Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko täällä muita, joiden vauvat menevät nukkumaan vasta puolenyön aikaan? Meidän kuusiviikkoisemme on nyt noin viikon ajan nukahtanut kunnolla vasta kello 12 tai yhden aikoihin. Sitä ennen ottaa pieniä torkkuja ja herää taas syömään. Disflatyl sentään auttoi eilen kiukkuisuuteen, mutta vauva jaksaa silti valvoa ja suuttuu, kun valot sammutetaan. Iltaunien lyhentäminen ei näyttäisi tuovan tulosta ja muutenkaan päiväunilla ei taida olla vaikutusta illan valvomisiin.Tuleekohan tähän lähiaikoina muutosta? Olisiko vinkkejä tilanteeseen?

Kommentit (10)


kipeästi kaivattais täälläkin rytminkääntötemppuja tms. 3kk:en ikänen muksu nukahtaa aikaisintaan klo1 - jonakin yönä odotellaan unta vielä kolmelta. sit ku nukahtaa ni nukkuu kyllä loistavasti. kakien maailman iltarutiinit on kyllä yritetty mut eivät tepsi meän muksuun. jos keksit jonkun tepsivän konstin ni innolla otan vastaan!

juttu eli vauva meni nukkumaan aina vasta puolenyön jälkeen, joskus valvoin jopa kahteen saakka. Ei potenut masuvaivoja, mutta jostain syystä vain piti tuollaista rytmiä. Nyt poika lähenee 3kk ikää ja itsestään rytmi on muuttunut niin että nukahtaa klo 21-22 aikaan. Yritimme muuttaa rytmiä, mutta ei siihen mikään muu auta kuin aika. Jaksamisia!

Mirj@, teillä aivan sama rytmi kuin meillä, nukkumman mennään 23-01 tienoilla,ennen kuin nukahtaa kunnolla, useita heräämisiä ja tissittelyä...nukkuu yön 1-2 syötöllä, herätään klo7-8, reilu tunti hereillä ja päikkäreille 4 tunniksi, sitten illalla valvotaan, tunnin ilta päikkäreitä lukuunottamatta, ja nukkumaan taas puolen yön tienoilla...

meillä vauva nyt reilu 7vkoa ja ehkä hieman aikaisemmin on alkanut nää nuhahtamiset kun olen monena iltana vienyt vauvan sänkyyn jo klo 22 ,sammuttanut valot ja tissitellyt , nukuttanut ja röyhtäytellyt tunnin pari...en viihdytä vaan hyssytelen ja laulan unilauluja...ja ihan samalla tavalla meidän neiti vetää herneen nenään kun ne valot sammuu...katseellaan hakee valoa joka kajastaa ovenraosta...ja valittaa kitisten " vaativalla tavalla" ei kuitenkaan itke...uskon että kun vaan jaksaa joka ilta toistaa samat jutut niin se yöuni alkaa jossain vaiheessa siirtyä aikaisemmaksi... onneksi vauva nukkuu kuitenkin sitten yön hyvin kun lopulta nukahtaa, eikä heräile parin kolmen tunnin välein... =))

Muistan kun meidän poika oli tuon ikäinen, niin nukahti vasta 23:30. Sitten kun kesä loppu ja mies meni takaisin töihin (vauva 3kk), päätin laittaa aina lapsi viimeistään 21:30 nukkumaan. Ja niin se vaan tottu sihen. Alkoi itsekin olemaan valmis siihen aikaan nukkumaan.

Kannattaa ottaa käyttöön iltarutiinit, eli esim vaihtaa vaippa ja laittaa yökkärin aina tietyn kellonaikaa..jne

Pikkuhiljaa teidän vauva alkaa ymmärtämään että milloin on nukkumaan menoaika.

Vauva alkaa pikkuhiljaa yhdistämään tutut ja samoina toistuvat rutiinit nukkumaan käymiseen. Mitään pikahelpotusta rutiinit eivät iltavalvomiseen tuo, mutta pitkällä tähtäimellä toimivat kyllä (ja myöhemmin helpottavat taaperonkin nukkumaan käymistä).

Miten pitkät yöunet lapsi nukkuu? Kyllähän hän siis varmaan heräilee yölläkin, mutta milloin yö loppuu ja alkaa aamu? Nimittäin jos lapsi vastaavasti nukkuu aamuisin pitkään, niin sitten hänellä on vain sellainen rytmi. Voihan sitä yrittää siirtää, mutta meillä ei ainakaan onnistunut. Johonkin puolivuotiaaksi asti esikoisemme nukahti yöunille n. klo 23 ja nukkui sitten aamukymmeneen asti (toki heräsi muutamaan otteeseen tissille). Sitten rytmi vähän aikaistui ja nukkumaan saatettiin käydä jo kymmeneltä. Kuitenkin vasta kun neiti oli päälle vuoden, nukkumaan alettiin käydä ysiltä ja nykyisin nukkumaan mennään klo yleensä 20-21. Vastaavasti aamuisin herätään klo 7-8.Yritimme pariin otteeseen muuttaa lapsen rytmiä, mutta kun se ei heti muuttunut, jätimme sikseen. Tärkeintä on se, että lapsi nukkuu tarpeeksi, ei se, mihin aikaan hän nukkuu. Neuvolassakin vain todettiin, että ihan niin kuin aikuisilla, myös lapsilla on erilaisia rytmejä. Me vanhemmat olemme illan virkkuja, joten olisihan se ollut aika outoakin, jos lapsemme olisi simahtanut jo joskus kuudelta. ;) Ja meille tuollainen rytmi sopi ihan hyvin. Toki se aiheutti sitten sen, että oikeastaan mihinkään aamupäivisin tapahtuvaan aktiviteettiin emme päässeet mukaan, mutta se nyt ei ollut iso menetys.

Joo tollasta meilläkin oli pikkuvauvan kanssa. Noin kolmen kuukauden iässä alkoi mennä ajoissa nukkumaan eli yhdeksään mennessä, siitä sitten hiljalleen vakiintui nukkumaanmenoajaksi klo 20. En oikein osaa antaa vinkkiä, meillä ainakin tuossa noin kolmen kuukauden iässä alkoi masuvaivat helpottaa ja alkoi unet siirtyä enimmäkseen sinne yöhön. Voimia!mutta tosin tyttömme ei olekkaan kuin vasta 1,5 kk... meillä on tietty ilta rutiini kylläkin joka ilta....10 maissa alkaa kiukuttelu väsymyksen takia, 11 aikaan syödään ja siitä eteen päin sitte huudetaan ja tapellaan unta vastaan aina siihen kello 1-2 asti.....muutenhan ei olisikaan mitään ongelmaa, mutta miehenikin joutuu joka aamu nousemaan puoli 7 ja 7 alkaa työpäivä.... minä itse herään samoihin aikoihin ja jopa hiukan aikaisemmin tekemään eväät ja antamaan suukon kun ukko poistuu ulko-ovesta! Ennen tyttö oli jo 10-11 nukkumassa mutta ihan parin viikon sisällä uni rytmi on vaihtanut vaihteen myöhempään!!! Toivotaan että tämä tästä tasoittuu...jahka aika hieman kuluu!

Jaksamisia äidit!!

Tosin meille sopii loistavasti eikä toistaiseksi ole mitään järkeä totuttaa vauvaa erilaiseen rytmiin mitä minulla on! Yöunille tyttö simahtaa n.23.30-1.00 ja nukkuu noin 6 h putkeen. Sitten syödään, noin 2h välein. Ylös noustaan noin puolilta päivin. Mieheni kanssa ollaan melkoisia yökyöpeleitä jotein tämä sopii meille. Mieheni tekee vuorotyötä joten aamuherätyksiä hänellä on vain 6 krt/kk.

Pahimmissa painajaisissani vauva nukahtaa joskus klo 20.00 ja vastaavasti herää jo 7.00...Tai aikaisemmin! *HUIH*

Vauva herää yleensä samaan aikaan kuin minä ja esikoinen eli 7-8 välillä tai sitten nukkuu tunnin pidempään kuin me. Pitkään hän ei ole valveilla heräämisensä jälkeen, noin 1-1,5 tuntia. Päivän valveillaolo on muutenkin melko vähäistä, maksimissaan noin kaksi tuntia kerrallaan. Illalla vauva kyllä jaksaa valvoa vaikka kuinka.Yöt ovat olleen nykyään muuten oikein hyviä, yhdellä syönnillä olemme pärjänneet kuuteen tai seitsemään asti aamulla. Siis siitä klo 23-01:stä.Eihän tässä mitään ongelmaa olisikaan, jos ei olisi esikoista ja jos mies ei lähtisi niin aikaisin töihin (=kuuden jälkeen). Olen kuitenkin nyt kuullut ja lukenut, että monilla tämä iltavalvominen helpottaa ajan kanssa. Niin taisi käydä esikoisenkin kohdalla, hän ei kylläkään koskaan valvottanut puoleen yöhön saakka.Ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat