Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hoitokonsteja 1 kk ikäisen vauvan kasvojen näppylöihin, löytyykö niitä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vauvalla tosiaan juuri se kuukausi ikää ja punaisia näppylöitä kasvot täynnä. Kasvojen iho tuntuu myös todella kuivalta ja olenkin nyt kahtena päivänä laittanut hieman öljyä vauvan poskiin. Ristiäiset viikon päästä ja olisi kiva saada vauvan iho vähän siistimpään kuntoon, löytyykö teiltä hoitokonsteja?

Kommentit (5)

Eli tulevat yleensä tuossa 1-2kk iässä (ja ovat tietysti juuri ristiäisissä kauneimmillaan) ja lähtevät melko pian itsestään pois. Hoitaa noita ei tarvitse mitenkään, ovat aivan normaali ilmiö. Älä laita vauvan kasvoihin öljyä tai mitään muutakaan rasvaa noitten takia. Voi vaikka mennä silmäänkin, kun hieroo käsillään.

Ihan normaalejahan nuo näpyt tosiaan ovat tuossa iässä ja täytyy yrittää hoitaa niitä ihan puhtaalla vedellä. Jotenkin vauvan kasvot vaan tuntuvat niin karheilta niistä " ihottumakohdista" että tekisi mieli kosteuttaa niitä jotenkin mutta taidan nyt tosiaan pitää ihan kuivan linjan ja antaa näppyjen hävitä ajallaan. On tosiaan aika hurjan näköinen koko neiti kun naama on punainen kuin teini-ikäisellä :).

Anna ihohuokosten rauhassa avautua ja puhdistua ja ihon aineenvaihdunnan kehittyä ilman mitään ylimääräisiä aineita. Onhan se vauva aivan ihana vaikka näppyjä naamassa onkin. Pidä iho puhtaana vesipesulla.meillä oli tsi paljon näppyjä. Pyyhkäisin ensin vedellä tai antiseptisella nesteelle vanulapun avulla. Sen jälkeen kuivasin ja laitoin bepanthenia ohuen kerroksen. Tein tätä 1-2 kertaa päivän aikana. rauhoittui aika pian. Toivottavasti saatte vauvan edustuskuntoon ristiäisiin! ;0)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat