Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän poika siis kohta 3kk ja pienikokoinen, paino nousee juuri ja juuri tarpeeksi. Olemme tähän asti menneet imetyksellä+iltaisin 1-2 dl NANia. Nyt toisaalta houkuttaisi kokeilla alkaa maisteluttaa kiinteitäkin jo pikkuhiljaa vai mitä olette mieltä? Mitä tämänikäiselle kannattaisi ekana antaa? Kannattaako esim. lisämaito korvata osin kiinteillä? Olis kiva siis vain maisteluttaa, ei vielä varsinaista syömistä. Minkälaisia määriä kannattaa maistattaa?Kommentit (4)

En nyt suoraan ehkä vastaa kysymyksiisi, mutta pisti vaan silmään tuo kommenttisi " olisi kiva siis vain maisteluttaa.." Kiva ja kiva, ehkä äidille, muttei vauvalle! Vauvan suolisto ja masu on vielä aika kehittymättömiä tossa iässä, eihän turhaa sitä 6kk imetyssuositusta ole! Joten jos vaan omaksi huvitukseksesi haluat koittaa, niin kannattaa nyt ihmeessä odottaa!!! Meillä mentiin 6kk maidolla ja oon sitä mieltä että maito on alle 4kk vauvan pääasiallinen ravintolähde. Ota ihmeessä yhteyttä neuvolaan ennen kuin alat kokeiluleikkejäsi!!

Kiinteät voivat pitää nälän paremmin, koska ne sulavat hitaammin kuin korvike tai äidinmaito, mutta energiaa niissä on yleensä huomattavasti vähemmän. Eli jos kerran lapsi kasvaa hitaasti, niin ehdottomasti pidättäytyisin antamasta mitään kasvissoseita ennen sitä puolen vuoden ikää. Maalaisjärjellä kun ajattelee, niin milläs sitä ihmiset laihduttavat, kasviksilla vai rasvaisella maidolla? ;) Eli vaikka tuntuisikin kivalle kokeilla niitä soseita, niin itse ainakin pidättäytyisin toistaiseksi noissa maidoissa. Voi nimittäin käydä niinkin, että kun ne kiinteät sulavat hitaammin, lapsi syö vähemmän ja kasvaa sitten entistä huonommin. Ja kannattaa myös muistaa, että kaikki lapset kasvavat omalla tavallaan, toisilla se vauhti vain on yksinkertaisesti hitaampi kuin muilla.

samoja ongelmia jos muistat ;) Sain ensin th:lta neuvon että aloita vaan kiinteät. Kuitenkin kysyin lastenlääkäriltä asiasta kun muutenkin vastaanotolla kävimme ja hän sanoi ettei mitään estettä ole koska paino ei tarpeeksi nouse. Ohjeeksi saimme antaa noin puoli tl kiinteää päivässä ekan viikon ja siitä sitten hiljalleen enemmän. Eli kyseessä nyt ei ole mikään hurjaa määrä!!! Mutta kysäise neuvolasta jos sinua mietityttää asia. Ja me aloitimme bataatilla. JA kun sitä puklausta/oksentelua on esiintynyt niin on kuulemma ihan hyvä vaan antaa hieman kiinteämpää.Tietenkin seuraan pojan vointia tarkkaan että jos tuntuu ettei elimistö ole valmis niin sitten lopetetaan kiinteiden anto ja käydään ylimääräisissä punnituksissa.Poika on nyt 3kk ja 5pv.

Juu en ehdoin tahdoin halua vauvaa kipeäksi tehdä-siitä ei ole kyse! Vaan siitä, onko parempi korvata korvikkeet kiinteillä? Meidän neuvolassa on suositeltu kiinteiden antamista saman verran lisämaitoa saaville joiden paino nousee paremmin!!! Vellit 2 kk ja kiinteät 3kk! Siksipä aloin tätä pohtia... Tietenkin kiinteät lopetetaan jos vatsavaivoja niistä tulee!!! Mutta kun ei tässä enää täysimetykselläkään olla!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat