Seuraa 

Heip,

Yhtäkkiä tuli mieleeni, että mites kotiselvityksen käy jos me nyt muutamme. Siis jotta saisimme ihka aidon lastenhuoneen. Meillä on viimeinen tapaaminen vielä sossun kanssa edessä ennen kotiselvitystä. vaikuttaako muutto siis prosessiimme?

Kommentit (15)

Juuri tuollaista tietoa kaipailinkin ja ilmeisesti luit mun ajatuksen noiden aikojen ajoista ym. Itsellä on nyt viime päivänä ollut kamala hoppu.. No käytäntö sitten näyttää mikä vaihe meillä venyy yli odotusten.

Luin jostain että juuri nyt tällä hetkellä kiinan odotus on ollut vain puolikin vuotta. Eikös se tarkoita sitä, että teille voi melkein koska tahansa tulla tieto lapsesta?! Oletkos osannut pysyä rauhallisena vai joko lastenhuone on valmiina uuta tulokasta varten. Mietin että toi vaihe taitaa olla kyllä jo aika jännää! Ainakin verrattuna tähän byrokratia vaiheeseen.

Mua ihan jännittää teidänkin puolesta!!

että se kotiselvityksen tekokaan ei tapahdu viikossa tai kahdessa. Vaan useimmiten se kestää kuukausia. Meillä viimeinen neuvontakerta oli melko tarkkaan vuosi sitten, luimme valmiin kotiselvityksen tammikuun lopulla, ja luvan saimme maaliskuussa.Joten ehkä mä teinä kertoisin nyt sossulle muuttoaikeet, mikäli muutto on varma. Koska mitään lupaa ette ehdi saamaan kuitenkaan parin kuukauden sisällä, ja silloin olette jo uudessa kodissa, ja sitten tulee se uusi kotikäynti ja lisäselvityksen kirjoittelu joka tapauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilläkin on itseasiassa kiina ollut mielessä. Mitä sitten luvan saamisen jälkeen konkreettisesti tapahtuu siis niiden valokuvien ja liitteiden hommamisen jälkeen. Meinaan vaan, kun saitte siis luvan maaliskuussa ja sitten kuitenkin vasta kesäkuussa paperit lähti. Mikä siis luvan saamisen jälkeen siis kestää? Kauanko teillä koko prosessi on kestänyt neuvonnan alkamisesta? On jäänyt nimittäin hieman hämärän peitoon mitä kaikkea tässä on vielä edessä päin ja mitkä vaiheet kestää minkäkin aikaa..

Mihin se siis perustuu?

Meille sossu on koko ajan sanonut, että tämä on odotusta, mutta lopulta sitten lapsi ilmestyy perheeseen. Mikä mahtaa olla sitten syynä jos lasta ei tulekaan?

Ja ymmärtäähän sen että muutoksista ym tulee ilmoittaa, mutta että voi olla että kaikki onkin sitten loppujen lopuksi ollut turhaa, kuulostaa hieman raisulta meinigiltä.

Tarkoititko siis todella, että luvan saatua, voi jokin vielä estää prosessin kulun. ymmärrän toki sellaiset totaaliset elämäntilannemuutokset, mutta voiko siis olla muitakin syitä?

Terveisin, tiedonjanoinen.

Jos nyt tiedätte muuttavanne, niin vaihtoehdot ovat:a) sanotte sen nyt sossulle, silloin luultavasti odotetaan siihen asti kunnes olette muuttaneet, ja tehdään uusi kotikäynti ja kotiselvitys uuden asunnon pohjalta.b) jos ette sano vielä, niin joka tapauksessa papereihinne lisätään kotiselvitys ja uusi kotikäynti tehdään.En tiedä, säästääkö tuossa mitenkään päin aikaa, koska joka tapauksessa se uusi kotikäynti tehdään ja sen perusteella lisäselvitys tai kotiselvitys jo alunperinkin uuden kodin perusteella. Ainakin pk-seudulla voi olla, että sen uuden kotikäynnin sopiminen kotiselvityksen kirjoittamisen jälkeen, ja lisäselvitysten kirjoittelu on se hitaampi tie.

Eli kauanko meillä koko prosessi on kestänyt neuvonnan alkamisesta. Tähän mennessä melkein 3 vuotta, yli 3 v menee ennen kuin meillä on lapsi.Me otettiin PeLaan yhteyttä helmikuussa 2003. Silloin oli vuoden jonot neuvontaan. Neuvonta alkoi tammikuun lopussa 2004, ja tammikuussa 2005 saatiin kotiselvitys. Sossu tähtäsi vuoden neuvontaan ja yhtä päivää vaille vuosi se ottikin. Sitten jonotettiin lupakokoukseen, ja oltiin maaliskuun kokouksessa.Nyt kesällähän jotkut jonottivat valmiiden papereiden kanssa 3 kk lupaa, kun lautakunta oli lomalla juhannukseksesta elokuun alkuun.

Voih tätä.. vuoristorataa.. Välillä sitä elää tunteidensa kanssa niinkuin asiat jotenkin menisi vauhdilla eteenpäin ja sitten taas joutuu himmamaan vauhtiaan ja elellä etana vauhdilla. Ilmeisesti kodilla on kotiselvityksessä isokin rooli.. Viimeksi se sossu käydessään sanoi suhteellisen neutristi että meidän ehkä kannattaa miettiä muuttoakin. Ja sitä kuinka kauan lapsi voi olla kotihoidossa ennen tarha ym kuvioita. Ei se ainakaan mitään vaatimuksia asettanut, kertoi vaan että adoptiolapselle voi olla muutto rankka juttu ja siksi mekin päätettiin muuttaa jahka ehditään myydä tämä kämppä ja löytää sopiva tilalle, jo siis hyvissä ajoin ennen lapsen ilmaantumista tonteille.

Oletko itse pk seudulta. Me ollaan hki kaupungin neuvonnassa oltu ja pidetty sitä aika mukavana.

Hetkinen, siis jos te saitte luvan maaliskuussa, mikä tilanne teillä on tällä hetkellä?

siis tarkoitatko sitä, että kotiselvitystä ei tehdä ennen muuttoamme? Meillä siis yksi kerta jäljellä sossun kanssa ja sitten se kotiselvitys ja adoptioluvan hakeminen. Jos siis nyt jo tiedämme muuttavamme, jääkö projekti jäihin kunnes muutto on tehty? Vai eteneekö prosessi omalla painollaan ja kun sitten muutto tapahtuu katsotaan onko kyseessä lisäselvitys vai ehtiikö se kotiselvitykseen (luulen että muuttoon menee vielä joitakin kuukausia) kun taas viimeinen tapaaminen on parin viikon sisällä. Tällä hetkellä meillä on aika iso asunto, tosin kaksio..

Meillä siis meni ehkä n. kuukausi noiden mokien takia, ja paperit olisi voinut koota nopeamminkin. Meillä oli tuolloin jo aikamoinen väsymys koko prosessiin ja tietyt paperit eivät olleet kovin helppoja tehtäviä.Nopeimmillaan voisi kuvitella:Lupa-

n. viikko tulee papereita: voi tilata tilattavat paperit (rikosrekisteriotteet & syntymätodistukset & avioliittotodistukset)

n. 2 viikkoa on lomakepohjat. Tällöin voi mennä lääkäriin, jos on varannut ajat etukäteen tai menee yksityisille. Me käytiin julkisella, siis ihan terveyskeskuksessa.

Tällä välillä voi täyttää vaikka kaikki paperit, jos osaa ja jaksaa. Ja ottaa kaikki tarvittavat kuvat, väkertää kuvatekstit jne.

n. 3 viikkoa toinen lääkärinaika (labrat valmistuvat n. viikossa-10 päivässä).Notaariin meni päivä. Sitten papereiden kopiointi ja paperit palvelunantajalle postiin tai voi viedä, jos asuu lähellä. Nythän molemmat PeLa ja IP ovat Helsingissä.Laillistus 3 vkoa-kuukausi. Tähän ei voi itse vaikuttaa.Paperit maahan, riippuu palvelunantajsta, heti tai noin parin viikon kuluessa, kun vähintään 5 perheen ryhmä on kasassa.Eli noin nopealla toiminnalla 1,5-2 kk on mahdollista.

Ajat ovat vähän venyneet, eli nyt voi kestää 7-8 kk nimeämiseen. Viimeksi tän kuun alussa saivat helmikuun perheet tiedon, ja seuraavaksi on vuorossa maaliskuun perheet. Eli on tässä vielä odotettavaa 3-4 kk. Näillä näkymin ehkä helmikuussa voitaisiin saada lapsitieto.Ei ole vielä lastenhuonetta sisustettuna. Se on vielä entisessä käytössään, eli työ/vierashuone. Sitten sen kahden kk:n aikana nimeämisen ja matkan välissä laitetaan koti lapsiystävällisemmäksi kauttaaltaan. Eli siis kun tiedämme tulokkaan iän.Meillähän ei ole nyt mitenkään pesuaineet lukon takana, rikkoutuvat tavarat piilossa jne. Laitetaan viimeisenä sitten peti valmiiksi ja amme pesuhuoneeseen ja mahdollinen hoitotaso pesukoneen päälle. Koko koti täytyy käydä läpi, ettei tarvitse sitten lapsen kanssa yrittää säheltää. Olen tähän pyytänyt yhtä lapsellista kaveriani mukaan, hän osaa osoittaa meidän vaaran paikat.Ekat 4 kk odotus sujui todella nopeaan ja rennosti. Nyt ihan viime aikoina on ollut jo vähän sellaista kärsimättömyyttä ja kovaa ikävää, taas kerran. Tää prosessi on vähän sellainen vuoristorata, että toisinaan on helppo odottaa, toisinaan tuntuu ettei jaksa enää päivääkään.

josta sossu kirjoittaa kotiselvitykseen. Jos paperit ovat jo maassa, kun muuttaa, asiasta tehdään lisäselvitys.liinalane:

Lainaus:


Heip,

Yhtäkkiä tuli mieleeni, että mites kotiselvityksen käy jos me nyt muutamme. Siis jotta saisimme ihka aidon lastenhuoneen. Meillä on viimeinen tapaaminen vielä sossun kanssa edessä ennen kotiselvitystä. vaikuttaako muutto siis prosessiimme?
On tapauksia, joissa adoptio on keskeytynyt. Joskus maa on mennyt alta (siis kontakti on loppunut, kun paperit ovat jo maassa). Ja ikä tai muu syy (hakija ei kelpaa muulle maalle esim. avioliiton keston tai yksinhakijuuden takia) estää vaihtamasta maata.Esim. nytkin kun Hkin kaupunki meinasi lopettaa adoptiopalvelunsa, niin siellä oli tietääkseni hakijoita, joille keskeytyminen, jos se olisi meinannut, että jo menossa olevia prosesseja ei viedä loppuun, olisi tarkoittanut adoptiomahdollisuuden loppumista. Lähinnä kai iän takia.Joskuhan maa voi olla hyväksymättä joitain hakijoita. Tai päättää että nyt emme vaikka enää ota yksinhakijoita kuin kiintiössä.Muutoksiakin voi tulla. Esim. joku vakava sairaus ja siksi prosessi keskeytyy.Kodista tulee kotiselvitykseen kuvaus. Ja papereiden mukaan lähtee myös kuvia. Eli te itse otatte kuvia teistä kodissanne, ja ne täytyy tietenkin olla siitä kodista, missä sitten asutte lapsen kanssa. Tosiaan muutto kannattaa ajoittaa ennen lapsen tuloa, jos se vaan on mahdollista.Ollaan kyllä pk-seudulta, muttei Helsingistä. Oltiin neuvonnassa PeLalla. Ja nyt odotetaan lasta Kiinasta, lapsitieto tullee joskus helmikuussa, toivomme niin. Paperit lähtivät kesäkuussa.Luvan jälkeen siis kerätään paperit (riippuu maasta mitä), otetaan niitä valokuvia, allekirjoitutetaan paperit notaarilla oikeaksi ja ne lähtevät vielä laillistuskierrokselle.

Kun olette saaneet luvan, teille tulee muistaakseni kontaktin valintalomake ja IP:n kautta vakuutus, että lupaa hoitaa prosessin loppuun. PeLalta en tiedä mitä muuta kuin kontaktin valintalomake tulee. Sen palauttamisen jälkeen tulee papereiden kokoamisohjeet ja lomakkeiden pohjat. Tähän meni noin pari viikkoa. Lomakkeet tulevat siis ihan tavallisessa postissa.Sitten niitä täytetään. Tarvitaan lääkärintodistukset, joihin otetaan labrakokeita, eli tarvitaan 2 lääkäriaikaa. Lisäksi on talousselvitys, työpaikoilta saadut todistukset, oman hakemuskirjeen kirjoitus ja niitä valokuvia pitää ottaa. Tilataan syntymä- ja avioliittotodistukset ja uudet rikosrekisteriotteet.Meillä kävi sellainen pieni viive, että lääkäri kirjoitti ensin väärin lomakkeeseen ja jouduttiin tilaamaan uudet.Sen jälkeen kun paperit olivat kasassa, ja notarisoitiin tiettyjä papereita, notaari sottasi mun työpaikan todistuksen ja piti odottaa uutta. Silloin me olimme talvilomalla ja sitten olikin mun todistuksen kirjoittanut talvilomalla. Näihin pariin viiveeseen upposi ehkä yhteensä n. 2-3 viikkoa.Kaikista papereista otetaan kopiot ja alkuperäiset lähetetään palvelunantajalle.Palvelunantaja lähetti ne paperit ministeriöön ja muistaakseni konsulaattiin laillistuskierrokselle. (en nyt suoraan sanoen muista mihin toiseen paikkaan ne paperit menivät enkä jaksa kaivaa papereita esiin.) Tämä kesti n. 3 viikkoa.Sitten odoteltiin pari viikkoa, että ryhmämme tuli kasaan. IP lähettää paperit ryhmässä, PeLa erillään, mutta CCAA joka tapauksessa niputtaa ne ryhmään omassa päässään. Joten se erilleen lähettäminenkään ei sinänsä nopeuta lapsen saamista.Nopeimmillaan paperit voi kerätä & laillistaa ehkä n. 1,5-2 kuukaudessa, varsinkin jos tietää hyvin systeemin (on esim. jo kakkosadoptio käynnissä), ja on ottanut kaikki kuvat valmiiksi. 2-3 kk lienee aika vakio Kiinassa siihen väliin, että lupa on saatu ja paperit lähtevät Kiinaan.Ja huom! mitään noita papereita ei saa tilata tai hommailla etukäteen, ne voivat muuttua ja toiseksi kaikkien pitää olla päivätty luvan saamisen jälkeen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat