Onko tosiaan niin ettei korvien tarkastus kuulu neuvola lääkärille??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Käytiin pojan 1,5v lääkärissä ja toivoin että korvat samalla katsottais, ensinnäkin siksi, että oli aika tehdä 5 vkoa sitten olleen korvatulehduksen jälkitarkastus ja ajattelin sen sujuvan samalla kun kerta lääkärin tarkastus oli ja toisekseen, olen pitänyt sitä itsestään selvyytenä, että korvien tarkastus kuuluu perustarkastukseen, mutta lääkäri sanoi,; " nykyään neuvola lääkärit eivät tarkasta korvia, ettei näistä käynneistä tulisi pelkästään korvien katsomis käyntejä"Olin vähän ihmeissäni, koska hänhän oli lääkäri, niin miksi ei voisi tarkastaa?

Onko tämä joku paikkakunta kohtainen juttu, vai onko muillekin sanottu näin?

Kommentit (14)

samaa asiaa. Eli kannattaa aina käydä näyttämässä korvat korvalääkärillä. Tästä on tullut mulle oikea missio ;)

Oikeasti en halua, että kenenkään muun vauva omamme lisäksi joutuu kärsimään korvatulehduksista siksi, ettei mennä korvalääkärille. Muut lääkärit eivät näe laitteillaan välikorvaan. Meidän vauvalla oli liimakorvat, mutteivät lääkärit sitä olleet havainneet.

Ja vastaus kysymykseesi: neuvolalääkäri katsoi meillä korvat ja totesi toisen tulehtuneeksi. Hänkin oli yksi niistä, joka luuli korvan myöhemmin parantuneen. Ja liimakorvat oli, siis kaksi sellaista!

MESSIÄISEN kanssa olen ihan samoilla linjoilla.TK-lääkäreillä on puutteelliset välineet + osittain kokemuksen puutettakin korva-asioissa ja siksi heidän korvatulehdusdiagnooseistaan menee jopa kolmannes pieleen. Tuon ovat tuttavani kertoneet, jotka ovat itse tk-lääkäreinä.

Oli siis oireita tai ei.

Eli taitaa olla kuntakohtainen juttu, mutta jospa se korjaantuu kun itsekin huomaavat kuinka älytön asia oikeasti on =).

ja tarkkailevat ettei lapsen voinnissa näy merkkejä pitkäaikaissairauksista. Korvatulehdukset hoidetaan terveyskeskuksistaa tai yksityisillä lääkäriasemilla (jälkimmäisten kustannuksista saa Kelalta osittaiskorvauksen).Neuvolalääkärit työskentelevät aina myös terveyskeskuksissa.Joissain kaupungeissa ja myös maalaiskunnissa terveyskeskuksissa on useita sivutoimipisteitä, joista osa saattaa sijaita lähellä tai jopa samassa rakennuksessa kuin neuvola. Tämä on aiheuttanut ajoittain asiaanperehtymättömissä näitä palveluita käyttävinen kiusaamista, niin epäuskottavalta tai kiusaajan oman tyhmyyden paljastavalta kuin tällainen kiusaaminen tuntuukin.Osa neuvoloista sijaitsee kunnan pääterveyskeskuksissa, mikä ei tietenkään tee kaikista terveyskeskuksen lääkäreistä neuvolalääkäreitä.90-luvun kiusaamistyyleihin sisältyi paljon sanojen tahallista liittämistä vääriin asiayhteyksiin:

jos neuvola on terveyskeskusrakennuksessa kaikki lääkärit ovat terveyskeskuslääkäreitä

jos erikoisvastikeessa on tärkkelystä kyseessä on velli

kunnilla työskentelevät ovat kunnallisessa perhepäivähoidossa

valtion työpaikat ovat päiväkotejaTyylin taustalta löytyy halu saada yhteys muihin samaa tyyliä käyttäviin ja myös yritys peittää näennäisellä näppäryydellä omaa dysfasiaa. Joskus kyse saattaa olla myös älyllisestä kehitysvammaisuudesta tai silkasta tietämättömyydestä normaalin yhteiskunnan toimintaan liittyvistä seikoista.

terveyskeskuslääkärinä (onneks ei ole oma lääkärimme).

Eli ei siis mitenkään erikoistunut lapsiin, pitäiskö olla sitä en tiedä?Hän kyllä pitkin hampain suostui korvat tarkastamaan, kun asiasta kolme kertaa mainitsin!

Ja sittenkin vilkaisi ja mutisi itsekseen että kunnossa on,mutta en kyllä luota häneen vaan varaan vielä omalle lääkärille tarkastus ajan.Samalla käynnillä hän

katsoi tai vilkaisi nopeasti pojan silmiä ja sanoi ettei karsasta ollenkaan ja juuri ollaan varaamassa silmälääkärille aikaa, kun poika nimenomaan karsastaa!

No, meillä on huono tuuri tän lääkärin suhteen..ei olla todellakaan samalla aaltopituudella :(

Poika sai viime huhtikuussa eka korvatulehduksen, joka todettiin päivystyksessä ja lääkäri pyysi meitä varaamaan ajan terveyskeskuksen lääkärille jälkitarkastusta varten. Pojalla oli kuitenkin 3-vuotisneuvola tulossa, joten tarkastus hoitui siinä samassa yhteydessä.Kuka sen jälkitarkastuksen sitten tekee?

Meillä lääkäri katsoo vaikka äidinkin pikkuvaivan, ettei turhaan tarvitse varata aikaa tk:sta. Nlalääkärimme kun työskentelee tk:ssakin, ja tietää ruuhkat siellä.


lääkäreitä on huonojakin. on sellaisia, jotka eivät osaa hommiaan tai pelkäävät potilaita. ja jos sellainen sattuu omalääkäriksi, niin kannattaa pyytää saada toinen. ylilääkärille vain kirjallinen pyyntö. ja mainitse tämä korvaepisodi.meillä ainakin vuosaaressa oli ekana omalääkärinä ihminen, joka kieltäytyi juuri kuvaamasi kaltaisista itsestäänselvistä tarkistuksista ja syytti vanhempia lasten vaivoista. kuumeisen lapsen kurkkua ei muka tarvinnut tarkistaa, koska " ei siellä mitään ole kun se noin huutaa" . (2-vuotias pelkäsi lääkäriä).liian usein lääkärit kuvittelevat olevansa tavallisen tallaajan yläpuolella ja unohtavat olevansa palveluammatissa.

mutta kyseessä onkin omalääkärimme jolla myös muuten kävisimme korvatulehdustapauksessa.Eli siis viimeksi kun meillä oli ns. neuvolalääkäriaika niin pyysin tarkastamaan korvat, kun keväällä oli niitä korvatulehduksia ja ihan mielellään katsoi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat