Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen lopen kyllästynyt kaikkiin led-valoihin ja muotolauteisiin ja ajattelin, että voisin rempata sellaisen perinnesaunan. Elikkäs tummat seinät ja lauteet. Hylly seinälle kynttilälyhtyä varten. Mitäs muuta? Ideoita?

Kommentit (24)

Me olemme kans sauna " hulluja" mieheni kanssa ja minusta on kans kiva sisustaa saunaa. Taidamme siis tehdä kans tuollaisen hyllyn kyttilöille meillä on käytetty ihan tavallisia tuikkuja tuikkukipossa ja ne olis tosi näteejä jossain hylyllä. Tuo tunnelmaa. Ja laitettiin myös suikun puolelle lattialle tuikkuja ei tarvinnu valoa sielläkään. Ja tuo petsasu tummemmalla sävyllä on kans tosi kiva ehdotus sitä olemme kyllä jo miettineetkin jonku aikaa.

mäkin olin juuri tulossa kysymään neuvoa saunan sisustamiseen.. meillä on seinissä (sauna+pukutila) sellaista leveää, hirren näköistä panelia (ikäänkuin kirveellä veistettyä) ja sitten suihkuseinä on puoliksi lasikuutioista tehtyä, suihku sisällä vaaleaa kaakelia sekä wc (joka ei ole ovellinen vaan kaikki on yhtä tilaa)

kynttilöitäon, rottinkia on....mietin vanhoja lasipulloja jollekin hyllylle? MITÄ MUUTA?

Mun vanhemmilla on saunassa ikkuna ja siinä ikkunakarmin alareunuksella on mun sisarusten lapsena tekemiä pienen pieniä savesta tehtyjä keramiikkahahmoja. Niitä kaikenlaisia pikku öttiäisiä ja elukoita on aina hauska tutkiskella saunassa käydessä.....

En petsaisi saunaa, mutta vanha kunnon 70-lukulainen tapa kasitella paneelia on liekitys. Eli toholla vaan kuumennetaan sen verran, etta puun syyt tummenevat ja kuvio tulee nakyviin. Samalla yleisilme tummenee. On ihan kivan nakoinen, jos ei muuten muistuta liikaa 70-luvun tyylihirvityksista :D. Toisaalta vaalea puu on ihanan valoisaa.Saunan sisustus riippuu (minusta) talon muusta tyylista, en lahtisi rakentamaan wanhan ajan tunnelmaan uuteen rivariin tms. Mutta jos tykkaa, miksipa ei.Itse haluaisin saunan, jossa on takkahuoneen (tms) puolelle lasitiilirivi, siis yksi seina tiilta/rappausta. Ja puukiuas, jossa lasiluukku, mielellan toiselta puolelta seinaa taytettava. Muotolauteita en ikina ottaisi, haluan loikoilla saunassa vapaavalintaisessa asennossa. Lauteet tekisin vahintaan niin syviksi, etta mahtuu nostamaan jalatkin samalle tasolle kuin istuu, vahan vanhan ajan lavettityyliin, siis. Mokkisaunassa moni noista haaveista onkin jo toteutettu, kotona saunominen on talla hetkella pelkka haave, kun taalla ulkomailla oleillaan.

Ei onnistu, koska saunassa on koneellinen ilmanvaihto (tai luulisin et johtuu tästä syystä koska mökin " vanhanaikaisessa" saunassa toimii..) niin kynttilä sammui alta aikayksikön =(. Tosi tylsää, olisin myös halunnut sitä " mökkisauna" fiilistä kotiin.

Eihän siitä silti kummallista tarvitse tehdä, vaan oman henkinen? Jotkut ovat laittaneet seinän läpi näkymään telkkarin tai akvaarion (!), jos perheessä on sellainen. Huurtumiseenkin oli olemassa jotain vinkkejä, joita en valitettavasti nyt muista. Seinille voisi laittaa kivestä tai keramiikasta tehtyjä tauluja. Tuo lyhtyhylly kuulostaa kivalle, niitä voisi olla useampiakin eri puolilla, niin halutessaan voi sitten saunoa lyhdyn valossa. Kannattaa muistaa, että tavallinen kynttilä sulaa ja menee kasaan hetkessä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat