hiukan aikaa miettiä niitä koottuja selityksiä...Vierailija:

[quote]


Ainahan sitä on helppo jossitella, että jos minä en olisi ensin lyönyt niin sitten olisi tuo toinen sen tehnyt. Sillä tavalla yritetään valkopestä omat synnit, tässä tapauksessa ilkeän häväistyskirjeen julkistaminen. Ja kyllä sitä hätähuutoa saatiin sunnuntaina kuunnella, Holopainen kun ehti ahkerana poikana antaa useat haastattelutkin. Toisaalta täytyy antaa tunnustusta mediakyvykkyydestä: ensi-isku tuntui onnistuvan hyvin ja hepun selittelyt uppoavat täysillä kansaan.Tuosta kirjeestä voi lukea sen suunnattoman pahan olon, mikä bändissä on ollut vallalla. Ei noin radikaaleihin ratkaisuihin päädytä mistään kostonhimosta tai vain pienistä erimielisyyksistä, varmasti ratkaisu on ollut kipeä Tuomakselle ja muille pojille ja ymmärrän täysin, että päätös haluttiin perustella julkisesti. Eikö teistä Tarjan puollustajista yhtään särähdä nuo " minä voin lähteä tästä bändistä koska vain" yms kommentit. Tai tuo ahneus rahan suhteen?Rock maailmassa asiat voidaan tehdä sydämellä tai rahasta. Tässä tilanteessa pojat elävät bändiään ja musiikkiaan, Tarja kokee bändin lähinnä oman uransa hidasteena, mutta hyvänä rahasampona. Ihan oikeasti, miten te kuvittelette Tuomaksen pystyvän tekemään musiikkia joka itselle merkitsee kaikkea, sellaisen ihmisen laulettavaksi, joka mitätöi kaiken tuon.

he tekivät samalla ison karhunpalveluksen TT:n tuleville projekteille. Sen olisivat saaneet jättää tekemättä - vai eikö ymmärrys riittänyt niin pitkälle? Kun haukutaan oman bändin jäsen julkisessa kirjeessä rahanahneeksi, opportunistiksi jne., herää kysymys, mikä on tällaiseksi haukutun ihmisen tulevaisuus. Jotenkin kornilta tuntuu että TT esittää joulukonsertissa " En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan..."Pointtini on, että Holopainen olisi saanut hoitaa asian tyylikkäämmin.

Et voisi enempää olla väärässä!!!!

Nightwish on nimenomaan Tuomas Holopaisen hengentuote, hänen perustamansa bändi johon hän jossakin vaiheessa kysyi mukaan ex koulukaveriaan Tarjaa. Kuten eilenkin 10 uutisissa sanottiin niin bändi on Tuomaksen elämäntyö ja se ei kuole/kuihdu jonkin laulajanplantun poissaoloon, päinvastoin.

Ilman Tuomaksen lauluja Tarjalla ei olisi ollut edes laulettavaa tuossa bändissä, Tuomas sanoittaa ja säveltää kappaleet joita Tarja vain laulaa vaikka hyvin laulaakin ja ääni on suhteellisen hieno.

Mutta ääni, se on helposti korvattavissa, taiteilijan kirjoittamat tuotokset eivä sitä ole.

Laulajan on tyhjää paha laulaa, Tuomas on Nightwishin sielu, ydin ja yhtä kuin bändi. Hänen perustamansa yhtye, hänen sanoittamansa/säveltämänsä biisit.

Se bändi on niiden työtä. Ei mikään harrastus, varsinkaan naimisissa olevalle ihmiselle. Veikkaan kateutta osittaiseksi syyksi.Huvittavinta on syyttää Turusta ahneeksi ja samassa laskelmoidussa käänteessä ilmoittaa julkaisevansa kirjan. Varmaan tuotot menevät hyväntekeväisyyteen? Taitavat keikkaliksojen osuudetkin muuttua... Tervemenoa moisille kundeille soittelemaan takapihojen räkälöihin.

tarja sielä marcelon kanssa. vai oliko holo? ei muistaakseni... jotain kunnioitusta myös musiikintekijälle. tuli muuten kans mieleen beatles ja yoko ono. ja george harrison ei saanut koskaan ansaitsemaansa arvostusta musiikintekijänä. johnkin vasta soolourallaan enemmän.

Mutta odottelen silti vastapuolen kommenttia ennen mielipiteeni muodostamista. Kukaan ei pysty tappelemaan yksistään kuten niin moni on tässäkin ketjussa jo todennut.Kirje sinänsä vaikutti ennenkaikkea vilpittömältä, ehkä juuri siksi hivenen naiiviltakin. Sitäpaitsi siitä oli luettavissa selvä huolestuminen. Jotain ihmeellistä siellä on tapahtunut viime aikoina.

Toisiaan, mitä jos Tuomas olisi vain ilmoittanut Tarjan saavan lähteä? Olisi saanut syyttelyt ja paskan niskaansa ihan yksin. Asiat olisi kuitenkin pitänyt perustella jossain vaiheessa ja luulen, että bändi tässä vaiheessa tasan tarkkaan tietää miten Tarja ja Marcello olisivat asian maailmalle esittäneet... Tarjan käyttäytyminen on aiheuttanut bändille niin paljon pahaa mieltä, että tämä on viimeinen hätähuuto.Kuka ei puolustaisi omaa elämäntyötään sydän vereslihalla?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat