Pistetäänpä kasvis-ruoka ohje pino pystyyn.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tänne voit kirjoitella ihania vege ruoka-ohjeitasi.



Tässä multa muutama hyvä kasvis ruoka ohje:





Tomaattirisotto



2 punaista tomaattia

2 keltaista tomaattia

1 salottisipuli

2 rkl öljyä

3 1/2 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

7 dl kuumaa kasvislientä

(kuutiosta valmistettua)

1/2 dl vastaraastettua

pecorinoa tai parmesaania

mustapippuria

suolaa

1/2 ruukkua tuoretta

basilikaa



1. Kalttaa ensin tomaatit tomaattikeiton

yhteydessä annetun

ohjeen mukaan (kts. Ruokaohjeet/kasvis). Leikkaa

tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja silppua sipuli.



2. Kuumenna öljy kattilassa

ja kuullota siinä ensin sipulia

hetki. Älä anna sen saada

väriä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista

muutama minuutti,

kunnes riisi on läpikuultavaa.



3. Kaada kattilaan valkoviini

ja sekoita. Lisää myös tomaattikuutiot, mutta säästä

osa niistä koristelua varten.

Keitä riisiä keskilämmöllä,

kunnes kaikki viini on imeytynyt.

Lisää kasvisliemi vähitellen,

kaada uusi annos

nestettä vasta kun edellinen

erä on lähes imeytynyt. Sekoita

silloin tällöin.



4. Kypsennä risottoa noin

15-20 minuuttia, kunnes riisi

on lähes kypsää. Lisää loput

tomaattikuutiot, pecorino,

pippuri ja tarvittaessa hieman

suolaa. Sekoita ja anna

risoton imeytyä kannen alla

vielä muutama minuutti. Lisää

lopuksi suikaloitu basilika.



5. Koristele risotto pecorinotai

parmesaanilastuilla ja kirsikkatomaatin

puolikkailla,

jotka on nopeasti paistettu

pannussa.







Täytetyt kesäkurpitsat



2 keskikokoista

tai 4 pientä kesäkurpitsaa

2 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1/2 keltainen paprika

1 1/2 tl silputtua tuoretta

timjamia tai 1 tl kuivattua

1 1/2 tl silputtua tuoretta

oreganoa tai 1 tl kuivattua

1 rkl makeaa soijakastiketta

mustapippuria

100 g vuohenjuustoa

1/2 dl pähkinärouhetta



1. Pane uuni lämpiämään

225 asteeseen. Huuhtele

kesäkurpitsat ja leikkaa ne

kahteen osaan keskeltä poikittain.

Koverra sisus pois

omenaporan avulla ja leikkaa

sisus pieniksi kuutioiksi.



2. Kuori ja silppua salottisipulit.

Silppua tai purista valkosipulinkynsi.

Poista paprikasta

siemenet ja valkoiset

osat ja leikkaa se pieniksi

kuutioiksi.



3. Kuumenna öljy paistinpannussa.

Lisää sipulisilppu,

valkosipuli sekä kesäkurpitsa-

ja paprikakuutiot. Kuullota

niitä koko ajan sekoittaen.

Laske lämpöä ja anna ainesten

hautua pehmeiksi kannen

alla, noin 5-8 minuutin

ajan. Mausta lopuksi yrteillä,

soijalla ja ripauksella pippuria.

Ota pannu pois levyltä ja

anna seoksen jäähtyä hieman.



4. Lisää täytteeseen murennettu

vuohenjuusto ja pähkinärouhe.

Täytä kesäkurpitsat

seoksella. Nosta kesäkurpitsat

uunivuokaan ja

kypsennä niitä 15 minuutin

ajan. Kesäkurpitsat saavat

jäädä mielellään hieman rapeiksi.







Pähkinäinen parsakaalipiirakka



(8-10 palaa)



Pohjataikina:

100 g voita tai margariinia

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 prk (200 g) kermaviiliä



Täyte:

250 g parsakaalia

1/2 rasiaa

kirsikkatomaatteja

1 dl kivettömiä

mustia oliiveja

1 dl saksanpähkinöitä

3 munaa

2 dl ruokakermaa

1 rkl pestokastiketta

1 dl raastettua

parmesaania tai

mustaleimaemmentalia



1. Sekoita kulhossa yhteen

pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi

ainekset yhteen. Lisää lopuksi

kermaviili ja sekoita

nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja

nosta se tunniksi jääkaappiin.



2. Pane uuni lämpiämään

200 asteeseen. Painele taikina

voidellun piirasvuoan

pohjalle ja reunoille. Huuhtele

parsakaali ja leikkaa se

pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit ja leikkaa

oliivit viipaleiksi.



3. Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot,

tomaatinpuolikkaat,

oliiviviipaleet ja

pähkinät. Sekoita kulhossa

munien rakenne rikki ja lisää

ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele

päälle juustoraaste.



4. Paista piirakkaa 200-asteisen

uunin keskitasossa

kunnes täyte on hyytynyt,

noin 25 minuuttia. Jos pinta

näyttää saavan liiaksi väriä,

peitä piirakka leivinpaperilla.





Toivonmukaan kelpaa. =)

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija


Helppo Linssikeitto



Vihreitä ja/tai punaisia linssejä

Vihreitä oliiveja

Maustekurkkuja

1 purkki tomaattimurskaa

Pari sipulia

Valkosipulia

Mustapippuria

Suolaa

Vettä





Kuullota pilkotut sipulit kattilassa. Valmista vedenkeittimellä kiehuvaa vettä valmiiksi käytettäväksi. Lisää tomaattimurska, sekoita.



Huuhtele linssit hyvin ja lisää keittoon. Lisää hieman vettä. Jätä vielä reilusti tilaa vedelle.



Lisää puristimella valkosipulia. Pilko oliivit ja kurkut, lisää keittoon. Lisää hieman maustekurkkujen lientä ja mausta pippurilla. Lisää tarpeen mukaan kuumaa vettä. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen puolisen tuntia.



Tarjoillaan vaalean leivän kanssa, juomana kylmä vesi. Suositellaan erityisesti kylmien päivien lämmittäjäksi.







Perunaa ja Pataattia Uunissa



Perunoita

Pataatteja

Öljyä (auringonkukka tai rypsi)

Suolaa



Leikkaa pataatti kahtia ja halkaise osat kahteen osaan. Halkaise osat vielä kahteen osaan ja leikkaa osat päällekkäin neljään osaan. Näin saat pataatista 32 palaa.



Halkaise peruna pitkittäin kahteen osaan ja osat kahteen osaan. Leikkaa osat kahteen osaan ja ne neljään osaan. Näin saat perunasta 32 palaa.



Nosta kaikki palat pellille leivinpaperin päälle. Päälle hieman öljyä, sekoita hyvin. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes perunat ja pataatit ovat saaneet mukavasti väriä. Paloja tulee sekoittaa 2-3 kertaa paiston aikana.



Tarjoile heti maustekurkun, tomaatin, salaatinlehtien ja punajuuriviipaleiden kanssa. Päälle ketsuppia pippurilla, sinapilla tai ilman. Juomaksi olutta.





Perunapihvejä



Perunamuusia

Sipulia

Porkkanaa

Vehnäjauhoja

Öljyä



Tee perunamuusi tai käytä esim. edellispäivänä yli jäänyttä. Sekoita kulhossa muusi, pieneksi pilkottu sipuli , raastettu porkkana, tilkka öljyä ja hieman vehnäjauhoja.

Paista öljyssä kauniin ruskean keltaisiksi.

Pidä jo paistetut pihvit lämpimänä.

Pihvit sopivat hyvin esim. kahden margariinilla voidellun vaalean leivän väliin. Perunapihveistä voi myös tehdä hampurilaisia.

Vierailija

PINAATTILASAGNE



KATTILAAN Keita pakastepinaatti ohjeen mukaan ja mausta esim. kasvisliemikuutiolla. Lisaa 1 tai 2 tolkkia raejuustoa sekaan.



PANNULLA kuullota 1 tai 2 sipulia, lisaa tolkki tomaattimurskaa ja mausta esim. basilikalla. Voit laittaa muitakin kasviksia sekaan, esim. kesakurpitsaa, purjoa...



VUOKAAN vuoronperaan kastikkeita ja lasagnelevyja. Runsaasti juustoraastetta paalle ja uuniin. Njam.



///////////





KASVISPIIRAS



Valmis piirakkapohja piirakkavuokaan

Kuullota pannulla sipulia, purjoa, kesakurpitsaa...

Keita parsakaalit vedessa

Raasta porkkanaa

Kasvikset sekaisin ja piirakkavuokaan, paalle 2dl maitoa ja yksi muna sekoitettuna. Runsaasti juustoraastetta ja viela paketti vuohenjuustoa siivutettuna. Uuniin ja herkuttelemaan, kunhan pinta on vahan ruskistunut.



//////



PASTAKASTIKE



Paista pannulla kasviksia, sipulia, purjoa, kesakurpitsaa tms ja lisaa sitten paalle tolkki tomaattimurskaa ja murskaa joko puolikas vuohenjuustopotko tai paketti fetaa sekaan. Tai raejuustoa, jos haluat kevytta. Mausteeksi esim tuore basilikaa ja mustapippuria.



Bon appetit!









Vierailija

Porkkana-kasvis sörsseli



Raastettua porkkanaa

Silputtua sipulia

Paljon yrttejä (Timjami, basilika, oregano ..)

Pippuria (viiden pippurin sekoitus)

Muskottipähkinää ripaus

Suolaa

Sinappia

Ruokakermaa +vettä (vähällä nesteellä tulee muhennos, reilummin kastike)

Tai jos haluaa maidotonta :kaurakerma sopii hyvin



Lisäksi voi laittaa mielensä mukaan kasviksia, paprikaa, kesäkurpitsaa, sieniä jne..

Aikuiseen makuun voi lisätä aurajuustoa.



Anna porkkanan ja sipulin muhia pannulla tilkassa vettä¿

Lisää mausteet ja nestettä sen verran kuin haluat ja anna rauhassa hautua kunnes muu ruoka on valmista.

Sopii kaiken lihan ja kalan lisäkkeeksi jos ei tyydy pelkkään kasvisruokaan.



Vierailija

Peruna-Parsakaalikeitto



- Laita pieneen kattilaan sen verran perunan ja parsakaalin paloja kuin tuntuu hyvältä. Noin puolet ja puolet, tai perunaa voi olla vähän enemmän.

- Lisää vettä sen verran että peittyvät. Keitä ihan pehmeiksi.

- Nosta kattila liedeltä, poista nestettä jos sitä on paljon ja soseuta.

- Lisää 1-2dl ruokakermaa annoksen koon mukaan ja lisäksi juustoraastetta. Tähän voi hyvin raastaa jonkun vanhan juustonjämän tai sit ostaa ihan pussissa valmiina. Mausta suolalla.

- Nams!

Vierailija

KASVISPAISTOS



sipuliviipaleita

kesäkurpitsapaloja

tomaattiviipaleita

valkosipulinkynsiä

paprikasuikaleita

perunalohkoja

porkkanaviipaleita

lanttuviipaleita

öljyä

tuoreita tai kuivattuja yrttejä

pippuria

paprikajauhetta

(juustoraastetta)

Valmistus:



Käytä kaikkia tai vain osaa yllämainituista vihanneksista makusi mukaan. Pelkistä perunoista ja sipulista mausteiden kanssa tulee myös erinomaista.



Laita öljyttyyn uunivuokaan paloiteltuja vihanneksia ja haluamiasi yrttimausteita, kaada vielä pinnalle öljyä ja lisää hieman vettä vuokaan. Anna kypsyä uunissa 175 asteessa puolisentoista tuntia, tarkista välillä, ettei kaikki neste ole pohjalta haihtunut ja lisää vettä tarvittaessa. Ripottele vähän ennen valmistumista pinnalle juustoraastetta ja pane vielä uuniin.





HERKKUSIENILASANGE



16 lasagnelevyä

öljyä

1 iso sipuli suikaleina

2 ¿ 6 valkosipulinkynttä

½ punainen paprika paloina

10 ¿ 15 cm:n pala purjoa

200 g munakoisoa

170 ¿ 200 g herkkusieniä

400 g tomaattimurskaa

timjamia, meiramia

1 rkl paprikajauhetta

valko- ja/tai mustapippuria

1 ¿ 2 rkl soijakastiketta

basilikaa

Pinnalle: 3 tomaattia viipaleina ennen juustokastiketta

Valmistus:



Kuullota sipuleita, pieniksi pilkottuja valkosipulinkynsiä, paprikapaloja ja purjoa öljyssä. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu munakoiso, viipaloidut herkkusienet, mausteet (ei basilikaa) sekä tomaattimurska. Anna muhia jonkin aikaa. Mausta lopuksi basilikalla. Tee juustokastike ja kokoa kuten kesäkurpitsalasagne.



Tähän lasagneen voit mainiosti käyttää pelkät herkkusienen jalkaosat ja tehdä lakeista homejuustolla täytettyjä herkkusieniä. Tällöin tarvitset sieniä yhteensä noin 400 g.

Vierailija

Parmigiani di melanzane (Etelä-Italia)



1 kg munakoisoja

suolaa

1 kg kypsiä tomaatteja

1 nippu basilikaa

2 vs. kynttä

oliiviöljyä

300 g Mozzarellaa

100 g raastettua parmesania

suolaa, pippuria



1. Huuhdo munakoisot, leikkaa viipaleiksi pitkittäin ja mausta molemmin puolin suolalla. Pane viipaleet kerroksiksi kulhoon ja toinen kulho sekä paino päälle. Seisota viileässä n. tunti.



2. Kuori tomaatit kastiketta varten, hienonna kuutioiksi ja kuumenna kattilassa. Leikkaa kolmannes basilikanlehdistä suikaleiksi, murskaa valkosipuli ja lisää tomaatin kanssa kiehumaan. Keitä miedolla lämmöllä kokoon sakeaksi, mausta suolalla ja pippurilla.



3. Huuhdo munakoisot, valuta ja kuivaa esim. talouspaperilla painellen. Kuumenna öljy isossa pannussa ja ruskista muutama viipale kerrallaan molemmin puolin. Nosta ruskistetut viipaleet valumaan talouspaperille.



4. Voitele hyvin uunivuoka. Suikaloi loput basilikasta ja leikkaa juusto viipaleiksi. Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.



5. Peitä vuoan pohja munakoisoviipaleilla, levitä päälle juustoraastetta ja juustoviipaleita. Peitä ne tom.kastikkeella ja mausta basilikalla. Toista kerroksia ja levitä tomaattikastiketta viimeiseksi. Lisää sen päälle vielä 3 rkl parmesania ja ruoka on valmis uuniin.



6. Paista 40 minuuttia ja lisää vielä juustoraastetta, kun vielä 10 min. paistoajasta on jäljellä. Gratiini maistuu parhaalta haaleaksi jäähtyneenä. Se on herkullista myös kylmänä. (PITÄÄ MALTTAA!!!)



OIKAISUVINKKEJÄ:

Ekan kerran tehtiin gratiini ihan kalttaamisine kaikkineen. Myöhemmin tein gratiinin niin että pistelin kilon tomaatteja pieniksi kuutioiksi, kuorineen, kaikkine sisustoineen päivineen. Teen niin muitakin kastikepohjia, kun en jaksa kaltata. Kun kuutiot ensin freesaa ja sitten soosin hauduttaa hyvin (niin kuin tässäkin ohjeessa tehdään!), niin mun mielestä tomaatin kuoret ei haittaa yhtään.



Nyt mieheni on tehnyt tästä jo todella paljon oikaistun version. Hän ei ruskistanut munakoisoja ennen uuniin laittamista (terveellisempää :/ ), ja käytti vieläpä tomaattimurskaa. Piti vain kypsentää kauemmin uunissa. Ja ihan hyvää siitäkin tuli! Ehkes sitten arkisempi versio kuitenkin.

Vierailija


Erilaiset pizzatäytteet tuovat vaihtelua ruokapöytään.



Pizza alla Margherita



Täytteenä tomaattiviipaleita tai soseutettua murskattua tomaattia, päällä kerros mozzarellajuustoa ja basilikan lehtiä. Ne voi halutessa korvata myös kuivatulla oreganolla.



Pizza alla Romana



Täyte kuin Margheritassa, mutta lisäksi muutama sardelli(anjovis)filee. Liota kala maidossa, jotta sen liiallinen suolaisuus liukenee.



Pizza Frutti di Mare



Pohjakastikeena murskattua tomaattia, valkosipulia, basilikaa ja oreganoa. Täytteeksi tonnikalaa, simpukoita, mustekalaa tai muita meren eläviä. Päälle ohut kerros mozzarellaa ja oreganoa.



Pizza con le Mele e il Gorgonzola



Pizza ei välttämättä tarvitse tomaattikastiketta. Tämän täytteenä on viipaloitu, kuorittu omena, kourallinen gorgonzolaa ja saman verran mozzarellaa.







Broileripiiras



# 1 pkt (400 g) piirastaikinaa, pakaste



Täyte:

# 450 g marinoituja broilerisuikaleita

# 3 päärynää

# rouhittua mustapippuria, yrttisuolaa

# 150 g sinihomejuustoa

# 1 ruukku basilikaa

# 250 g mozzarellaa (tanko)

# 3 tomaattia

# 100 g juustoraastetta





Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirasvuoan (ø 28-30 cm) pohjalle ja reunoille. Ruskista broilerisuikaleet. Kuori päärynät, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.



Levitä broilerisuikaleet ja päärynäviipaleet pohjan päälle vuokaan. Mausta pippurilla ja ripauksella yrttisuolaa. Murenna sinihomejuusto ja silppua basilika päälle.



Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele tomaatit ja juustoviipaleet täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.



Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras salaatin ja viinin tai kivennäisveden kanssa.





Mozzarella-pinaattipiiras

Pohja:

# 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa, pakaste



Täyte:

# 250 g tuoretta pinaattia

# 1 tl suolaa

# 0,5-0,75 tl jauhettua muskottipähkinää

# 0,5 tl mustapippurirouhetta

# 150 g mozzarellaraastetta

# 50 g parmesaanijauhetta



Liemi:

# 2 kananmunaa

# 1 dl maitoa



Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä piirakkavuoan kokoiseksi pohjaksi. Tee lopputaikinasta kuvioita tai kansi piirakan päälle.



Täyte: Höyrytä huuhdotut pinaatinlehdet pienessä vesitilkassa kattilassa.

Valuta vesi pois ja levitä pinaatinlehdet laakeaan siivilään tai talouspaperin päälle valumaan. Ripottele puolet juustoraasteista pohjan päälle vuokaan, levitä suolalla, muskottipähkinällä ja pippurilla maustetut pinaatinlehdet päälle ja ripottele loput juustoraasteista pinnalle. Sekoita kananmunat ja maito. Kaada seos vuokaan.



Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.



Vierailija

Tässä helppo ja yksinkertainen kasvislasagne ilman valkokastiketta.

Tarvitset:



lasagne levyjä

2 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

kasviksia esim. maissia,sipulia,kesäkurpitsaa

herkkusieniä

valkosipulia

2 prk smetanaa tai creme fraichea

1-2 pss mozzarellajuustoraastetta (tavallinenkin käy)

suolaa,pippuria,grilausmaustetta,cayannea

öljyä paistamiseen



Paista kasvikset ja herkkusienet pannulla.

Lisää joukkoon tomaattimurska- ja pyree,puristettu/pilkottu valkosipuli sekä mausteet.Anna hautua hetki.

Laita vuuan pohjalle kastiketta, sitten juustoraastetta ja smetanaa/creme fraichea ja tämän päälle lasagnelevyt.Toista tämä niin kauan kun tavaraa riittää, niin että päällinmäiseksi jää juustoraaste ja smetana.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.





Helppoa ja herkullista!





-kirmuli-

Vierailija

Kaipailisin hyvää kasvislasagnen ohjetta - siis hyvää, sellaista jonka joku on testannut aivan erinomaisen hyväksi! Vielä jos sen saisi tomaatittomana, mutta se ei taida onnistua...

Vierailija

Pehmeä perunakeitto



1,5 l vettä

2rkl voita

500g jauhoisia perunoita

1 pieni purjo

1 sipuli

1 porkkana

2 valkosipulin kynttä

1tl yrttisuolaa

korianteria, viherpippuria, kurkumaa

1dl kaurakermaa/tai ruokakermaa tai mikä vaan omaan pöytään passaa:)

persiljaa



Mittaa vesi ja voi kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvikset paloina, mausteet ja keitä kypsäksi.

Nosta osa kasviksista pois liemestä ja soseuta.

Lisää sose, kerma ja persilja liemeen.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile leivän kera.





Juustoinen porkkanasipulikeitto



1,5l vettä

2 kasvisliemikuutiota

TAI yrttisuolaa maun mukaan

8 porkkanaa

1 purjo

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

200g Olympia juustoa

tai

1pkt Koskenlaskijaa

½tl pippuria

½tl muskottia

1rkl rakuunaa



Keitä kasvikset ja mausteet kattilassa kypsiksi. Soseuta.

Lisää juusto, anna hautua hetki.



Tarjoile Piparjuurivaahdon kera:



1dl kuohukermaa, ripaus sokeria

1rkl piparjuurta putkilosta















Juustoinen porkkanakeitto



1,5l vettä

2 kasviliemikuutiota

TAI yrttisuolaa maun mukaan

500g porkkanaa

100g juuriselleriä

1 sipuli

½pkt Koskenlaskijaa

valkopippuria

muskottia



Keitä kasvikset ja mausteet kattilassa kypsiksi. Soseuta.

Lisää juusto, anna hautua hetki.

Nauti kuumasta keitosta!













Suloinen sienikeitto



1l vettä

1l paloiteltuja kantarelleja/tatteja/suppilovahveroita

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2tl öljyä

1 liemikuutio

TAI yrttisuolaa maun mukaan

3 kookasta perunaa

100g sulate/tuorejuustoa

persiljaa



Puhdista, huuhtele sienet.Paahda ne kuivalla, kuumalla panulla, kunnes niistä irtoaa neste.

Lisää hieman öljyä ja paista 5min.

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi.

Kuullota sienisipulisilppua hetki kattilassa, lisää liemikuutio/suola.

Lisää perunakuutiot ja vesi kattilaan.

Keitä n 15min. kunnes perunat kypsiä.

Lisää joukkoon juusto ja anna hautua hetki.

Koristele lopuksi persiljalla.

Tarjoile herkkuleivän kera.











Tomaattikeitto



500g tomaatteja

1l vettä

yrttisuolaa/liemikuutio

1dl riisiä

1 sipuli

2dl maitoa tai kermaa

1rkl basilikaa

öljyä

valkopippuria



Keitä liemi. Lisää paloitellut tomaatit ja riisi. Anna kiehua n 40 min.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä.

Soseuta tomaattiriisikeitto.

Lisää lopuksi sipuli ja kerma.

Kiehauta ja mausta.

Pinnalle lopuksi vielä ripaus basilikaa.





Kylmä kasvissosekeitto



2rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3-4 tomaattia

2 paprikaa

400g tomaattimurskaa

2dl vettä

1rkl kasvisliemijauhetta

2tl balsamiviinietikkaa

2 tl hunajaa

pippurisekoitusta

3rkl tuoretta basilikaa

2rkl tuoretta timjamia

2dl maustamatonta jogurttia



Tee kuten sosekeitto.

Anna sen jäähtyä ja maustua jääkaapissa.

Sekoita jogurtti tarjoiluvalmiiseen keittoon ja tarkista maku.



Loistava keitto kesähelteillä esim alkuruokana.

Vierailija

perunaa, porkkanaa, sipulia, punajuurta palsternakkaa lohkoina uunipellille



sekaan 1rkl hunajaa+ 2-3 rkl öljyä+ suolaa+timjamia



sekoitetaan



200 astetta kunnes kaikki on kypsiä (kolmesta vartista tuntiin)

Vierailija

En tosin ymmärrä mikä kasvis broileri tai tonnikala on mutta mitäs siitä. Vegtaanisia ohjeita kaipailisin enemmänkin. Laitan omiakin heti kun pääsen tähän koneelle yksin, tällä hetkellä on kuopus sylissä nukkumassa.

Vierailija


Kasvislasagne



6 vihreää lasagnelevyä tai tuoretta pastalevyä

4 porkkanaa

1 kesäkurpitsa

4 keltajuurikasta

250 g pinaattia

Tomaattikastike:

800 g tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä

2 sipulia

oreganoa ja basilikaa

1/2 tl paprikajauhetta

1 rkl punaviinietikkaa

Valkokastike:

6 rkl voita

6 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

5 dl juustoraastetta

muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa



1. Viipaloi kuoritut juurekset ja höyrytä melkein kypsiksi. Huuhdo pinaatti. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin. Kiehuta ja valuta pinaatti sekä viipaloitu kesäkurpitsa.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta öljytilkan kanssa pannulla ja lisää tomaattimurska. Anna hiljalleen kiehua kunnes kastike on kiinteähköä. Mausta.

3. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike ja lisää joukkoon juustoraaste.

4. Voitele neliskulmainen vuoka ja levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta sekä keltasävyiset juurekset. Nosta päälle kolme pastalevyä, sitten valkokastike ja vihreät kasvikset, juurekset ja valkokastike ja taas pastalevyt. Päällimmäiseksi loppu valkokastike.

5. Kypsennä noin tunti 200-asteisessa uunissa. Anna ruoan seistä hetki ennen tarjolle panoa, maut tasaantuvat sopuisiksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat