Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ostaisitko AKTA GRACO Duoflex Comfort turvaistuimen

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

ystävältäsi käytettynä, vai uutena jonkin n. 200 euron vyöistuimen 3-4 vuotiaallesi???Ystävämme siis tarjoaa halvalla Aktaa meille seuraavaksi istuimeksi. Tyttömme käyttäisi sitä 6-7 -vuotiaaksi, jonka jälkeen istuimessa matkustaisi vielä nyt mahassa oleva...Olisin erittäin kiitollinen kokemuksista tuosta Aktasta, mallista en ole aivan varma, ystäväni lapsi on siinä matkustanut 5 vuotta.En kaipaa saarnaa turvallisuudesta, koska olen taipuvainen ostamaan uuden nykytekniikalla varustetun vyöistumen... mutta ennen rahojen laittamista uuteen haluaisin kokemuksia tuosta käytetystä.

Kommentit (6)

sanottavaa ko. istuimesta. Me ostettiin sellanen esikoiselle 8 vuotta sitten ja on vieläkin käytössä. (Tosin nyt enää kakkosautossa, jossa käyttö on aika vähäistä, alkaa olla istuimella sen verran ikää jo.) Ollaan oltu tyytyväisiä.Jos ystäväsi istuin on hyvin pidetty ja on kolaroimaton, niin harkitse ihmeessä ostamista häneltä. Istuimen käyttöiäksi suositellaan vissiinkin 5-6 vuotta (en ole täysin varma), mutta jos hyvänä pitää, niin voi varmaan käyttää pidempäänkin.Uusia päällisiä saa myös ostaa, jos vanha on kulunut.

Kyllä taidan kallistua vielä enemmän sille kannalle, että ostetaan tytölle uusi vyöistuin. Selkä menosuuntaan neiti matkustaa nyt HTS:ssä (jota ei voi toisinpäin edes laittaa) ja siihen tämä masukki sitten aikoinaan menee matkustamaan. Mutta tuolla kaverini istuimella on tosiaan nyt jo ikää 5v ja kun tämä masukki siihen menee, on ikää taas jo ainakin 3v lisää...Tuo, ettei käytännössä 6 -vuotias enää mahdu Aktaan taitaa olla viimeinen niitti... haluan istuimen, joka menee 7-8 vuotiaaksi, jolloin siirtyy taas masukille ja tyttö pelkälle korokeistuimelle.Kiitos teille kokemuksistanne!!! Vahvistitte kantani. :)

Ja pitää lapsen paikoillaan eliVoisiko olla että esim. töyssyssä istuin saattaisi haljeta tai selkänoja pettää jolloin lapsi putoaa vauhdissa maahan. Kuulostaa aika vaaralliselta. Eli itse ymmärrän hyvin tuon annetun ikärajoituksen.

Sama asia kuin auton turvaistuimissa ettei heikkoja kohtia pysty näkemään silmillä. Vaan murtuvat sitten rasituksessa kun käyttöikää on riittävästi.

smrzlina:

Lainaus:


Pyörän istuimen ikärajaa vähän ihmettelen, eihän pyörän istuin muutenkaan juuri suojaa lasta kaatuessa tms., sehän vain estää lasta heilumasta, tippumasta ja työntämästä jalkojaan pinnojen väliin? Aikamoinen koppi saisi olla että suojaisi onnettomuudessa...
Mielestäni istuimella on liikaa ikää ja vielä kun tuleva käyttöikäkin on pitkä. Muovi haurastuu vanhetessaan eikä toimi enää kolaritilanteessa. En tiedä kuinka pitkä käyttöikä turvaistuimilla on, mutta pyörän turvaistuimen käyttöikä on keskimäärin 5 vuotta, jonka jälkeen muovi ei välttämättä enää kestä.Toivottavasti oli apua.

mutta en enää parin vuoden päästä laittaisi sitä selkä menosuuntaan. Meillä siis on nyt juuri tuollainen istuin, 4v vanha, selkä menosuuntaan 2v tytöllä, ja aiotaan käyttää sitä vielä aikanaan nenä menosuuntaan turvavyöistuimena. Ainakin minun logiikka sanoo, että selkä menosuuntaan ollessa muovin kestävyys on kaikista tärkein. Turvavyöistuinhan lähinnä korottaa lasta ja ohjaa vöitä niin että ne tulevat oikeaan kohtaan, ja auton omat turvavyöt sitten pitää lapsen paikallaan onnettomuudessa. Minusta tuo istuin on aika pieni, ei ainakaan meidän lapset taitaisi siihen 6v asti mahtuakaan. Muuten kyllä on ollut ihan hyvä. Sivutörmäyssuojat ovat uusissa istuimissa paremmat.Pyörän istuimen ikärajaa vähän ihmettelen, eihän pyörän istuin muutenkaan juuri suojaa lasta kaatuessa tms., sehän vain estää lasta heilumasta, tippumasta ja työntämästä jalkojaan pinnojen väliin? Aikamoinen koppi saisi olla että suojaisi onnettomuudessa...

enpä enää muistanut, että istuin on jo 5 vuotta vanha.... Riippuu sitten istuimen kunnosta...Ehkä sitten itse ostaisin turvavyöistuimen. Ei taida muuten edes 6-7 vuotias mahtua tuohon Aktaan. Meillä lapset siirtyivät siitä turvavyöistuimeen vähän vajaa 4-vuotiaina.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat