Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,

miten teillä nukutaan päikkäreitä 4 kuukautisina? Meidän poika saattaa vedellä kolmet-neljät päiväunet ja jokainen niistä kestää kestää 1-2 h ja yhdet vähän pitemmät 2-3 h. Pitäisikö niitä rajoittaa?Yöunille pitää päästä jo klo 19.00 - 19.30, muuten menee yliväsyneeksi. Sitten aamuyöstä herätään neljän aikaan. Yleensä pääsemme yhdellä syötöllä yössä. Olemme yrittäneet myös vähän pitkittää hereilläolo jaksoja, poika kun ei tahdo pysyä hereillä kuin aina sen 1,5 h ja sitten pitää taas päästä nukkumaan. Silloin vain yleensä päättyy sitten huutoon, kun menee niin yliväsyneeksi. Kokonaismäärä unessa on jotain 14-15 tunnin luokkaa vuorokaudessa.Miten rytmiä yleensä saadaan siirrettyä vai pitäisikö odottaa siihen kun alkaa kiinteitä syömään? Tällä hetkellä poika on täysin rintaruokinnalla.Virikkeitä saa kyllä valveilla ollessaan ja onkin iloinen ja virkeä poika silloin kun on hereillä.

Kommentit (3)

Pienet vauvat tarvii paljon unta, ja on ihan normaalia että ne myös heräilee öisin, teillä kumminkin ihan suhteellisen hyvin menee yöt, ja asia voi tosta vielä muuttua kun alkaa saamaan kiinteitä ja myöhemmin kun syö todennäköisesti illalla puuroa iltapalaksi, niin ei nälkäkään välttämättä enää yllätä yöllä.

Ja vauva-lehdessä oli joskus juttua päiväunista, että isompienkin lasten kohdalla on niin että päiväunia vähentämällä ei välttämättä saada lasta nukkuun yöllä paremmin, että se on harha kuvitelma, koska lapset tarvii myös ne päiväunet ja sen jutun mukaan sellaset lapset jotka nukkuu kunnon päiväunet, saattaa nukkua jopa paremmin yönsä.

Pieni vauva (tai aikuinenkaan) ei nuku " liikaa" , vaan juuri tarvitsemansa määrän. Teillä nuo yötkin tuntuu menevän mukavasti, eli anna nukkua vaan niin paljon kuin on tarvis. Vauvan aivot kasvaa nukkuessa...

Moikka!Meidän poika on 3,5kk ja nukkuu myös todella monet päikkärit päivän aikana. Niiden pituus on aamupäivällä ja vielä iltapäivästäkin 2-3h kerralla. Hereillä ei juuri olla kuin tunnin max kerralla. Välillä huvittaakin, kun miettii miten nopeasti se tunti kuluu. Laitan lähes aina pojan ulos nukkumaan, joten siitä kun hän herää, syö ja vaippa on vaihdettu, niin johan siinä puoli tuntia vierähtää. Seurustelu aikaa ei juuri jää kuin max puoli tuntia ja sitten on jo kiirus pukea, ettei poika mene yli väsyneeksi ja huutaen nukahda. Elikkä kun aamusta herätään n. 7.30-8, niin klo 8.30-9.00 on jo ekat päikkärit, jotka kestää n. 11.00 asti ja tunti hereillä ja taas 2-3h uinia. 15-17 vielä unet ja kuuden maissa puolisen tuntia. klo 20.00-20.30 yöunille ja syöttö n. klo 4-5. Josta sitten taas sinne kasin pintaan. Nopeesti laskettuna taitaa unia poika vedellä 17-18h vuorokaudessa.

Olen kysässyt useaan otteeseen asiaa neuvolasta. Ei kuulema ole yhtään harvinaista, että toiset nukkuu näinkin paljon. Vauvalla on kuulema asiat hyvin, kun nukkuu hyvin. (" ,) Kyllä se aika vielä koittaa, että päästään seurustelemaan kunnolla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat