Oikea aika ottaa ensimmäinen asuntolaina ja ostaa talo!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko sitä?Tuntuu siltä, että toiset nyt kehoittavat odottamaan ehdottomasti vielä muutaman vuoden (sillä ovat varmoja siitä, että hinnat tulevat lähitulevaisuudessa laskemaan - ihmisillä ei ole kuulemma varaa näihin nyt otettuihin lainoihinsa).Toiset liputtavat ehdottomasti sen puolesta, etteivät asuntojen (talojen) hinnat tule enää radikaalisti laskemaan, koska talous on eu.n myötä suht' vakaa.Mikä on sinun mielipiteesi / näkemyksesi?

Aikeissa olisi ostaa ok-talo pk-seudulta ensi kevät / kesällä.

Kommentit (4)

Tuolla tavoin meilläkin ollaan taipuvaisia ajattelemaan, että kun se OMA KOTI tulee vastaan - se otetaan. Huolimatta siitä sattuuko ajankohta olemaan otollinen talolainan ottamiselle.

Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Korot tosiaan varmasti nousevat...joskus. Asuntojen hinnat laskenevat silloin. Mutta koska kukaan ei tiedä koska, eikä mitään suurta romahdusta ole odotettavissa, miksi odottaa. Elämä menee eteenpäin ja lapset kasvavat. Meillä tilaa tarvittiin heti, ja ostimme talon, kun sopiva eteen sattui. Muutto on pian :) Pitää vain varmistua, että maksukyky säilyy myös koron noustessa. Itse ajattelin, että jos nyt asuntojen hinnat vähitellen laskevat, en jää harmittelemaan. Mutta jos taas ne pysyvät samana tai nousevat, emmekä taloa nyt tarpeeseemme hanki, ottaa myöhemmin pattiin enemmän.

Eli laskea lainakulut niin, että ne pystyy maksamaan tapahtui melkein mitä tahansa. Silloin asuntojen yleisellä hintatasolla ei ole väliä, mutta jos lainanmaksukykynne kovasti muuttuu (ei pelkästään korot vaan esim. sairaus, työttömyys jne) ja joudutte myymään talon, hintataso merkitsee.

En tarkoita mainostaa pankkine lainaturvavakuutuksia, en tiedä ollenkaan ovatko ne järkeviä, mutta kaiken kaikkiaan lainakuluta kannattaa mitoittaa kohtuullisiksi tuloihin nähden (ja tosiaan ottaa huomioon, että tulotkin voivat muuttua).

Asuntojen hintojen nousulla ja laskulla on todella merkitystä vain silloin, jos asunnon hankkii sijoitusmielessä. Myös ehkä silloin, jos aikoo myöhemmin vaihtaa asuntoa. Silloin asunto saisi mieluiten sijaita suositulla alueella ja olla muutenkin hyvin kaupaksi menevää sorttia, koska sellaisen hinta ei helposti reagoi suhdanteisiin.Isompia lainoja ihmiset kuitenkin ottavat yleensä silloin, kun haluavat perheellensä kodin, josta tehdään juuri itselle suunniteltu ja mieluinen. Tarkoitus on asua siinä kodissa vaikka loppuelämä, eikä silloin ole mitään väliä sillä, mikä asunnon hinta kulloinkin on. Laina on mielestäni normaali asumiskulu siinä kuin sähkölasku tai vakuutuskin - mutta sen määrä pitää suhteuttaa tuloihin, ja ottaa huomioon korkojen nousukin. Valtaosalle se laina nyt kuitenkin on ainoa tapa päästä kiinni omaan taloon tai asuntoon. Säästäminen on aika vaikeaa, jos samalla kuitenkin on maksettava vuokraa asunnosta.Meillä on vanha talo, jota olemme remontoineet vähitellen. Välillä iskee järjestelmällisyys ja tulee tehtyä laskelmia siitä, mihin kaikkeen rahaa on kulunutkaan, mutta useimmiten sellainen tuntuu ihan toisarvoiselta. Kunhan laskut saadaan maksettua ja tehdään omasta kodistamme sellainen, jossa ollaan onnellisia ja tyytyväisiä, on aivan sama mitä se loppujen lopuksi on maksanut. Eihän tämä talo ole kaupan, sehän on meidän kotimme!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat