Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi monet rakentaa talon vasta kun on pienia lapsia? Miksi ei voi tehda aikaisemmin tai odottaa kunnes lapset kasvavat hiukan?

Vierailija

Tuntuu, ettei ihmiset tajua kuinka rankkaa rakentaminen todella on. Siis jos mies itse osallistuu rakentamiseen eikä tilata mitään valmiita paketteja ja työmiehiä. Jos ihmiset rakentais joko ennen lapsia tai lasten ollessa esim. kouluiässä, saatettais säästyä monelta avioerolta...

Kommentit (10)


Monikaan ei ehdi rakentaa ennen lasten tekoa tai sitten lasten teko pitäisi siirtää jonnekin hamaan tulevaisuuteen ja sitten onkin jo liian vanha saamaan lapsia ainakaan luomusti. Näinhän monille ikävä kyllä käykin (tosin tuskin syynä on se että ensin haluttiin rakentaa talo).Tuntuisi typerältä rakentaa vasta sitten kun lapset ovat isompia. Silloin kun lapset ovat pieniä, niin tarvitaan tilaa ja hyvät puitteet elämiseen. Pienten lasten kanssa oma piha on korvaamaton.Siinä olet kyllä oikeassa, että ihmiset ei ymmärrä mitä rakentaminen (tai remontoiminen, perusteellinen sellainen) on. Pienet lapset ja oma koti vaan liittyvät yhteen ja osuvat ajallisesti päällekäin. Niin se vaan on.

me aloitettiin rakentaminen ennen kuin tulin raskaaksi ja saatiin valmiiksi, kun lapsi oli 6 kk. Mutta tuo puoli vuottakin oli ihan helvetin rankkaa, kun mies illat ja viikonloput rakennuksella. Kiitän luojaani että aloitettiin edes noin aikaisin. Ystäväni rakensi ison talon 3 vuodessa, kaksi pientä alle 4 v. lasta. Ja sanoi, ettei samaan rumbaan lähtisi jos olisi tiennyt mitä se on.

sitten kun lapset ovat kouluikäisiä. Nyt (3-vuotias, vauva tulossa) en kertakaikkiaan jaksaisi ja sitäpaitsi mistä sitä tietää, montako lapsukaista sitä siunaantuu (=tilaa saisi sitten olla tarpeeksi).

ettei meillä ollut ollenkaan varmaa saisimmeko koskaan lapsia. Tuntui hölmöltä alkaa rakentamaan isoa taloa, jos siellä sitten köpötellään kaksistaan koko loppuelämä. Nyt sitten oma talo on suunnitelmissa, mutta onneksi nykyinenkin koti on niin tilava, lapsiystävällisellä alueella ym. ettei tulenpalavaa kiirettä muuttoon ja rakentamiseen ole. Mutta lähivuosina varmasti.Tiedän kyllä monia perheitä, joilla talon rakentaminen on onnistunut isommankin lapsilauman kanssa ja ihan hyvin ovat selvinneet. Tottakai se raskasta on, mutta niin paljon riippuu parisuhteesta ja rakentajien luoneesta, ettei pienet lapset ja rakentaminen ole automaattisesti yhtä kuin avioero.Ja tätä tuntuui tosi harva tajuavan. Rakentaminen on niin iso projekti kaiken muun arjen päälle ja sitä ei vaan tiedä, ennenkuin sen itse kokee. Helposti voi kuvitella, että vuosi nyt menee vaikka päällä seisten, muttei se ihan niin vaan mene. Me tehtiin ko virhe; rakennusaikana poika oli noin vuoden ja minä odotin toista. Olin mielettömän väsynyt ja pojan takia oli liki mahdotonta osallistua mihinkään rakennuksella. Vielä kun ei lastenhoitoapua ole saatavilla, niin käytännössä kaikki jäi mieheni harteille.Monesti ollaan päivitelty omaa tyhmyyttämme lähteä projektiin siinä elämäntilanteessa. Nyt toki voidaan olla ylpeitä, että liitto kesti ja kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Mutta täytyy myöntää, että kyllä stressi, väsymys jne oli niin kovat välillä, ettei siinä varmastikkaan olisi ihan hutera liitto kestänyt.

Vierailija:

Lainaus:


jos naisen hedelmällisyyskin sinä aikana loppuu??
Kaikki ei löydä sitä oikeaa heti 20 v täytettyään. Ennen kuin selviää naimisiin voi olla jo yli 30 v. Harva alkaa rakentamaan heti ensimmäisenä naimisiin mentyään (tai tekemään lapsia). Jos siinä pääsee rakentaan 35 vuotiaana ja saa talon parissa vuodessa valmiiksi on jo 37 v. Tottakai siinä iässä vielä voi lapsia saada luomustikin, mutta parempi jos tekisi ne lapset aikaisemmin. Niinpä ne lapset ja rakentaminen usein osuvat samaan ajankohtaan.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat