9 kk tyttö ei suostu syömään soseita

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Alkaa olla keinot lopussa, reilu 9 kk ikäinen tyttömme on todella huono syömään ja olen alkanut pohtia, että mikä on vialla. Syö aamulla n desin puuroa, sekin vain yhtä tiettyä lasten kaurapuurovalmistetta. Päivän aikana juo parin kerran aikana yhteensä n. 3-4 dl maitoa, illalla taas puuroa n. 1,5 dl. Muita ruokia ei syö, yleensä saan sosetta maistamaan yhden teelusikallisen, hedelmäsoseita ei ole suostunut syömään koskaan. Onko tämä enää normaalia? Omatekoisia soseita ei suostu edes maistamaan, työntää ne kielellä ulos suusta :( Ei ole oikeastaan koskaan syönyt soseita, ei vaan yksinkertaisesti suostu. Yöllä en ole enää kuukauteen antanut maitoa. Heräilee useasti öisin, mutta yleensä tutti riittää tai huikka vettä.Onko muilla kokemuksia tai vinkkejä syömättömyyteen?

Kommentit (2)

Tytöllä oli n 8-10 kk ikäisenä tuommonen vaihe, jolloin ruokaa meni vain muutama teelusikallinen kerralla, puuro ei tahtonut maistua ollenkaan, eikä makeat soseetkaan (ei maistu vieläkään). Kun hedelmää söi, niin piti saada palanen käteen, muuten ei kelvannut. Sitten vaan yhtäkkiä ruoka alkoi taas maistumaan ja nyt syö mielestäni ihan hyvin.En osaa kauheesti antaa vinkkejä. Yritä vaan jaksaa ja tarjoa jotain pientä syötävää usein, vaikka maissinaksuja tai hedelmää kesken leikin tm tilanteessa, jossa vauva ei koe syömistä perinteiseksi " ruokailuksi" (en nyt tarkoita, että ruuan kanssa leikitään). Voi myös kokeilla, maistuuko kylmä ruoka paremmin kuin lämmin (jos vaikka hampaita tulossa). Oletteko kokeilleet vaihtaa syöttäjää, joskus sekin voi auttaa. Sen tiedän, että moinen lakkoilu saattaa pitää pinnat kireeksi. Miuta ainakin harmitti ja olin tosi huolestunut koko ajan, mutta jos lapsi muuten voi hyvin, on pirteä ja seurallinen, niin ei kannata olla huolissaan. Kyllä ne ruuat jossain vaiheessa ihan varmasti alkaa maistumaan.Tsemppiä teille!

T: Monttu ja typy 1 v

Kiitos, jotenkin vaan epätoivoista koko touhu. Tyttö kasvaa kuitenkin ja voi hyvin, sitä minäkin olen ajatellut, että eiköhän kaikki sitten ole kunnossa. Mutta vaikka aloitettiin soseiden maistelu tytön ollessa 4 kk, ei ole koko aikana syönyt niitä, muutamia hassuja lusikallisia. Toivottavasti tämä joskus menee ohi, jää tärkeitä ravintoaineitakin saamatta :( Ei auta muu, kuin jatkaa vain ruuan tarjoamista, vaikka onkin rasittavaa, kun aina saa heittää kaikki roskiin...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat