Nyt, kun LI on menossa Afrikkaan, voimme olla varmoja, etta pandemia alkaa lahiaikoina. Afrikkalaisilla on niin huonot mahdollisuudet rajoi...

Vierailija

että LI varmasti sairastuttaa ihmisiä, joilla on myös tavallinen ihmisen influenssa, jolloin H5N1 muuntuu jossain vaiheessa ihmisen influenssan tavoin leviäväksi.

Kommentit (30)

Ei Suomessa ole edes myynnissä WHO:n infektiontorjuntaan hyväksymiä hengityssuojaimia sellaiseen hintaan, että kansa pystyisi niitä ostamaan. Suomen hallitus ei ole turvannut ielä edes sen neljässalle kansaa luvatun Tamiflun saatavuutta. Esim. Ranskassa Tamifluita on jo olemassa kaikille kansalaisille.

Suomessa ei ole julkaistu minkäänlaista toimintasuunnitelmaa sen varalle, että miljoona suomalaista kuolisi.

t. ap

pandemia on väistämätön.

Edessä on pitkä ja kylmä talvi, ja jos haluamme, että suomalaisesta yhteiskunnasta on tämän tai jonkin lähitalven jälkeen mitään jäljellä, meidän on varauduttava siihen kaikin voimin. Siihen eivät mitenkään riitä viranomaisten epämääräiset lupaukset mahdollisesti saataville hankittavista Tamifluista tai muminat rokotteiden saamisesta joskus vuosien kuluttua tai terveydenhuollon organisaation tehostustarpeen ja välineiden tarpeen vähättelyt.

t. ap

Pitihän senkin tulla ja tappaa. Eikä täällä sarsiakaan näy, eikä hullun lehmän tautia... vaikka kaikki nuo ovat edelleen elinvoimaisia tauteja.

On maanjäristyksiä, tulvia, hurrikaaneja, tsunameita, tauteja. On liikenneonnettomuuksia, vanhuutta jne... kaikki me kuolemme joskus ja se on aivan luonnollista MYÖS TÄÄLLÄ SUOMESSA. Emme me täällä mitenkään suojassa ole. Miksi kuolemaa vastaan pitäisi niin julmetusti taistella, väistämätönhän se kuitenkin on. Ja jos valtio ei ole tuon paremmin varautunut, niin minkäs sille tekee. Kivempi olla murehtimatta turhia nämä viimeiset x päivää ;)

Vaara on tietty olemassa mutta olematon tällä hetkellä. SINÄ et voi siihen sen enempää vaikuttaa. Kuten et siihenkään, että heität henkesi johonkin MUUHUN sairauteen tai tapaturmaan ennenaikojasi.

ettei mikään sitä hetkauta. Ap hoi, me olemme kuolevaisia kuitenkin. Paras vaan hyväksyä se. Jos lintuinfluenssa tulee, niin se tulee. Vaikka miten hyvin varautuisi, ei silti olisi takeita selviytymisestä. Joten miksi murehtia etukäteen?

SARS:sta nousi suuri kohu vain siksi, koska sen aiheuttajaa ja ominaisuuksia ei alkuun tiedetty. Siksi siihen oli pakko suhtautua varovaisesti. Nyt, kun SARS:in tavat tunnetaan, on voitu huokaista helpotuksesta. Hullun lehmän tauti tappaa paljon paljon hitaammin, ja voihan sekin olla hyvin tappava. Mutta jos aikoo tehdä LI:n suhteen jotain, pitäisi jo olla täydessä toiminnassa.

t. ap

17, tiedän varsin hyvin, että täälläkin voi kuolla jos johonkin alkaen multiresistentistä tuberkuloosista aina banaaliin resistenttiin tai huonosti hoidettuun erysipelakseen saakka. Mutta tämä LI nyt vaan on sellainen tauti, ettei siihen ole mitään kunnon hoitoja, ja jos se alkaa levitä influenssan tavoin, mikään yhteiskunta ei kestä sen aiheuttamaa kuolleisuutta ja vammautuneisuutta. Siksi siihen kuuluu kaikkien vastuullisten ihmisten varautua niin pian kuin mahdollista niin hyvin kuin mahdollista.

t. ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat