Millaiset rytmit teidän 5kk ikäisillä vauvoilla on?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkälaiset rytmit teillä on? Milloin vauvanne syö, nukkuu, valvoo...?

Syötättekö aina ennen unia vai unien jälkeen? Esikoinen oli niin helppo näiden rytmien suhteen, (olivat kellon tarkkoja jo hyvin pienestä), joten nyt ollaan hieman hakusessa... Milloinkohan nää rytmit tasaantuisi, kun tuntuu, että aina jollain tavalla muuttuvat...

Kommentit (7)

- Herää 6.30-7.30 (6-8) -> äidinmaitoa

- Ekat päikkärit n. klo 9-12 -> syödään kasvissose (maistiainen) + äm

- Tokat päikkärit liikenteessä n. klo 14-14.30 (voivat jäädä väliin, riippuu päivästä)

- Äm klo 15-16 välillä, klo 18-19 välillä ja klo 20.15-20.30

- Nukkumaan klo 20.30 (-21)

- Yöllä herätään tällä hetkellä useasti, :(. Aiemmin syötiin kerran, nyt kaksi. Siksi aloitettiin kiinteiden maistelu viiko sitten. Yösyötöt klo 12 ja 3.

Näin meillä.

Mamma ja Daniel, vajaa 5kk

Aamupäivästä noin 11 aikoihin kasvissose,iiltapäivällä hedelmäsose ja

tietysti maidot päälle (saa erikoiskorviketta).Illalla 19.30 iltavelli.

Nukkuu noin kahdet päiväunet,aamusta tunnin ja iltapäivällä saattaa

nukkua kolmekin tuntia.Rauhallinen pienimies ;)

Moi,Meidän likalla (tulee marraskuun alussa 6 kk) rytmi seuraavanlainen (meillä ei imetystä ole ollut, joten korviketta rintamaidon sijaan):herätys 7:30 -> 200 ml korviketta

10:00 -> n. 100 ml vellikorvikeseosta -> ekat päiväunet

12:30 -> kasvis-lihasose + vellikorvikeseos

15:30 -> 100 ml korviketta -> tokat päikkärit

17:00 -> pe-po-sose + vellikorvikeseos

20:00 -> iltapesu

20:30 -> iltavelli 200 ml

21:00 -> yöunilleTyttö nukkuu aamuheräämiseen saakka yhtä soittoa eli yöllä en syötä.Näin meillä.

Pia

Herätään noin klo 7, sitten yritetään tissitellä takaisin uneen, usein huonolla menestyksellä. Jos hyvin käy niin nukutaan noin klo 9 saakka, jos ei uni enää tule niin sitten noustaan saman tien. Aamulla kun ollaan kaikkein pirteimmillään, leikitään paljon matolla.Ekat päikkärit klo 10-12 välillä, kesto noin 1-2 tuntia. Ulkona nukkuu pitempään : ) Päikkäreitten jälkeen maistellaan sosetta ja otetaan maitoa päälle.Alkuiltapäivästä (viimeistään) lähdetään ulkoilemaan klo 13-15. Ulkoillessa tulee usein uni, ja tokat päikkärit nukutaan noin klo 14-17 välillä, niidenkin kesto on hyvin ennalta arvaamaton. Sitten taas syödään. Ruuan päälle leikitään, kunnes iskä tulee kotiin 16-17 välillä. Alkuillasta syödään vähän mutta usein : )Kolmannet päikkärit nukutaan noin klo 18 maissa, kestävät noin tunnin. Usein vielä illalla lähdetään reippaalle lenkille pihalle, juuri tuohon uniaikaan.Klo 20 ryhdytään iltapuuhiin ja poitsu on useimmiten unten mailla ennen klo 21.Eli aika noin-aikoja ainakin meilllä vielä. Varsinkin noi ruokailut. Toisinaan maistuu enemmän ja harvemmalla välillä, toisinaan ollaan kiinni tississä kuin takiainen vähän väliä. Olen siinä toivossa, että kiinteiden myötä noi ruoka-ajatkin edes vähän rytmittyisivät...Sunny&P 5kk3pv

Meidän pojalle tulee tällä viikolla 5 kk täyteen. Rytmi on alkanut vähän muuttumaan nyt kun on niin aktiivinen. Meillä ei ole ollut rintaruokinnalla ja annan pullosta maitoa yöllä. Herää n.06.00-08.00, jos herää kuuden aikaan yleensä nukahtaa vielä vähäksi aikaa kun annan maitoa,itselle tuo klo:06:00 on IHAN liian aikaisin.Nukkuu yleensä aamu-unet noin tunnin päästä kun herää ja aamu-unien pituus vaihtelee tosi paljon.N. 40minuutista jopa pariin tuntiin, yleensä n.tunnin. Yleensä on ottanut seuraavat päikkärit parin tunnin päästä, mutta nyt jaksaa olla hereillä kauemmin, mutta noin 11:30-13.00 ja nukkuu vaihtelevasti, ei yleensä kovin kauaa. Illalla vielä ottaa iltaunet n.17:00-18:00, n.puolesta tunnista tuntiin. Yöunille menee noin.20:00-21:30 välisenä aikana.Poitsu jossain vaiheessa nukkui tosi hyvin yön, jopa kertaakaan heräämättä, mutta nykyisin paljon levottomampi, herää pari kertaa yössä. Neuvolassa viimeks sanottiin, että vois lopettaa yösyötöt n.5kk iässä, kun syö muutenkin pullosta. En ole unikoulua vielä pitänyt.

Nukkumaan meno on nykyisin muutenkin vaikeampaa kun haluais kovasti mennä eteenpäin ja opetella ryömimään.Nyt on tullut jo pari hammasta alas eteen ja tänään tosi huonolla päällä, ilmeisesti tulee lisää hampaita. Olen antanut särkylääkettä, kun itkee vaan ja on väsynyt.Kyselin tuossa juuri miten totuttaa kaksiin päikkäreihin. Meillä tällä hetkellä rytmit ihan hakusessa ja neiti nukkuu miten sattuu. Kiinteitä maisteltu 1,5vkoa ja se lienee syy myös rytmien muutokseen. Meillä on aina herätty unilta syömään eikä ikinä (paitsi illalla) nukahdettu tissille.Viime yönä unta 21-8.15 (yösyöttö 03.00 - 5min) eli unta 11h. Ikinä aikaisemmin ei ole nukkunut yhtä pitkää yötä (yleensä 9-10h). Taitaa tulla tosi outorytminen päivä tänään, joten en taida kirjoitella mitään päivärytmeistä... Kuusi syöntikertaa tulee yhteensä. Voi olla että tämä nukkumisrytmi sopeutuu pikkuhiljaa 5 ateriaan päivässä, tai sitten ei.t. bam-bina (+ nyt nukkuva neiti)Ps. Älkää ikinä sanoko ääneen että teillä on selkeät rytmit. tein sen virheen neuvolassa ja tässä sitä ollaan... ;-)

menevät nukkkumaan klo 20-21.30 välillä ja heräävät poika klo 6.45 ja tyttö 7.45 (ei siis lainkaan yöllä). Aamupala on pelkkää Tuttelia, jonka jälkeen heti takaisin nukkumaan.

- Klo 9-9.30 heräävät uudelleen, jonka jälkeen leikkivät tyytyväisinä lattialla itsekseen ja saan jatkaa omia aamutoimia, pyykinpesua, vauvojen ruoan laittoa yms.

- Klo 11 maissa syödään velliateria ja sen jälkeen lähdetään n. 1 h kävelylle vaunujen kanssa, jolloin vauvat nukkuvat vaunuissa n. puoli tuntia tai max tunnin. Heräävät viimeistään 10 min siitä, kun ollaan takaisin kotona, koska eivät suostu nukkumaan paikallaan olevissa vaunuissa. Heräämisen jälkeen osallistun leikkimiseen, koska nyt ei suostuta olemaan lattialla kahdestaan.

- Klo 14-15 välillä syödään kiinteitä (lihasosetta ja jälkkäriksi hedelmäsosetta tms.) + Tuttelia. Nukutaan hieman tai sitten ei. Isä tulee kotiin n. klo 17 ja jatkaa leikkejä lattialla, jotta pääsen laittamaan aikuisille ruokaa.

- Klo 18-19 syödään uudelleen velliä. Leikitään, mutta väsymys alkaa kohta jo painaa. Isä nukuttaa tytön yöunille reisiensä päällä sylissä ja poika viedään sänkyyn ja jää sinne.Näin meillä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat