6 kk ei varaa jaloille vaikka muuten motoriikka toimii...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko teillä kokemuksia vastaavasta tilanteesta. Meillä neiti 6 kk on vielä varsinainen makaronijalka. Kääntyi vatsalleen 4 kk ja tällöin löysi myös jalkansa. Jalkoja heiluttelee ym. muttei niille vielä varaa. Onkohan yhteydessä siihen, miten myöhemmin lähtee liikkeelle? Vatsallaan viihtyy, mutta ei erityisemmin vielä vaikuta olevan kiinnostunut liikkeelle lähdöstä. On kiinnostuneempi leikkimään leluilla. Isänsä noussut pystyyn 11 k ja kävellyt 19 kk. Voiko tämä neidillä olla vielä normaalia yksilöllistä kehitystä?

Kommentit (9)

Tuo niskan taaksepäin taivuttelu pystyasennossa on mielestäni tullut tytöllämme tavaksi sitä myöten kun hän on alkanut enemmän kurottelemaan ylös vatsalla ollessaan. Sama kurottelu näkyy myös nukkuessa. Ihan pienenä hän nukkui kyljellään päätään taaksepäin taivuttaen, mutta se jäi pian pois. Nyt kun tyttö on alkanut itse valikoida nukkuma-asentojaan, hän suosii taas selvästi kylkiasentoa ja siinä pään viemistä hieman takakenoon. Kiitos jumppaohjeista ja muista vinkeistä. Otetaan käyttöön :)

Tuo lattialla pään vetäminen taaksepäin on varmasti ihan normaalia, kun vauva haluaa katsoa ylemmäs. Kädet tulevat jossain vaiheessa tukemaan nousemista.Meillä toi yliojentaminen oli juuri sellaista, että päätä vedettiin koko ajan kovasti taaksepäin. Nukkui pienestä pitäen pää takana, ja sylissä olkaa vasten, mahallaan tai kyljellään ollessaan veti myös päätä reippaasti taaksepäin. Meillä myös oikea käsi oli jäykkä (ei antanut ojentaa suoraksi), joten sitäkin vähän jumppailtiin. Selällään kuitenkin oli aina ihan suorana, jotkuthan voivat vetää myös siinä asennossa itseään mutkalle. Me ei saatu tohon yliojentamiseen mitään ihmeempiä jumppausohjeita, käsiä nosteltiin selällään ollessaan suoraksi ylös ja sivulle (ja loruteltiin samalla), nostettiin kyynärvarresta (myöhemmin käsistä) ylös (kun makasi selällään siis), jotta tottuisi jännittämään niskaa ja kaulaa noustessa, puettiin polvien päällä mahallaan ja opeteltiin kääntymään selältä vatsalle ilman pään taaksevetämistä (lelu siis vietiin sivulle, ja siitä kauemmas, ei yläviistoon) jne. Nyt tosiaan ikää on reilu 8kk eikä ojentamista enää huomaa. Reipas ja suoraryhtinen poika =)

Meidän poika kääntyi ekan kerran selältä vatsalleen juuri 4 kk täytettyään, ja 6 kk iässä ei vielä varannut jaloilleen. Käytiin yliojentamisen takia fysioterapeutilla, ja hän neuvoi, että jos vauva pomppii sylissä, niin antaa pomppia vaan, mutta ei itse pomputa häntä.. Kuulostikohan tarpeeksi sekavalta? =) Siis, anna vauvan itse harjoitella jaloille varaamista, älä hyppyytä häntä. Meillä oppi aika nopeasti seisomaan tukevasti ja vähän yli 7 kk ikäisenä käveli myös ihan nätisti, kun piteli vain käsistä kiinni. 7 kk ikäisenä alkoi myös ryömimään, ja nyt 8 kuisena nousee tukea vasten ja yrittää ottaa muutamia askeliakin. Ei varmasti ole mitään syytä huoleen, kukin ajallaan! =)

Meidän neiti oppi kääntymään vasta runsaan 8kk ikäisenä, 9kk ikäisenä oppi ryömimään ja n. 11kk ikäisenä konttaamaan. Hän täyttää tänään vuoden eikä vielä nouse seisomaan ja varvistaa kovasti jos yrittää pitää seisomassa.Tyttömme on ollut myös varsinainen makarooni, vasta parin viime kuukauden aikana jalat ovat selvästi vahvistuneet. Nyt tykkää esim. hyppiä sylissä hypyttäessä ja selvästi ponnistaa itse jaloillaan.Sinuna en olisi vielä huolissani " makaroonistasi" =) Ota asia kuitenkin puheeksi esim. seuraavalla neuvolakäynnillä, ammatti-ihmiset osaavat arvioida paremmin tilanteen.Tansku, muksut & vaavi rv 31+3

kohta 9kk tyttö, joka oli ihan makaronijalka 6kk ikäisenä. On itse asiassa vasta hiljattain alkanut varaamaan jaloilleen kunnolla. Ryömimään hän oppi 7kk ikäisenä, vielä ei konttaa eikä istu, mutta siihen suuntaan kovasti on yrittämässä. Kun nostaa käsistä istumaan ja siitä ylöspäin, osaa jo nousta hyvin seisomaan, eikä enää varvasta. Kyllä se sieltä tulee pikku hiljaa.

Miten teillä tuo yliojentaminen ilmeni? Tarkoitatkohan samaa mitä meidän neiti on alkanut lähiaikoina tehdä eli kurottaa niskalla taaksepäin ihan kuin olisi vatsallaan lattialla? Voiko tuo taivuttelu " yleistyä" noin muihinkin asentoihin vain mistäköhän on oikein kyse? Tätä nykyä se kun on hyvin suosittu liike tuolla lattialla kun kohottaa itseään käsillä ylöspäin. Oletteko huomanneet vastaavaa taivuttelua muissa asennoissa?

Poika varasi jaloilleen jo 4kk ja silloin neuvolalääkärikin sanoi pojan olevan siinä suhteessa edellä ikäisiään kuten siinä että kannatteli päätään heti synnyttyään! No..pelkäsin jo että perässä juokseminen alkaa todelle varhain mutta.....kaveri kääntyilee harvakseltaa mahalta selälleen ja toisinpäin, vaan ryömiminen ei kiinnosta pätkääkään. Seisoisi ja istuisi vaan kaiken aikaa. Hurja kehitys-spurtti hyytyi siihen paikkaan! Hiljaa hyvä tulee ja jokainen pienikin ihminen on oma yksilönsä myös kehityksensä suhteen.

Poika täytti eilen 1/2 vuotta eikä todellakaan varaa vielä jaloilleen. Kääntymään oppi pari päivää sitten. N. viikko sitten oltiin neuvolassa jossa oli luennoimassa fysioterapeutti joka kertoi mitä puolivuotiaan pitäisi osata. Hälle kerroin olevani huolissani kun poika ei esim. käänny. Hän sanoi jokaisen olevan yksilöitä esim. meidän poika on vissiin aika laiska (painoa9100g))eikä hän olisi huolissaan ettei poika vielä käänny tai varaa jaloilleen. Antoi pari kääntämisharjoitus vinkkiä ja kuinkas ollakkaan poika kääntyi samana ilta ja seuraava päivä kovasti harjoiteltiin mutta nyt tuntuu taito taas unohtuneen. Etä näin meilläElla ja poju puolivuotta

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat