Vierailija

Työkaverini palasi äitiyslomalta suoraan töihin eikä jäänyt siis hoitovapaalle (vanhempainraha tai joku vastaava). Mies jäi kotiin lasta hoitamaan VUOROTTELUVAPAA- nimikkeellä ja saa kuukausittain 70% palkastaan.Siis onko tämä todellista? Onko tällainen porsaanreikä oikeasti olemassa? Eli jos olet niin tyhmä, että jäät hoitovapaalle, saat sen vaivaiset 500e/ kk, mutta jos oletkin fiksu ja jäät vuorotteluvapaalle, saat kuukausittain summan, jolla pystyy myös elämään...

Kukamitähäh??

Kommentit (4)

Vuorotteluvapaakorvaus on 70% ansiosidonnaisesta työttömyyskorvauksesta (tai 80% jos olet jo ollut työssä - olikohan se nyt 20 tai 30 vuotta).Vuorotteluvapaata edeltävän 12 kuukauden aikana ei saa olla kuin 30 päivää palkatonta työvapaata/virkavapaata, joten suoraan äitiyslomalta ei ole mitenkään mahdollista jäädä vuorotteluvapaalle - täytyy ensin olla 11kk töissä ilman päivänkään palkattomia poissaoloja. Tosin noin toki onnistuu, että isä jää sitten vuorotteluvapaalle. Jos siis on ollut vähintään 10 vuotta työelämässä ja edellisestä vuorotteluvapaan pitämisestä on vähintään 5 vuotta!

vuorotteluvapaalla saa 70% työttömyyskorvauksesta, ei PALKASTA...Ja tosiaan tarvii olla ollu min. 10 vuotta työelämässä ennen kuin pääsee vuorotteluvapaalle. Ja viimeeks luin jostain, ettei äitiyslomalta saa jäädä suoraan vuorotteluvapaalle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat